Portakal Çiçeği Bulvarı'ndaki Turunç Plaza'daki serginin açılış kurdelesini Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, ZİÇEV yöneticileri ve sanatçılar birlikte kesti. Sergide, 100'den fazla yağlıboya, akrilik boya ve suluboya çalışması tablolar göz kamaştırdı. Tablo satışından sağlanacak gelir, vakfın eğitim verdiği çocuklar ve gençler için kullanılacak.

ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Lütfiye Akbaş, vakfın 1989 yılında kurulduğunu hatırlattı. Bir avuç gönüllü insanın yüreklerini ortaya koymasıyla yola çıktıklarını kaydeden Akbaş, "Hayırsever kurum ve kişilerin katkılarıyla da 1990 yılında rehabilitasyon merkezine kavuştuk. Merkezde, çocuklarımızın gelişimleri, sosyalleşmeleri, üretken hale gelmeleri amacıyla mesleki ve sanatsal eğitimler veriyoruz" dedi. 

Lütfiye Akbaş, sergiye eserleriyle katkıda bulunan sanatçıları, duyarlılıklarından dolayı kutladı. Akbaş, sözlerini "Renkler, ressamlarımızın sihirli ellerinde şekillendi, eserler ZİÇEV ailesiyle buluşturuldu, bizlere ses ve soluk oldu" dedi.


ZIHINZEL YETERSIZ COCUKLARI YETISTIRME VE KORUMA VAKFI (ZICEV) YARARINA 32 RESSAMIN DESTEGIYLE KARMA RESIM SERGISI ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ZIHINZEL YETERSIZ COCUKLARI YETISTIRME VE KORUMA VAKFI (ZICEV) YARARINA 32 RESSAMIN DESTEGIYLE KARMA RESIM SERGISI ACILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -