Yeliz Keleş'in Özgecan için yaptığı resmi, Ak Parti'den Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Ayşen Kurt satın aldı. 2 kategoride düzenlenen yarışmalarda ilk 3'e giren potansiyel iş kadınlarına, 6 Mart'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle ödülleri verilecek.
MASİAD Başkanı Turgay Akar, bu seneki fuarın ana temasının Manavgat'ta yetişen 'defne ve defne ürünleri' ile 'keçiboynuzu (harnup) ve keçiboynuzu ürünleri' olduğunu belirtti. Akar, susamdan sonra keçiboynuzu ve defneyi de dünya gündemine taşımada kararlı olduklarını kaydetti. Keçiboynuzunun sağlık deposu olduğunu, defnenin de sağlık ve kozmetikte kullanıldığına dikkati çeken Akar, MASİAD olarak ilçede geçen yıl keçiboynuzu üretiminin yaygınlaşması için fidan dağıtımı yaptıklarını belirtti.
Bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olmasının Manavgat keçiboynuzu ve defnesini dünyaya tanıtacağını vurgulayan Akar, "Otellerimizin, bölgemizin yöresel ürünlerini tanıtmaları için stant açmalarını istiyoruz. Otellerimiz bünyesinde açılan defne, susam ve keçiboynuzu stantları Manavgat'ta yetişen ürünleri dünyaya tanıtacaktır. Turistler tatil sonrası ülkesine dönerken keçiboynuzu, defne yağı, keçiboynuzu lokumu ve çeşitleriyle ülkelerine dönecektir" dedi.
Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.