Kumluca Toptancı Hali'ne sabahın erken saatlerinde gelen üreticiler, zor şartlar altında yetiştirdikleri ürünleri istedikleri fiyattan satabileceği alıcı bekliyor. Üreticiler, domates fiyatlarının 75 kuruşa kadar düştüğünü belirterek, her yıl böyle sıkıntıların yaşandığını ancak bu yıl üretim fiyatlarının çok yükseldiğini anlattı. Üreticiler, fiyatların düşük seyretmesine rağmen üretim maliyetlerinin artmasından dert yandı.
Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Selahattin Okur, "Üreticilerimiz güz döneminde domateslerini ekmeden önce çok hevesliydi. Çünkü Rusya, Avrupa Birliği'nden sebze meyve almayacağını duyurmuştu. Ancak o zaman 1 dolar, 33 rubleydi. Rusya'da devalüasyon oldu. 1 dolar 66 ruble oldu. Bu şartlarda Rus pazarından beklediğimizi bulamadık. İhracat yok. Önceki yıllarda Kaş- Kınık ovasında Şubat ayında piyasaya çıkan ürünler ihracata giderdi. Artık bu ürünlerde iç piyasada satılıyor. Büyük bir yığılma var. Rusya'dan başka pazarlarımız da var. Ancak en büyük pazarımız Rusya'ydı. Devlet yetkililerimiz Rusyalı yetkililerle yeni anlaşmalar yapmalı" dedi.
KUMLUCA, (DHA) -
Domates üreticisi dertli
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde domates üreticileri bekledikleri fiyatları bir türlü bulamadı. Üreticiler fiyatların düşük seyretmesine rağmen üretim maliyetlerinin artmasından dert yandı.
OKUR GÖRÜŞLERİ
0 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.