CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı kez genel başkan seçildiği 37'nci olağan genel kurultay dün sona erdi. CHP PM, dün gece saatlerinde şekillendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 80 kişilik anahtar listesinde, Antalya'dan sadece gazeteci- yazar Ebru Küçükaydın yer aldı. PM'ne aday olan 222 ismin aldıkları oyların sıralı listesi gece yarısı belli oldu. 222 kişilik listede 119'uncu sıraya yerleşen Ebru Küçükaydın, 161 oy alarak PM'ne girmeyi başaramadı. 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu içinse toplam 50 kişi aday oldu. Kılıçdaroğlu'nun 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu Listesi'nde yer alan CHP Kepez İlçe eski Başkanı Garip Erdoğan 630 oy alarak, Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine seçildi.
Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)


Söylenecek söz yok,ülkenin en büyük kentlerinden biri ol ve parti meclisine bir kişi bile seçilemesin.Antalya CHP örgütü başta olmak üzere belediye başkanları dahil üyeye kadar herkes şapkasını önüne koyup düşünmelidir.Antalya'da partiyi ne hale getirdik diye,düşman kardeşler gibi ikiye bölünmüşler, herkes birbirinin önüne kesmek için her yolu deniyor.Sabahtan akşama kadar siyasi dedikodu,başka bir şey yaptıkları yok.Genel merkezde bakıyor değerleri kadar davranıyor.İl Başkanı Nusret Bayar'a ne demeli, ha varlığı ha yokluğu.Seçildiğinde Büyükşehir Belediyesinde İsa AKDEMİR'in çalışamayacağını söyleyerek masaları yumrukluyordu.Anlaşılan o yumrukları havaya atmış.İşte CHP'nin Antalya'daki hali,yan ağla dön ağla misali.
Av.Figen Albuga Çalıkuşu, en çok hak eden Antalyalı idi. Tertemiz bir geçmiş, başarılı ve ilkeli avukatlık, muhteşem yazarlığı ve düşünürlüğü ile Figen hanımın yer alamaması CHP nin kaybı olmuştur.