İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca, sermaye piyasasında gerçekleştirilen işlemlere ilişkin soruşturmalar sürüyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Şarkıcı Mustafa Sandal'ın eşi Melis Sandal hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği ve mal varlığına tedbir uygulandığı öğrenildi.

249 MİLYON TL PARASI KALDI

Mustafa Sandal'ın eşi Melis Sandal'ın 1 Temmuz - 16 Eylül tarihleri arasında 11 milyar 126 milyon 528 bin 163 TL para çekmesinin ardından hesabında 249 milyon 992 bin TL para kaldığı ve bu parayı çekemediği ortaya çıktı.

BABASININ MAL VARLIĞINA TEDBİR KONULMUŞTU

Melis Sütşurup Sandal'ın babası Cihan Sütşurup hakkında da Şubat 2026'da hukuki süreç başlatılmıştı.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) suç duyurusu üzerine Cihan Sütşurup hakkında "tefecilik" suçlaması kapsamında yasal süreç başlatıldığı ve mal varlığına tedbir konulduğu belirtilmişti.

MUSTAFA SANDAL’DAN AÇIKLAMA VAR

Şarkıcı Mustafa Sandal, fon soruşturması kapsamında eşi Melis Sandal’ın mal varlığına tedbir kararı uygulandığının öğrenilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sandal, açıklamasında kendisinin herhangi bir fon işlemi ya da organizasyonuyla bağlantısının bulunmadığını ifade ederek, kamuoyunun konuya ilişkin hassasiyetini paylaştığını belirtti.

Mustafa Sandal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostlar; Benim alnım ak! Bugüne kadar herhangi bir fon alma, satma ya da böyle bir organizasyona dahil olma gibi bir durumum asla söz konusu olmamıştır. Halkımızın bu konudaki hassasiyetini saygıyla ve aynı hislerle paylaşıyorum. 32 yıldır tek gelirim sizlerin takdiriyle müziktir. Eşim ve avukatı, konuyla ilgili gerekli açıklamayı yapmıştır.”

Sandal, açıklamasında eşinin ve avukatının konuyla ilgili gerekli açıklamayı yaptığını da belirtti.

NE OLMUŞTU

Fon soruşturmasında para hareketlerinin tüm yönleriyle ortaya çıkarılmasına yönelik incelemeler sürüyor. Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturma kapsamında 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 gerçek kişinin mal varlığının dondurulduğunu, daha önce haklarında tedbir bulunmayan 37 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandığını açıklamıştı.

(Odatv.com)