Habertürk TV’deki ‘Olaylar ve Görüşler’ programının canlı yayınında konuşan hukuk profesörü Ersan Şen, İyi Parti'den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söyledi.
“İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna Ersan Şen, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” yanıtını verdi.
AKŞENER, ERSAN ŞEN’İ ARADI
Program devam ederken Ersan Şen, İYİ Parti Lideri Meral Akşener tarafından reklam arasında arandığını söyledi.
Ersan Şen, “Sayın Buğra Kavuncu aradı, Genel Başkanımız sizinle görüşmek istiyor dedi. Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz' dedi, ‘Ciddiyim' dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
İYİ PARTİ DOĞRULADI
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, cumhurbaşkanı adaylığını açıklayan Ersan Şen'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğünü ve Akşener ile Şen'in istişare amacıyla bir araya geleceğini duyurdu.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yaptığı açıklamada, "Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir" dedi.


Heyecanla aç insanlar için muhatap belirtmeden serzenişte bulunan Ersan ŞEN; fakirliği LİBERAL ekonomici partilerle mi önleyecekmiş! Liberalciliğin hem zengini hem de fakiri olan ülke modeli olduğunu bilmiyor mu yoksa!
Ersan ŞEN renkli bir kişilik,tv' lerde nasıl heyacanlı konuşuyorsa meydanlarda da öyle konuşarak bu kampanyaya bir canlılık getirir.Zaten İyi Parti bir aday çıkaracağına göre Ersan Şen neden olmasın, İyi Parti aday çıkardığında seçimin ikinci tura kalacağı kesin gibi bir şey.Burada önemli olan ikinci tura kalan adayın bütün muhalefet tarafından desteklenmesi sonucu seçim kazanılır.Görünen o ki Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı adayı birinci turda birbirlerine yakın oy alarak ikinci tura kalacaklar. Ersan ŞEN ikinci turda seçmenlerine bende muhalefetin adayını destekliyorum der elini kaldırırsa seçimi Millet İttifakı adayı kazanır.Köprülerin altından daha çok su akar.Siyaset bu, bir araya kimler gelmez ki,büyük olasılıkla ikinci tura Millet İttifakı adayı kaldığında İyi Parti ile bir görüşme olacak ve onlarda parlamenter sistemi istediklerine göre göreceksiniz beraber hareket edecekler.Zaten mecliste çoğunluğu sağlamak için beraber hareket etmek zorundalar.Meclisteki milletvekileri sayılarına göre bakanlıkları da paylaşırlar.Bu memlekette olmaz denen her şey oldu,o nedenle bir kaç günlük karışıklık atlatılsın her şey yoluna girer.