31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için Cumhur İttifakı arasında yoğun mesai devam ediyor. 30 büyükşehirden 28'inde AK Parti’nin, 2'sinde ise MHP’nin aday çıkarması konusunda anlaşan Cumhur İttifakı, bu paylaşımın ardından ilçe bazında adaylıkları masaya yatırdı.
ANTALYA’DAN 5 İLÇE MHP’YE
Gün Haber’in edindiği bilgiye göre, MHP’li belediye başkanlarının bulunduğu Alanya ve Korkuteli’nin dışında 3 ilçede daha MHP’li adayla seçime girilmesi kararlaştırıldı.
İşte Cumhur İttifakı adına MHP’nin aday çıkaracağı o ilçeler:
Alanya, Finike, Demre, Korkuteli, Gazipaşa
Bu ilçelerden Alanya ve Korkuteli MHP’li belediye başkanları tarafından yönetilirken, Finike ve Gazipaşa’da CHP’li, Demre’de İyi Partili belediye başkanları koltuklarda oturuyor. Bir süre önce Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz’in partisinden istifa edip CHP’ye geçeceğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı.


bence aksu ıle serık mhp almalıydı? suan aksu ve serıkte akp kaybedebılır. oralarda en az 3 4 farklı partıden aday cıkar ve cevresı cok olan yuzde 28 ıle kazanır
Cumhur ittifakı yine anlaşmışlar ve ortak gidecekler.Peki diğer partiler işbirliği yapamadıklarına göre işleri zor.Antalya Büyükşehiri CHP adayının kazanması zorun zoru.İlçelerde de Muratpaşa ile Konyaaltı hariç muhalefet zorlanacak.CHP maalesef parti içi yarışma da bütün enerjisini harcadı.Yerel seçime güçsüz girecek gibi görünüyor.Başta İstanbul olmak üzere çok şehirlerde zorlanacak.Bir İmamoğlu balonu 'Helyum'gazı ile doldurulmuş olarak uçuyor.Mart ayında göreceğiz gazın kaç okka ettiğini,kazanırsa CHP hakimiyeti iyice kuvvetlenir.Yok kazanamazsa kendisinin siyasi süreci değişeceği gibi, Özgür Özel içinde alarm zilleri çalmaya başlayacak.İstanbul Büyükşehir'in imkanları olmadan CHP Olağanüstü Kongrede neler olacağını göreceğiz, şimdiden kimse çantada keklik görmesin.İstanbul ile birlikte Antalya ve bir kaç il daha kayıp edilirse,bu ekip herhalde CHP'de en kısa yöneticilik yapmış sınıfında yer alacaklar.
Kısacası yine CHP de parti içi birbirini yeme düğmesine basılacak ve davul zurna eşliğinde renkli günlere hep beraber tanıklık edeceğiz.CHP de normal doğum olmadı,bazı etkenler nedeni ile sancılı bir doğum olduğu için,o sancılı dönemi atlatması için yerelde başarılı olması lazım.Olamaz ise yandı keten helva,çanlar İmamoğlu ve Özel için çalmaya başlayacak.Zaten CHP Genel Başkan koltuğu bir tane ikisine dar gelir.Hadi hayırlısı diyelim ama görünen dağda cümbüşlü havalara az kaldı.Ankara havalarına hazırlanın,hatta orta oyununa şimdiden başlayın.Erik dalından girerek,Ankara miskete devam.Ne diyelim her şeyi ellerine yüzlerine bulaştıranlara Allah akıl ihsan eylesin.Birde ne demişler ''HANCERLE GELEN HANCERLE GİDER''