16 yaşındaki Misaki Murakami, geçen yıl Japonya'da gerçekleşen deprem ve ardından gelen tsunamide herşeyini kaybetti. Zira dev dalgalar, ailesiyle birlikte kaldığı evi sildi süpürdü. Ancak geçtiğimiz gün okyanusun karşı kıyısından aldığı haber, Japon genç için tam bir sürpriz oldu.
 
Misaki'nin üzerinde adı yazılı futbol topu,
Amerika Birleşik Devletleri’nin Alaska eyaletindeki bir aile tarafından bulundu.
David Bakster, kıyıya yakın bir yerde, üzerinde Japonca yazılar olan topu bulunca, Japon asıllı eşi Yumi’nin yardımıyla, topun sahibi Misaki Murakami'nin izini bulup ona telefonla ulaştı:
“Futbol topumun binlerce kilometre yolu aşıp alaskaya kadar gideceği hiç aklıma gelmezdi. Onu bulup bana ulaşan çifte minnettarım. Çok şaşkın ve mutluyum"
Amerikalı çift, topu en kısa zamanda Japonya'ya ulaştıracak:
“Tıpkı bu futbol topunun Misaki'ye geri dönmesi gibi, umarım Japon halkının yıkılan hayatları da eski haline döner.”
Çift şimdi, aynı gün karaya vuran Japonca yazılı voleybol topunun da sahibini arıyor.

Tsunaminin etkisiyle okyanusa savrulan 1 milyon ton çöpün yakında Kuzey Amerika kıyılarına ulaşması bekleniyor.

(NTVSPOR)