Polis ekipleri eş zamanlı baskınla Büyükşehir Belediyesi, ESHOT hariç aralarında Kültürpark'daki fuarcılık şirketi İZFAŞ da olmak üzere 14 şirket ve birime baskın yaptı. Ekipler aynı saatlerde Bayraklı ve Karabağlar Belediyeleri ile Aydın'ın Kuşadası İlçesi Belediyesi'ne de girdi. Polisler kapıları tutarak görevli olmayanları içeriye almadı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu da baskını haber alınca belediyeye geldi. Polisler operasyonla ilgili Kocaoğlu'ne bilgi verdi.

Polisin Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, şirket genel müdürlerininin makamlarında aramalar yaptığı öğrenildi. İhaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddiasıyla yapılan baskında ihale belgelerine el konuldu. Bazı gözaltılar da olduğu, gözaltı sayısının 50'yi bulacağı da belirtildi.

İKNA EDİCİ BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyede yapılan aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı ve ikna edici açıklama beklediklerini bildirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının önünde bekleyen gazetecilere dağıtılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzalı açıklamada şöyle denildi:

"Bu sabah erken saatlerde İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler belediyemizde ve bağlı şirketlerle çeşitli aramalar gerçekleştirdi. Bilgim sadece bununla sınırlı. Tüm İzmirliler gibi emniyet yetkililerinden bu aramaların gerekçesi konusunda sağlıklı ve ikna edici açıklama bekliyoruz."