Ekmeğimizi kaptırmadık
Türkiye dünyadaki ekmek tüketimi konusunda uzun süredir elinde tuttuğu rekoru bu yıl da kaptırmadı. Kitapta bu rekor, “Kişi başına en büyük ekmek tüketicileri, yılda 199.6 kg, yani vücut ağırlıklarının üç katından fazla ekmek yiyen Türkler” diye yer aldı.
Türklerin öteki rekorları arasında ise Türk bayrağını uluslararası karşılaşmalarda göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okutan sporcular, üç okyanusu birden sandalla aşan, dünyanın en çabuk golünü atan, en büyük omletini yapan, en hızlı vitrin mankenini giydiren, en fazla kiremit kıranlar sayılıyor.
İlklerde Sabiha Gökçen
Kitapta dünyanın ilklerine de yer veriliyor. Bu kapsamda, son günlerde Dersim olaylarıyla gündeme gelen ve havaalanından adının silinmesi önerisine maruz kalan Sabiha Gökçen şöyle yer aldı: “Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı’nın manevi kızı olan, Eskişehir’de 1936’da Askeri Havacılık Akademisi’ne kaydolan Sabiha Gökçen avcı ve bombardıman uçaklarıyla uçtu, dünyanın ilk kadın savaş pilotu oldu.”


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.