Olayla ilgili İbrahim Caner, Mahsum Kartal ve Murat C. gözaltına alındı. Şüphelilerin cinayeti, Murat C.'nin yazdığı 'Ölümün Nefesi' adlı romandan esinlenerek işledikleri iddia edildi. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan sanıklardan Mahsum Kartal ve İbrahim Caner hakkında 'kasten insan öldürmek' ve 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama' suçlarından ömür boyu, Murat C. hakkında ise 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
CİNAYET ROMANIYLA İLGİLİ İNCELEME TUTANAĞI HAZIRLANDI
Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, Murat C. tahliye edildi. Mahkeme adli emanette kayıtlı 'Ölümün Nefesi' adlı kitapla cinayet arasında bağlantı olup olmadığının tespiti için inceleme tutanağı hazırlattı.
Sanık Murat C.'nin yazdığı kitapla ilgili hazırlanan tutanak, ikinci duruşmada okundu. Romandaki olayın 1215 yılında geçtiği belirtilen tutanak, okunduktan sonra dosyaya konuldu. Tutanakta 'Ölümün Nefesi' romanı ile Hulusi Gelişken cinayeti arasında bazı benzerlikler olduğu belirtildi.
Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.