Oğuz Küçüksezgin ve Soner Teker, FETÖ’nün cemaat olarak bilindiği dönemin Antalya’daki iki bağış tahsilatçısı…

FETÖ adına büyük şirketlerden himmet, kurs, kurban bağış parası topluyorlar.

Sistem şöyle işliyor… Bu kişiler ya direkt veya cemaatin tepe noktasındaki isimleri devreye sokarak iş adamlarından bağış istiyorlar. İlk gittikleri kişi ve kurumlardan, ‘Burs’ adı altında veya ‘Kurban’ parası olarak tahsilat yapıyorlar. Sonra bu bağışları ‘Himmet’ takip ediyor.

Her işadamından istenen para; öğrenci başı 400 TL… İşadamları bütçesine göre 5-10-20 veya daha fazla kişiye burs vereceğini söyleyince öğrencilerin hesap numaraları veya vakıf hesabı kendilerine veriliyor.

Para öğrencilerin hesabına yatar yatmaz, daha önce öğrencilerden alınan ATM kartları ile paralar çekiliyor. Her bir öğrenciye 400 TL yerine elden 50 veya 100 TL arasında para veriliyor. Geri kalan paraya ise terör örgütünün finansmanında kullanılıyor. Bazı öğrenciler ise hiç para almadıklarını söylüyorlar.

Yapılan araştırmada, burs formları üzerindeki imza ve yazı örneklerinin kendilerine ait olmadığını beyan eden çok sayıda öğrenci çıktı. Yani FETÖ, öğrencilerinin isimlerini kullanarak sahte imzalarla Bank Asya Antalya Şubesi’nde hesaplar açtırmış ve paraları el koydukları ATM kartlarıyla çekmiş.

Sadece yardıma muhtaç öğrenciler değil, burs için yardımda bulunan hayırsever vatandaşlar da bir şekilde dolandırılmış.

2016 yılında “Ev Abileri”, “Bölge Talebe Mesulleri”, “Büyük Bölge Talebe Mesulleri”nin yakalanmasına yönelik bir çok operasyon gerçekleştirildi.

Toplam 86 öğrencinin şikayetçi ve bilgi sahibi olarak ifadesine başvuruldu.

Burs alan öğrenciler ile irtibata geçen örgüt üyesi ev abisi, büyük veya küçük bölge abilerinin genellikle üniversitede öğrenim gören öğrenciler oldukları ortaya çıktı.

Hüseyin G., adında bir öğrenci bakın ne diyor:

“Feyyat İLİMAN eve geldiğinde bize kitap okumamızı, sabahları namaza kalkmamızı, kız arkadaşı edinmemizi, özel hayatımızla ilgili talimatlar veriyordu. Talimatlara uymadığımız zaman Feyyat evden atılırsınız diyerek bize tehdit ediyordu. Ayrıca bize banka kartını ve şifresini vermezseniz burs alamazsınız diyordu. Part time çalışmak isteyen öğrencilere çalışmamaları konusunda talimat veriyordu. Hesapları açtıktan sonra gelen banka kartı ve şifreleri Feyyat İLİMAN eve gelip bizden aldı. Bize aylık kişi başı, bazen üzerinde ismimiz yazılı zarf içerisinde100 TL burs parası veriyordu. Bu nedenle biz 100 TL burs parası aldığımızı düşünüyorduk ancak burs parasının gerçekte 400 TL olduğunu soruşturma açılınca öğendim. Bu 100 TL den de 10 TL sini Zaman ve Sızıntı dergisi için kesiyordu, ancak Sızıntı dergisi eve gelmiyordu. Feyyat ayrıca Zaman Gazetesi’nin satılması için bizden abone bulmamızı istiyordu. Feyyat İLİMAN bize ev de kalabilmemiz için burs başvurusu yapmak zorunda olduğumuzu söylüyordu. Bizim ekonomik durumumuz iyi olmadığı için mecburen Feyyat İliman istediği kabul etmek zorunda kaldık.”

Eyüp A, Sebahattin D, Abuzer K, Hakan K, Mustafa Y, Vedat K ve Yıldırım Y, isimli öğrenci hesaplarına yatırılan paraların FETÖ üyeleri tarafından 5 dakika içinde Muratpaşa ATM’den çekildiği anlaşıldı.

Hesapları incelenen öğrencilere yatan burs paralarının ya aynı gün ya da bir gün sonrasında kart ve şifreleri ele geçiren örgüt üyeleri tarafından seri bir şekilde birer ikişer dakikalık aralarla hesaplardan çekildiği kayıtlara geçti.

Burs paralarını kartla çeken evlerden sorumlu ‘Abi’lerden bazıları şunlar:

Murat BALABAN (Bölge sorumlusu)

Murat DOĞAN

Burak GÜLLER

İslam ÜLKER

Mehmet KAFAS

Yusuf KARABULUT

Fikret KARYAĞDI

Ahmet ÇAKMAK

Osman DİREK

Mehmet UZUN

Suphi KILIÇ

Halil İbrahim TEKEL

Hamza GÖKTAŞ

Feyyat İLIMAN

Muhammet SERTDEMİR

Emrah ALGAN

Ufuk ATILGAN

Alper İVECAN

Mustafa AKBULUT

Hüseyin GİRİŞKEN

Ahmet ÇETİNER

Rıdvan LORCİ

Ömer AKGÜN

Hasan Ali MORALI

Ahmet YILDIRIM

Emrah ABIKA

Hakan ŞEKER

Nurettin ADIGÜZEL

Alparslan BİÇER

Muhammet ŞADIRVAN

Abdulkadir KOLUÇOKAL

Sefa ÖYKE

Soyadları bilinmeyen; Yılmaz, İsmail…

FETÖ’NÜN ANTALYA’DAKİ YURTLARI

Mustafa DOĞAN Yük.Öğr. Öğrenci Yurdu Yenigün Mah.

Yılmaz Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu Siteler Mah.

Sema Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu Yeni Mah.

Kutlu Öğrenci Yurdu Macun Mah.

Gültekin Sarıgül Öğrenci Yurdu  Atatürk Cad.

Mefkure Öğrenci Yurdu Yenigün Mah.

YARIN: BURS VEREN İKİ İŞADAMININ YAŞADIKLARI

BÖLÜM: 1 BURS DİYE TOPLANAN PARALAR TERÖRE GİTTİ... TIKLAYIN