Yürüyüş Atatürk Parkı’ndaki Türkan Saylan Anıtı önünde sona ererken burada konuşan Buldan, partisinin 550 milletvekili adayının yarısının kadın olduğunu belirterek, “O barajı hep birlikte yıkacağız ve meclise gireceğiz. Meclise girdiğimiz andan itibaren de gurubumuzun yarısı kadınlardan oluşacak” dedi. 7 Haziran seçimlerinin ezilen, ötekileştirilen ve inkar edilen kesimlerin parlamentoda olması ve çözüm sürecinin devamı için Türkiye’nin önündeki son şans olduğu söyleyen Buldan, şunları söyledi:
“Barış ve müzakere sürecinin ilerlemesi değerli kıymeti. Bu süreç başladığı için insanlarımız ölmüyor. Bu süreç başladığı için annelerimiz ağlamıyor, akan kardeşkanı durmuş durumda. AKP’nin ne yaptığını da herkes biliyor. Bu sürecin ilerlemesi için hiçbir çaba sarf etmiyor, gerekli adımları atmıyor. Ama biz kadınlar Türkiye halklarına bir kez daha söz veriyoruz. Kadınlar olduğu sürece barış ve müzakere süreci bitmeyecek, barış ve müzakere masası devrilmeyecek. AKP’ye rağmen, AKP’nin masayı dağıtmasına rağmen biz kadınlar sürece sahip çıkacağız.”
Seçimlere 1 hafta kaldığını belirterek konuşmasına devam eden Buldan, “Türkiye halklarının zaferini 7 Haziran akşamı hep birlikte kutlayacağız. Halaylar çekeceğiz, zeybekler oynayacağız, horonlar tepeceğiz. Belki de çiftetelli oynayacağız. Ben hayatımda oynamadım ama 7 Haziran akşamı çiftetelli de oynayacağız” dedi.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.