122 BELGE İPTAL EDİLDİ
İmar Barışı'ndan en fazla yararlan illerin başında gelen Antalya'da, barış sürecinin uzatılmasının yanı sıra incelemeler ve itirazlar değerlendirilmeye devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerinden oluşan 9 komisyon kurularak talepler tek tek değerlendirmeye başlandı. Değerlendirmeler sonucunda usulsüz olarak yanıltıcı beyanlarla alındığı belirlenen 122 'Yapı Kayıt Belgesi' iptal edildi. 728 kişi belgelerinin iptal edilerek paralarının iadesi talebinde bulunuldu. İade işlemleriyle ilgili değerlendirmeler de inceleme altına alındı.
778 KAÇAK YAPI TESPITI
İncelemeler sonucu Antalya genelinde 778 adet kaçak yapı olduğu tespit edildi. Bu yapıların 64'ünün yıkım işleri belediyelerce gerçekleştirildi. Geriye kalan kaçak yapılarla ilgili işlemlerin devam ettiği açıklandı, Antalya'da İmar Barışı kapsamında en fazla yapı kayıt belgesi düzenlenen ilçe yüzde 13.1'lik oranla Kepez oldu. Manavgat yüzde 13.0 oranla ikinci sırada yer alırken Alanya 9.6'lık oranla üçüncü sırada yer aldı.
Kaynak: Furkan YAZICI/SABAH Akdeniz


Bu ülkede eyyamcılık ve kuralsızlık had safhada ; kamu göz yumuyor işine geldiği gibi hareket ediyor; hesap verme mekanizması çalışmıyor. Her alanda iş başına gelenler eğer kendi işyerlerinde de böyle vurdumduymaz hareket etseler iflas ederler pekiyi aynı ciddiyet kamuda işbaşına gelindiğinde niye gösterilmiyor; 80 milyonun hakkı yetim hakkı, Allah kul hakkını affetmek benim işim deyil diyor, yani mahşerde işiniz zor, ben olsam böyle bir ortamda görev almam, hiç olmazsa ahiretimi mahvetmem, iyileri tenzih ediyorum; tabiki bunun kararı da yüce yaratana ait. Onun üstüne bir güç yok.
İmar affı kapsamında olmayan yapılara bile ses çıkarılmıştır Kepez de şikayet kere rağmen.