France-Visas portalında duyurulan yeni uygulamaya göre, Türkiye'den yapılan başvurular, kişilerin önceki Schengen vizesi geçmişine göre iki ayrı kategoride değerlendirilecek. Daha önce Schengen vizesi almış ve vizesinin geçerliliği son iki yıl içinde sona ermiş kişiler birinci listede yer alacak. İlk kez başvuranlar ile önceki vizelerinin süresi iki yıldan daha önce dolanlar ise ikinci listeye alınacak.
RANDEVUYU ONAYLAMAK İÇİN ÜÇ GÜN SÜRE VERİLECEK
Yeni sistemde başvuru sahiplerinin ilk olarak France-Visas üzerinden başvuru formunu doldurması, ardından VFS Global sistemine yönlendirilerek uygun bekleme listesine kaydolması gerekecek. Randevu tahsis edildiğinde başvuru sahibine e-posta yoluyla bilgi verilecek.
Randevusu belirlenen kişiler, üç gün içinde çevrim içi hizmet bedelini ödeyerek randevularını onaylamak zorunda olacak. Belirtilen süre içinde ödeme yapılmaması halinde randevu otomatik olarak iptal edilecek ve başvuru sahibi yeniden bekleme listesine dönecek.
TIR ŞOFÖRLERİNE AYRI LİSTE
Düzenleme kapsamında uluslararası taşımacılık yapan tır şoförleri için de Ankara'da ayrı bir bekleme listesi oluşturulacak. Bu uygulamayla lojistik sektörünün vize işlemlerinde yaşadığı aksaklıkların azaltılması hedefleniyor.
Yeni sistemin, yoğun başvuru talebi nedeniyle yaşanan randevu sorunlarını azaltması ve randevuların daha düzenli dağıtılmasını sağlaması amaçlanıyor.
Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu vize başvurularına ilişkin nihai kararları vermeye devam edecek. Başvurular ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Gaziantep'teki VFS Global merkezleri üzerinden kabul edilecek.
Düzenleme yalnızca turistik ve özel ziyaret amaçlı kısa süreli Schengen vizesi başvurularını kapsayacak. Diğer vize türlerinde mevcut randevu sistemi uygulanmayı sürdürecek.
(Odatv.com)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.