Kraliyet savcılığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girişinden sonra bir kişi ile sözlü tartışmaya başladığı daha sonra çıkan kavga sonucu Kaşıkçı'nın öldüğü savunuldu. Olayla ilgili, 18 kişi hakkında soruşturma açıldığı belirtilirken, bir askeri yetkilinin de görevden alındığı iddia edildi. Kaşıkçı'nın cesedine henüz ne olduğuna ilişkin bilgilere ise yer verilmedi.
BM'den Kaşıkçı çağrısı: Suçlular sorumlu tutulmalı
BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan arbede sırasında öldüğü yönündeki açıklamalarının ardından sözcüsü aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Kaşıkçı'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu bildiren Guterres'in suçluların sorumlu tutulması çağrısında bulunduğu ifade edildi.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kaşıkçı'nın ölümünün doğrulanmasının ardından konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Guterres'in, Kaşıkçı'nın ölümünden derin üzüntü duyduğunu, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dilediğini bildirdi. Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin, Cemal Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili hızlı, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını istediğini belirterek, suçluların sorumlu tutulması çağrısında bulunduğunu ifade etti.
ABD; AÇIKLAMAYI İNANDIRICI BULDUK
Suudi Arabistan'ın Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda çıkan arbede sırasında öldüğü yönündeki açıklamasının ardından Beyaz Saray da bir açıklama yaparak, Kaşıkçı'nın ailesi, nişanlısı ve dostlarına başsağlığı diledi.
Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, ABD'nin Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili uluslararası soruşturmaları yakından izlediğini, adil yargı sürecine ve gerekli şeffaflığa uygun olarak adaleti savunacağını belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump da, Suudi Arabistan'ın açıklamalarının inandırıcı bulduğunu, konu ile ilgili olarak soruşturma konusunda ABD Kongresi ile çalışmayı sürdüreceğini söyledi.


Eceliyle ölene öldü denir...insani çaba eylem planlı yapilana suikast denir... Demek ki çok bildiklerini beynine format atıp silemeyince.... İnsanlık bu işte. . Öldür emri ve görevi... Biz de yaşam hakkı saklıdır koruyalım diye sokaklara çıkıyoruz. Devletlerarasi korunmayan yaşam hakkı elinden alinanlara ne demeli????
Israil okadar filistinli yi oldururken ne amerika nede bm sesi çıkmıyo ama amerikalı ajan olunce dunya ayaga kalkiyo filistinli cocuklarn ne gunahi var amerika bm sesin ciksin