Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını açıkladı. Malatya ve Konya'da meydana gelen iki kazada 6 pilot şehit olmuştu.
25 Şubat'ta Malatya'da iki uçak düşmüş ve 4 pilot şehit olmuştu. Konya'da ise 5 Mart’ta düşen uçakta 2 pilot şehit verilmişti. Kazalar sonrası F-4'ler tartışma konusu olmuştu.
Son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a konuyla ilgili soru sorulmuştu. Toplantıda Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün kazalara ilişkin teknik bilgiler verdiğini söyleyen Arınç, uçakların kullanımının 2020 yılına kadar devam edeceğini açıklamıştı.
TSK'dan F-4’lerin uçuşu ile ilgili FLAŞ karar!
Malatya ve Konya’daki kazaların ardından RF-4F uçaklarının yarın itibarıyla uçuşunun durdurulacağını bildirildi.
OKUR GÖRÜŞLERİ
0 yorum · 0 onay bekliyorYorumlar
Yorumunuzu paylaşın
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır.


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.