İstanbul Büyükçekmece’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında, Kaymakam Mustafa Hulusi Arat’a 'namahrem' olduğu gerekçesiyle elini uzatmayan türbanlı imam-hatip öğrencisinin davranışı eleştirilere neden olurken, eli havada kalan Kaymakam Arat duygularını Milliyet gazetesinden Mert İnan'a anlattı.
Bazı çevrelerin sosyal medya üzerinden kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle oldukça üzgün olduğunu belirten Arat, “Ben, her evladımıza, her vatandaşımıza elimi uzatırım. Uzanan el aslında benim değil devletin elidir. 30 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. 13-14 yaşındaki kızımız kompozisyon yarışmasında ödül almış. Tebrik etmek için elimi uzattım. Öğrencimiz elini geri çekerek ‘namahrem’ dedi. Şaşırdım ama üstelemedim. Kızımıza ters bir cevap verip rencide etmek istemedim. Evladımdan bile küçük olan yavrumuza devletin elini uzattım. Benim görevim devletin elini her vatandaşımıza uzatmaktır. Kız çocuklarını kadın gibi görmemiz söz konusu olabilir mi? Böyle bir yaklaşım insanın aklından vicdanından geçebilir mi? Evladımızın hem ailesi, hem de öğretmenleriyle bir araya gelmek istiyorum” dedi.
Kaymakam; Uzanan devletin eliydi
Türbanlı öğrenciyi kutlamak isteyen ancak eli havada kalan kaymakam konuştu; 'Uzanan devletin eliydi' dedi.
OKUR GÖRÜŞLERİ
1 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


dini kuralları bir kenera bıraksak bile, nezaket ve terbiye kurallarına göre bayanlar tokalaşma şöyle tanımlanmıştır. bayan elini uzatmadan erkek elini uzatmaz. the end