Yerden 37.5 metre yükseklikteki heykelin yaklaşık 6 ton ağırlığındaki baş ve kavuk bölümü 5 saat süren çalışmanın ardından dev bir vinç yardımıyla yerine konuldu.
 
Karabağlar Belediyesi'nin Uzundere'de 250 hektarlık alanda yaptığı rekreasyon çalışmaları devam ederken, daha önce gövdesi ve elleri takılan Nasreddin Hoca'nın baş ve kavuk bölümü de takılarak montajı tamamlandı. 3 bin metrekare alana kurulan göle maya çalan Hoca'nın heykelinin yapımı için 25 kişilik ekip görev aldı. Özel konstrüksiyon olarak monte edilen baş ve kavuk bölümü Antalya'da yapıldı ve 4 TIR ile montajın yapılacağı alana getirildi. Kalıbında beton ve polyester malzeme kullanılan Nasreddin Hoca heykelinin renklendirilmesinde akrilik boya kullanıldı. Uzundere'de Nasreddin Hoca heykelinin yapımının yanı sıra çevre düzenlemeleri de devam ediyor.
 
UZUNDERE'DE BAŞKA NELER OLACAK?
 
Uzundere Rekreasyon Alanı'nda tematik park ve oyun alanlarında, Nasreddin Hoca figürlü heykel binanın yanı sıra, Nuh'un Gemisi'nin figüre edildiği heykel bina, restoran, kafeterya ve kültür merkezi yer alacak. Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kameriyeler; oyun alanında ise Keloğlan, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık, kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları ve şark köşesi bulunuyor.

İZMİR, (DHA) - 
IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESI'NDEKI UZUNDERE REKREASYON ALANI ICERISINDE BULUNAN GOLE MAYA CALAN NASREDDIN HOCA HEYKELI'NIN BASI VE KAVUGU, KAIDEYE OTURTULDU. YERDEN 37.5 METRE YUKSEKLIKTEKI HEYKELIN YAKLASIK 6 TON AGIRLIGINDAKI BAS VE KAVUK BOLUMU 5 SAAT SUREN CALISMANIN ARDINDAN DEV BIR VINC YARDIMIYLA YERINE KONULDU. FOTOGRAFTA KARABAGLAR BELEDIYE BASKANI MUHITTIN SELVITOPU. (FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESI'NDEKI UZUNDERE REKREASYON ALANI ICERISINDE BULUNAN GOLE MAYA CALAN NASREDDIN HOCA HEYKELI'NIN BASI VE KAVUGU, KAIDEYE OTURTULDU. YERDEN 37.5 METRE YUKSEKLIKTEKI HEYKELIN YAKLASIK 6 TON AGIRLIGINDAKI BAS VE KAVUK BOLUMU 5 SAAT SUREN CALISMANIN ARDINDAN DEV BIR VINC YARDIMIYLA YERINE KONULDU. (FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN KARABAGLAR ILCESI'NDEKI UZUNDERE REKREASYON ALANI ICERISINDE BULUNAN GOLE MAYA CALAN NASREDDIN HOCA HEYKELI'NIN BASI VE KAVUGU, KAIDEYE OTURTULDU. YERDEN 37.5 METRE YUKSEKLIKTEKI HEYKELIN YAKLASIK 6 TON AGIRLIGINDAKI BAS VE KAVUK BOLUMU 5 SAAT SUREN CALISMANIN ARDINDAN DEV BIR VINC YARDIMIYLA YERINE KONULDU. (FOTO: IZMIR DHA)