Bu yıl 5'incisi düzenlenen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nda söyleşiye hazırlanan şair Metin Demirtaş, dün sabaha karşı Meltem Mahallesi'ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Bugün Muratpaşa Camii'ndeki cenazeye CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, CHP İl Başkanı adayı Cavit Arı, yazar Ataol Behramoğlu, yazarlar, gazeteciler, STK temsilcileri ve yakınları katıldı. Eşinin tabutu başında uzun süre ağlayan Günser Demirtaş'ı, oğulları Nazım ve Umut Demirtaş ile kızları teselli etti. Cenaze namazının ardından Andızlı Mezarlığı'na götürülen Metin Demirtaş'ın cenazesi, aile mezarlığına defnedildi.
METİN DEMİRTAŞ KİMDİR?
Türk Solu Dergisi'nde yayımlanan 'Che Guevara' ile ilgili bir şiir nedeniyle tutuklanmasıyla tanınan şair Demirtaş, Elmalı'nın Akçay Beldesi'nde doğdu. Antalya Erkek Sanat Enstitüsü torna bölümünden mezun olan Antalyalı şair, 12 Mart darbesi ve 1980'li yıllarda tutuklanıp, yargı sonrası beraat etti. Rahatsızlık sonucu sol bacağını kaybedip doğaya ve kırlara çekilen şair Demirtaş, Nazım Hikmet'i anma törenlerinde görev almış, Türkiye'yi kültürel etkinliklerde temsil etmişti.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA) -


Güzel insan. Işıklar içi
ruhun şad olsun..
O benim hayatımın çınar ağacıydı onunla çok zaman geçirdim yurt içi yurt dışı anılarız oldu bahçeme çınarları o dikti ruhun şad olsun mezarın başında ağlamadım ağlamadık seni sevenleriyle şiirler okuyarak uğurladık seni her anacağız yağış Telli güzel insan