Antalya Valiliği Yatırım ve İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nca (YİKOB), Antalya'da 6'sı uzun yıllardır kullanılamayan Osmanlı dönemine ait köy tipi geleneksel mimari özellikleri taşıyan toplam 9 camiinin restorasyon işlemleri başlatıldı. Vali Ersin Yazıcı'nın talimatıyla başlatılan camilerin yeniden ibadete açılması için başlatılan restorasyon çalışmalarında, YİKOB Taşınmaz Kültür Varlıkları Birimi'nce oluşturulan teknik ekipler tarafından mevcut teknikler kullanılarak, konservasyonları yapılıyor.

Restorasyon kapsamında uzun yıllardır ibadete kapalı ve atıl durumdaki Kaş ilçesindeki Lamibey Camii, Akseki ilçesindeki Değirmenlik, Büyükalan camileri, Korkuteli ilçesindeki Kozağacı Camii, Serik Macar Camii ve Alanya ilçesindeki Güleşen Camii restore edilecek. Ayrıca ibadete açık olan Kaş Süleyman Çavuş Camii, Finike Turunçova Büyük Cami ve Akseki Belenalanı Camii de restore kapsamına alındı.

ANTALYA'DA OSMANLI DONEMINE AIT KOY TIPI OZEL KOKBOYASI TEKNIGIYLE YAPILAN VE 6'SI IBADETE KAPALI TOPLAM 9 CAMI, ANTALYA VALILIGI'NCE RESTORE EDILECEK.  (AKSEKI DEGIRMENLIK CAMII) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OSMANLI DONEMINE AIT KOY TIPI OZEL KOKBOYASI TEKNIGIYLE YAPILAN VE 6'SI IBADETE KAPALI TOPLAM 9 CAMI, ANTALYA VALILIGI'NCE RESTORE EDILECEK.  (FINIKE BUYUK CAMII) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OSMANLI DONEMINE AIT KOY TIPI OZEL KOKBOYASI TEKNIGIYLE YAPILAN VE 6'SI IBADETE KAPALI TOPLAM 9 CAMI, ANTALYA VALILIGI'NCE RESTORE EDILECEK.  (KAS SULEYMAN CAVUS CAMII) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA OSMANLI DONEMINE AIT KOY TIPI OZEL KOKBOYASI TEKNIGIYLE YAPILAN VE 6'SI IBADETE KAPALI TOPLAM 9 CAMI, ANTALYA VALILIGI'NCE RESTORE EDILECEK.  (AKSEKI BELENALAN CAMII) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)