Tamince, Lara’da eski GTI binasını yıkıp yerine rezidans yapmak için Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden onayı almıştı. CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, meclis öncesi yaptığı toplantıda söz konusu kararın geçmesi için ısrarcı olmuştu. Cengiz, söz konusu madde için grup kararı almış, bu girişimi CHP grubunu ikiye bölmüştü.
Tamince’ye 9 kata kadar rezidans yapmasının yolunu açan plan notu CHP, İyi parti, MHP ve Ak Parti’den meclise katılan üyelerin oyu ile meclisten geçmişti.
BÖCEK’TEN VETO GELDİ
Kamuoyunda büyük tepki çeken kararın ardından bugün sürpriz bir gelişme yaşandı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek meclis kararını veto etti.
Böcek, bugün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:
“Antalya Büyükşehir Belediye Meclisimizin 17.02.2023 tarihli toplantısında gündemin 30.maddesi olarak görüşülen, Muratpaşa Belediyesinden gelen 1/1000’lik plan teklifini tekrar görüşülmek üzere Meclisimize iade ettim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ÜMİT UYSAL'DA MESAJ YAYINLADI
Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal da facebook'tan bir mesaj paylaşarak, Böcek7in aldığı kararın hayırlı olmasını diledi.
İşte o mesaj:
"Muratpaşa Belediye Meclisimizde iptal ettiğimiz bir plan notunun tekrar plana eklenmesi anlamına gelen Büyükşehir Belediye Meclisimizin 17.02.2022 tarihli kararının yeniden görüşülmek üzere Büyükşehir Meclisimize iadesi isabetli olmuştur… Hayırlı olsun..."
FETTAH TAMİNCE'YE İMAR KIYAĞI İLE İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYIN


Bile bile bu sarmalı işlere giriyorlar.Sonra da kamuoyu baskısı veya başka yerlerden ikaz edilince geri adım atıyorlar.Şimdi İl Başkanının düştüğü duruma bakın,tam bir zavallılık hali,bunun sonucunda neler olabileçeğini hesap edememiş görünüyor.Ümit Uysal ve Muhittin Böcek güya geri duruyorlar,izleme pozisyonunda gibiler,oysa başlatan Ümit Uysal,ta baştan kamuoyu menfaatini gözeterek karar alınmasını sağlasa idi iş buralara gelmezdi.Hadi bu konu gruba geldi,peki oarada Muhittin Böcek ve Ümit Uysal bu olmaz deseler yine grup kararı çıkmazdı.Kısacası tavşana kaç tazıya tut diyorlar,şimdi tavşan kim,tazı kim oldu.Sorunsuz geçseydi bu seferde çoğu ben yaptım edasında herhalde gerekli yerlere mesaj vereceklerdi.Ne diyelim ülke genelinde bu RANT yok mu RANT,gözün kör olsun her kapıyı açıyorsun.
Baştan düğmeyi yanlış iliklerseniz o yanlışlık devam eder.İlk önce Muratpaşa Belediyesinde 9 kata müsaade ediliyor,sonra o karar tekrar değiştiriliyor.Yani ilk karışıklık Muratpaşa Belediyesinde,sonrası malum,Büyükşehir Meclisinde her partinin olumlu oylarıyla geçiyor.Kamuyoyunun baskısı olunca Muhittin Böcek geri gönderiyor,bakalım şimdi ne olacak.CHP İl başkanı Nuri Cengiz'e ne demeli,grup kararını neden aldırdı,oy veren meclis üyeleri kararlarını değiştirecekler mi.Çıkacak sonuca göre şöyle bir tablo çıkacak,alınan kararlar hukuki mi yoksa siyasi mi belli olacak.