Törende konuşan Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, "Tarihteki bütün Türk devletleri, Yörüklerin kıl çadırında kurulmuştur. 135 devlet kurduk. 16 cihan devleti. 1923'te Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Oğuz'un Kayı Yörüklerindendi. Bundan sonra evlatlarınızı okutacaksınız. Ya okuyacak, ya okutacağız. Yörük çocukları denizde kaptan, havada pilot, fabrikada mühendis, hastanede doktor olacak. Evlatlarınızı geleceğe hazırlayın" diye konuştu.
Demre Yörükler Derneği Başkanı Mustafa Siviş, unutulmaya yüz tutmuş Yörük Türkmen kültürünü yeniden canlandırmak ve tanıtmak istediklerini söyledi.
Demre Kaymakamı Murat Uz da "Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Biz bu kültürle, bu değerle yetişmiş bir nesiliz. Yörük kültürünü bilmeyen bir neslin gelecek açısından ciddi manada sıkıntıda olduğunu hepimiz biliyoruz. O yüzden Yörük demek, bu ülkenin çimentosu demektir. Sizler var oldukça bizim birlik ve beraberliğimize kimsenin gücünün yetmeyeceği aşikardır" dedi.
Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) -


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.