Mahmutlar Mahallesi'nde düzenlenen 'Altın Muz Deve Güreşleri Festivali'ne Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festival açılış konuşmasıyla devam etti. Deve güreşlerine Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale ve Antalya'dan 50 deve katıldı. 

Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilk kez düzenlenen festivalde emeği geçenlere teşekkür etti. Alanya'nın kültürünü yansıtan bu tür organizasyonlara her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Yücel, "Festivale katılanlar çok güzel ve eğlenceli bir gün geçirdi. Deve güreşi kültürümüze gelecek yıllarda da sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi. 

Güreşlerin finalinde Başkanlık Kupası için 'Çakırbey' ve 'Şahsultan 20' adlı develer karşılaştı. Berabere biten güreş sonunda deve sahiplerine kupalarını Başkan Yücel verdi.
Festival kapsamında yapılan en iyi muz üreticisi yarışmasında ise dereceye girenlere kupa verildi. Festivalin ağalık ihalesi ise 20 bin lirayla turizmci Durali Uyar'da kaldı.
Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA) 

ALANYA"NIN MAHMUTLAR MAHALLESI"NDE ALTIN MUZ DEVE GURESLERI FESTIVALI YAPILDI. DERECEYE GIREN DEVELERIN SAHIPLERINE KUPASINI BELEDIYE BASKANI ADEM MURAT YUCEL(ORTADA) VERDI. (FOTO-DHA: TEOMAN ERIS/ALANYA)