KESK'in öncülüğünde, 'Laik Eğitim ve Laik Yaşam' adıyla 28- 29 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde 9 bölgede gerçekleştirmeyi planladıkları mitinglerden üçünün valilik kararlarıyla ertelendiğini belirten Mustafa Ayar, "Bunlardan biri de Antalya'da 29 Mayıs'ta yapılacak olan miting. Antalya Valiliği, 2911 sayılı yasanın 15'inci maddesini gerekçe göstererek mitingimizi ertelediğini bildirdi, yani yasakladı" dedi.
Yasakları protesto etmek için düzenlemek istedikleri mitingin yasaklandığını iddia eden Ayar, "Valiliğin yasak kararı tam da mitingimizin gerekçelerinden birini oluşturmakta. Baskıların zirve yaptığı, sokakların çeşitli gerekçelerle emekçilere kapatıldığı, soruşturmalarla, cezalarla, sürgünlerle, görevden uzaklaştırma ile sindirilmek istendiğimiz böylesi bir dönemde tepkimizi ortaya koymak, taleplerimizi haykırmak ve mücadeleyi yükseltmek için alanlara çıkmak istedik" diye konuştu.
Laik eğitimden, laik yaşamdan ve iş güvencesinden vazgeçmeyeceklerini kaydeden Ayar, bütün demokrasi güçlerini birleşmeye çağırdıklarını söyledi. Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.
Mustafa KOZAK-Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) -


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.