Dünyada gittikçe yaygınlaşan ve 2008 yılından beri Türkiye’de de düzenlenen Dragon Festivali, kurumlar arasında gerçekleştirilen en geniş katılımlı sportif etkinlik olarak dikkat çekiyor. Bu yıl Dragon Bot Yarışları Erdem Bilensir Medya tarafından ilk kez Antalya’ya taşınıyor. 5-6 Kasım’da gerçekleşecek festivale birçok ünlü şirket katılacak. Dragon Festivali’nde yarışlar takımlar arasında yapılıyor. Kurumlar kendi bünyelerinde oluşturdukları takımlarla yarış boyunca zorlu biçimde kürek çekecekler.
Dragon Festivali, katılımcı firmalar için çalışanların takım halinde, yöneticiler ve diğer çalışanlarla bir arada yarışmaları, ofis çalışanlarının ofis dışında bir araya gelip eğlenceli zaman geçirmeleri açısından tam bir insan kaynakları motivasyon aracı.
Firmaların aynı zamanda kendilerine sağlanan alanlar sayesinde isimlerini gösterebilecekleri, potansiyel hedef kitlelerine ulaşabilecekleri ve istedikleri takdirde promosyonel ürün ve broşür dağıtımı yapabilecekleri, sponsorluk çalışmaları gerçekleştirebilecekleri ya da sosyal sorumluluk projelerini kamuoyuna duyurabilecekleri bir pazarlama etkinliği özelliğini de taşıyor.