Hatay’ın Altınözü ilçesinde, 29 Temmuz’da, vatani görevini yaptığı sırada zırhlı araç kazasında yaralanan Piyade Er Yusuf Sofioğlu, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Sofioğlu, bu sabah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Pekmezler köyünde yaşayan Sofioğlu'nun yakınlarına acı haber, askeri erkan tarafından verildi. Şehit Piyade Er Yusuf Sofioğlu'nun cenazesi, askeri tören sonrası ikindi vakti Dicle'de toprağa verilecek.
ASKER UĞURLAMASINDAN GÖRÜNTÜLERİ YÜREK BURKTU
Diyarbakırlı şehit Yusuf Sofioğlu’ndan geri, askere gitmeden önce çekilen görüntüleri kaldı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Sofioğlu’na asker uğurlaması yapıldığı ve annesinin ellerine kına sürdüğü anlar yer aldı. Eline kına sürüldüğünde Sofioğlu ile annesinin gözyaşlarını sildikleri görüldü.
MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Hatay'ın Altınözü ilçesinde 29 Temmuz'da meydana gelen zırhlı araç kazasında yaralanan, kaldırıldığı hastanede bugün şehit düşen Piyade Er Yusuf Sofioğlu için Hatay Havalimanı'nda tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, Vali Rahmi Doğan ile askeri ve mülki erkan katıldı. Şehidin naaşı, törenin ardından uçakla memleketi Diyarbakır'a uğurlandı.
Burak EMEK/ DİYARBAKIR, (DHA)


Allah Rahmet Eylesin, daha çocuk denecek yaşta vatan topraklarına düştüler.Nerede ise 40 yıla gelecek,binlerce vatan evladı şehit düştü,memleketimize olan maddi ve manevi yıkımı ise herkes biliyor.Bu nasıl bir hırs,nasıl bir kafa,en çokta bölgedeki 'Kürt' vatandaşlarımıza zararları oldu.Yani PKK denen örgüt nereden başladı ve sonunda nereye geldi,bölğede resmen ABD'nin maşası haline dönüşmüşken,daha ne kadar emperyalistlere hizmet edecekler acaba.Bu Dünya'da da öbür Dünyada da yatacak yerleri yok aslında.