12 Haziran seçimleri öncesi il yönetimindeki istifalar nedeniyle zor günler yaşayan CHP İl Başkanı Özer Ülken, Deniz Baykal’ın devreye girmesi ve ‘Dere geçilirken at değiştirilmez’ denilmesi üzerine görevde kalmıştı. Daha sonra, istifacılardan bazıları dilekçelerkini geri çekmiş ve Ülken seçim süresince rahat bir nefes almıştı.
Seçimin hemen ardından Ülken’in koltuğu yine sallantıya girmiş, il yönetiminden genel merkeze gönderilen yeni istifalar üzerine Ülken ve yönetimi ‘Düşürülmüştü’… Ülken, bu istifalar ve sonrasında yaşanan olanlar üzerine CHP Genel Sekreteri Tamayligil’i aramış, o da kendisine, ‘Görevden alma yok, biz sadece fotoğraf çektik’ demişti.
Bu gelişmelerin karşısında Ülken karşıtları harekete geçmiş ve Ankara’da kulislere başlamıştı. Ülken ise daha düne kadar bir şey olmamış gibi ‘Görevimin başındayım, bana tebligat falan yapılmadı’ demişti.
Fakat, cumartesi günü öğleden sonra Antalya’da CHP kulislerine Ülken’e tebligat yapıldığı haberi bomba gibi düştü. Tebligatı alan Ülken’in oldukça üzgün olduğu belirtilirken, CHP Genel Merkezi’nin 3 Ağustos günü yeni il başkanı ile ilgili kararını vereceği öğrenildi. Kulislerde bu ismin Vahap Tuncer olduğu fısıldanmaya başladı.


i.ali güngör,
sizi tebrik ediyorum.sizler sayesinde CHP kendini ve Cumhuriyeti koruyacaktır.Sizlerin varlığını bilmek güzel bir duygu.
Sayın Ömer Yurtsever,
Yalan söylemek benim defterimde yoktur.Esasen Siz konuşmalarınıza dikkat ediniz, haddinizi siz aşmayınız!Yorumlarında isimlerini yazmadan İl başkanına yalancı diyenler,faşisan tutum içinde diyenler,partiyi param parça etti,defol git diyenlere (aşağıdaki bu tip yorumları okumanızı öneririm)haddini bildirmiyorsunuz da bana mı had bildirmeye kalkıyorsunuz!Bu tavırlar kişilik haklarına saldırı değil mi?Partililiğe yakışır mı!O hepimizin il başkanı ve seçimle gelmiş bir başkan.
Bu çifte standartınızın nedeni nedir?Bana had bildirmek sizin haddiniz değil Sayın Ömer Bey!
Neyi savunup savunmayacağımı yada fikirlerimi oluştururken kendi mantık süzgecimde algılayabilme yeteneğimi
size göre oluşturma mecburiyetim yok!Ne de hiç kimsenin!
İstifalarını "Demokratik hakkı 11 yöneticinin kullanması "olarak değerlendirdiğiniz o arkadaşlarımızın il yönetimine seçilmesinde katkıda bulunmuş bir partili olarak onların istifasını doğru bulmadığımı kendilerine de telefonla yada yüzyüze görüşmelerimizde belirtmiştim.
Kamuoyu, kimler tarafından nasıl ve niçin ;yapay olarak il başkanı ve yönetiminin düşürülmek istenip istenmediğini algılayabilecek düşünsel yeteneğe sahiptir.Hiç merak etmeyin.Esas siz kamuyonu yanıltıyorsunuz.Ve karşı fikirlere saygılı olmayı ,demokratik eleştiri yapmayı başarmanızı de öneririm!
Öyle de meydan boş değil, bizler de bu darbe girişimini boşa çıkarmak için elimizden geleni dürüstçe,cesurca,demokratik sınırlar içerisinde yapacağız tabiiki,hazımlı olun!
Bülent Kocabaş,Gazipaşa
Özer Ülken mücadelesi ile geldi,şerefi ile çalışmakta ve de parti içi siyasi talana da karşı çıkmakta.Bel.lerin başkanlarına asıl görevlerini,halka hizmeti anlattı,uygulamasınıda yetkisi ile denetlemekte.Özer Ülken parti işleri ile ailesini,evini,akrabalarını,işini aylarca ihmal etti.Tek enerjisni partisive de vatandaşları ile abd.ye olan karşı mücedelesine vermek oldu.Dik duruşlu parti görünümünü tekrar kazandırdı.Onun aleyhinde olanlar,eski siyasi rantcılar,çıkarcılar ve de gizli abd.iş birlikçileridir.Baykal a sadece o sahip çıkarken diğer eşeltirici yılların yağdanlıkları niçin etek altına gidip saklandılar.Eleştirenler önce gidip bir aynaya baksınlar,yüzlerini görebilecekler mi?Söz söylemek kolay ama destek olmak,duvara birtaş koymak zordur.Dünkü sözde chp liler de artık kör olmaktan kurtulsunlar.Gün iç savaş değil,tersine birlik günüdür.
Siz enerjinizi niçin boş işlere ayırıyorsunuz Ey Genel Başkan, ve Gürsel Tekin!Bir bakıyorsunuz İstanbulda seçime ramak kala İl Başkanı görevden alınmış
,bir başkası ATANMIŞ.Bir bakıyorsun Bursa Görevden alınıyor ve DELEGE/TABAN GENEL MERKEZE ÖÖYLE BİR Tokat CEVAP VERİYOR Kİ!Görevden alınan Bursa İl başkanı(Sayın Deniz Baykala Yakınlığıyla bilinir) geçen hafta seçimli kongreyi kazandı.Bir bakıyorsun Antalya, İzmir Yönetiminde sorun özellikle çıkartılıyor
.Bir Bakıyorsun Ankara da,Sakaryada .ve Şimdi Tekirdağda İl Örgütünden adam (!?)istifa ettirilmek taktiği ile, SEÇİMLİ KONGRE iradesini hiçe sayan bir faşisan anlayışla yönetim düşürmeler..VE BİZİM GENEL MERKEZ DE SANKİ TÜRKİYE DE HİÇ SORUN YOKMUŞ GİBİ,GÜRSEL TEKİN İZMİRDE İL ÖRGÜTÜ ZİYARETİNDE!GENEL MERKEZ BU BOŞ İŞLERLE MEŞGUL EDİLİYOR/MEŞGUL OLUYOR,
İLLERDEN BİR SÜRÜ ADAM GÖREVE GELMEK İÇİN GENEL BAŞKAN VE GÜRSEL TEKİN NEZDİNDE KULİS YAPIYOR.GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİMİZ DE BU ADAMLARA KAPIYI GÖSTERECEKLERİ YERDE,SANDIĞI İŞARET EDECEKLERİ YERDE," KARDEŞİM SİZİN YAPTIĞINIZ HAİNLİK BUNUN ADI SİYASET DEĞİL DİYECEKLERİNE" BU ADAMLARA PİRİM VERİYORLAR.BOŞ İŞLER,KÜÇÜK İŞLER KÜÇÜK ADAMLARIN TARZIDIR.BU BÖYLE BİLİNMEZ Mİ!ACABA AMAÇ DENİZ BAYKALCILARI YADA ULUSALCILARI PARTİDEN TAVSİYE ETMEK İÇİN Mİ BÖYLE ADAM DÜŞÜRTKMEKLE SONUÇ ALINMAK İSTENİYOR GENEL MERKEZ TARAFINDAN.EĞER BU TAKTİKTE İSELER BURSADA CEVABINI ALDILAR.BOŞ İŞLRLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN,ÜLKENİN CİDDİ SORUNLARI VAR.İSTİFA EDENLERE KAPIYI GÖSTERİN MEVCUT BAŞKANLARA YENİDEN YETKİ VEREREK DEMOKRASİYE
VE KENDİNİZE SAYGIYI GÖSTERİN.KISA SÜREDE PARTİ TABANINDA YIPRANIYORSUNUZ HER İKİNİZDE BUNU BÖYLE BİLİN.BİZ AYNI GEMİDEYİZ.DOST ACI SÖYLER!
DÜRÜST SOLCU-ANTALYA
SADE ÜYE olarak yazdığınız düşünceleriniz için teşekkür ederim.Partide böyle düşünce az da olsa; umudumuzu kaybetmemeliyiz demektir.
İl başkanı olarak kim gelirse gelsin.Beklenen enerjiyi yakama imkanını malesef kalmamıştır.Kim getirilirse saygınlığını yitirmiş olarak malup başlayacaktır.
Ö N E R İ D İ R
Herkese eşit mesafede bir bireyde taban adaklaştırılır.Bu birey seçimlere kadar tüm seçimleri yapar ve seçimde il başkanlıgına aday olmaz.Bunuda ilk gün dektere ederek antalya örğütünde yeni bir sayfa açarak seçimde aday olacak aday adaylarını eşit noktadan seçime hazırlayarak görevini tamamlar.
BU GÖREVİDE PARTİLİK GÖREVİ OLARAK KABUL EDER.
Not:Antalya-Ankara değildir.
Sn il başkanı Özer Ülken görev yapamayacak kadar yıpranmış,yıpratılmış Chp tarihinde ve özellikle eski genel başkan Sn Deniz Baykal ın memleketi olması hasebi ile örneği olmayan değişlere maruz kalmıştır.İl başkanın yıpranması CHP nin Antalyada yıpranması demek değilmidir.
karar bugünki myk danda çıkmadı..BU SAATTEN sonra kimi atarsanız atayın bi önemi yok.Geç kaldığınız hergün 5 yeni aday çıkıyo piyasaya...tercih etmediğinizde hepsi seçilene muhalif olacaklar..bunu göremeyecek kadar acemimisiniz merak ediyorum.Atanan başkanıda yıparatacaklar ve bu iş il kongresinde ER MEYDANINDA delege ile şekillenecek belli oldu...
Yorumlarında,eleştirilerinde Bülent abi diyen değerli kardeşlerim,Sayın ve Bey hitapları kullanan değerli büyüklerim,Sizin bu hitaplarınızdan şahsıma duyduğunuz sevgi ve saygının farkındayım,hepinize bazı konularda görüş ayrılıklarımız olsa da içten teşekkür ediyor,aynı saygıyı ben de sizlere karşı duyduğumu bilmenizi rica ediyorum..Ancak benim demokrasi anlayışımdan da lütfen siz kuşku duymayınız ve buna saygı gösteriniz.Ben kimseye yağdanlık yada kıyakçılık yapmıyorum.Sayın Deniz Baykal da Sayın Özer Ülkeni de savunmamın desteklememin temelinde İLKELERİM yatar!Siyasi yada Ticari Çıkar için rüzgarın estiği yönde esmeyen bir tabiatım var..Bazı yazılarımda gerekçelerimi de açık açık yazdım.Tekrar dikkatlice okumanızı rica ederim..
Önseçim isteyen bir kardeşinizdim!Kamuoyu ve taban desteğim de oldukça yüksekti.Buna rağmen,hatırlarsanız ben listeye dahi konulmadım!Hatta bildiğim kadarıyla son dakika çıkarıldım.. Ama ben şahsi düşüncelerle,şahsi hesaplarla siyaset yapmam,yapmadım.Benim yapımı tanıyanlar beni iyi bilirler.İnanmadığım bir davayı,konuyu savunmam ve siyaseti kendim için yapmam.Şu ana kadarki durşumun ve yazdıklarımın arkasındayım: Ben,il yönetiminden istifa ederek il başkanı düşürülme yöntemi yerine, il kongre delegelerinden imza toplayarak il kongresinin toplatılmasının daha doğru bir davranış olacağından bahsediyorum.Bu tüzükte olan bir durumdur.İstifadan önce bu yapılabilirdi ve hala yapılabilir diyorum..İstifa dilekçeleri geri çekilir,il kongre çağrısı imzaya açılabilir diyorum.İstifa eden yöneticilerin istifa etmelerini de doğru bulmadığımı kendilerine de bizzat daha önce söyledim..
O kişilere yönetme görevi diğer il kogresine kadar verildi..Birlik bütünlüklerini her şart altında korumaları gerekiyordu,kendi içlerinde demokratik olarak tartışarak sorunları çözme yoluna gitmeleri gerekiyordu.Yapamadılar,Daha doğrusu yaptırtmadılar..!Kim,nasıl,niçin? Bir düşünün lütfen.Kimsenin kimseyi ötekileştirmesini,dışlamasını,kutuplaşmasını da doğru bulmuyorum. Herkes bir görüşü özgürce CHP çatısı altında savunabilmelidir.Kimse kimsenin adamı olmamalıdır.Hepimizin ortak amacı öncelikle CHP yi ve ilkelerini savunmaktır,onun adamı bunun adamı göreve gelsin değil! ÖRGÜTÜ VE İLKELERİ TEMSİL EDECEK,BAYRAĞI DAHA İLERİYE GÖTÜRECEK MÜCADELEYİ hep beraber,birbirimize saygı duyarak,medeni bir şekilde ,omuza omuza DEMOKRASİ sınırları içerisinde gerçekleştirmek durumundayız.Hizipler,guruplaşmalar ,menfaat üzerine siyaset partiyi hiç bir yere taşımaz.Hepimiz aynı geminin içerisinde değilmiyiz!Ayrıca sandıktan başka çözüm aramak CHP liliğe yakışır mı!Ben bunu savunuyorum.
Bunun için siyasi bir bedel ödenecekse ödemeye ve ödetmek isteyenlerle siyasi mücadeleye hazırım.
Selamlarımla.
Bülent Kocabaş,05323323379
Gazipaşa
2011 Genel Seçimlerinde ,Antalyada CHP li Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Akaydın, Belediye Başkanı olmasa idi ,CHP nin oyları Antalyada daha çok artarmıydı?Evet bence artardı!Ya sizce?
Kurultayla Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğluna nasıl herkes saygı duyup ona destek veriyorsa,İl Kongresi ile seçilmiş İl Başkanımız Sayın Özer Ülkene de herkes aynı destek ve saygıyı göstermelidir..CHP lilik bunu gerektirir.
Mustafa Akaydın,İl Örgütü ile sürekli olarak kavga görüntüsü veren,kendine yakın,kendi denetiminde bir İl Yönetimini el altından dizayn etmeye çalışan ve istifa eden 11 kişinin istifasında en büyük faktör olan bir kişidir.Genel Merkeze “Ya Ben ,
Ya Özer Ülken” diye tahdit eden Mustafa Akaydın,Örgütün Üzerinde bir Güç Odağı olduğunu Antalya CHP ye ve Genel Merkeze dikte etmeye çalışmaktadır.Seçimle Gelmiş bir İl başkanı için Genel Merkeze dahi şantaj yapan , CHP den ayrılmayı ima eden bir Belediye Başkanının önce şunu bilmesi gerekir:Oraya kendi başına gelmedin.Oraya CHP linin kutsal oylarıyla geldin.
Eğer Mustafa Akaydın CHP tabanının oylarına saygı duymuyorsa, Genel Merkez yöneticileri de bu şantajın altında kalmamalı,gereğini söylemelidir:Örgütün Üzerinde Bir Güç Yoktur!Bunu Kafana Bir Yerleştir Önce!.İşine Gelmiyorsa da İstifa edersin!Biz sana göre bir Örgüt Kuramayız.Delegenin Oyuyla Gelmiş Bir İl Başkanı var burada..Kusura Bakma!
Ayrıca Mustafa Akaydın daha önceki İl Yönetimiyle ,Sayın Ömer Melli ile de geçinemiyordu ki,şimdi ile geçinsin ve ya bundan sonra gelecek olan ile geçinsin.
Şimdiki İl Örgütü ile geçinemediğini söyleyen Sayın Akaydın, Muratpaşa,Konyaaltı Beklediye Başkanlarıyla,İl Genel Meclisi ile,Halk Otobüsçüleriyle, Kepezaltı Santral Mahallesi Sakinleriyle,Kırcamisi sakinleriyle geçinebiliyor mu?Hayır!Aslında hiç kimseyle geçinemeyen Sayın Akaydın,kendine münhasır Örgütünü kurmak istediğinden dolayı, CHP ANTALYA da oy kaybetmiştir ve Antalya CHP sancılı günler geçirmiştir ve geçirmektedir. Sayın Özer Ülken ,Mustafa Akaydın ve Yandaşı olan ufak bir kesime, Örgütü Temsilen ,Örgüt Saygısını-Onurunu hissettirmek,korumak
ve CHP Kurumunu yüceltmek istediği için, şu anki İl Yönetimi düşürülmek istenmektedir.Olayların buradan kaynaklandığını herkes bilmelidir ve bilecektir.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu gerçekleri iyi etüt etmelidir ve edecektir de!Eğer Genel Merkez Bir Belediye Başkanının çizdiği yanlış yolda yürürse,bu durum Örgütlerde çok ciddi rahatsızlık uyandırır.
Genel Merkezin bu bilinçle hareket edeceğinden hiçbir kuşkumuz yoktur.
BİR BİLEN