İstanbul Zeytinburnu’ndaki özel bir hastanede yağ aldırma operasyonuna giren sağlık çalışanı Tuğba Onur, yaşamını yitirdi.
İddiaya göre, sağlık çalışanı Tuğba Onur, yağ aldırma operasyonu için eşi Murat Onur ile birlikte Zeytinburnu’ndaki özel bir hastaneye gitti. Sabah saat 08.30 sıralarında hastaneye geldiklerini belirten Murat Onur, eşinden kan örneği alınmasının ardından saatlerce beklediklerini anlattı. Doktorun ameliyata ne zaman geleceği konusunda çelişkili bilgiler verildiğini öne süren Onur, eşinin saat 15.30 sıralarında ameliyata alındığını söyledi.
Eşinin durumunun kötüleştiğini öğrenmesinin ardından ameliyathaneye gittiğini belirten Murat Onur, burada kalp masajı yapıldığını gördüğünü ve müdahaleye katıldığını ifade etti.
“EŞİME KALP MASAJI YAPTIM, KURTARAMADILAR”
Eşinin bilinen bir sağlık sorunu olmadığını ve ameliyat öncesinde gerekli bilgileri hastaneye verdiklerini belirten Murat Onur, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
“Bizi sabah saat 08.30 gibi çağırdılar. Hastaneye gittik, benden bir enjektör kan aldılar. Ondan sonra beklemeye başladık. Saat 15.30'a kadar bekledik. Doktorun ameliyata gittiğini söylediler, ardından hemşireler doktorun henüz gelmediğini belirtti. Eşim akşamdan beri açtı. Saat 15.30'da ameliyata aldılar. Ben saat 16.50 gibi ameliyathaneye çıktım. Bana yaklaşık 45 dakikadır hastaya kalp masajı yaptıklarını söylediler. Ben de sağlıkçıyım, eşim de sağlıkçı. Ben de müdahaleye katıldım ancak dayanamayarak dışarı çıktım. Yaklaşık 20 dakika sonra gelip eşimi kurtaramadıklarını söylediler.”
Ameliyathaneye yeniden girdiğinde eşinin başında kimsenin bulunmadığını iddia eden Murat Onur, eşiyle ilgili işlemleri de kendilerinin yürütmek zorunda kaldıklarını öne sürdü.
Onur, “Eşim sedyede yatıyordu. Herkes çıkıp gitmişti. İki hizmetli vardı. Arkadaşlarımla birlikte eşimi sedyeye taşıdık ve asansörle morga kendimiz götürdük. Hastanede hiçbir yetkili, hiçbir açıklama yoktu. Polise haber verilip verilmediğini sordum. Daha sonra polisi kendim aradım. Polis geldiğinde hastanede kimse kalmamıştı. Savcının talimatıyla doktor ve diğer görevlilerin evlerinden alındığını öğrendik” dedi.
Eşinin ölümünde ihmal olduğunu düşündüğünü belirten Murat Onur, hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade ederek, “Çocuklarım yetim kaldı, ocağımıza ateş düştü. Bundan sonra her şey yargı mercilerinde. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diye konuştu.
“HİÇBİR SAĞLIK SORUNU YOKTU, YÜRÜYEREK HASTANEYE GİTTİ”
Tuğba Onur’un dayısı Halit Baysal da yeğeninin bilinen bir sağlık sorunu bulunmadığını ve operasyon için hastaneye kendi imkânlarıyla gittiğini söyledi. Baysal, ameliyat öncesinde tam teşekküllü bir devlet hastanesinden sağlık raporu alındığını belirtti.
Yeğeninin basit bir yağ aldırma işlemi için hastaneye gittiğini dile getiren Baysal, “Kendilerine kısa sürede ameliyata alınacağı ve işlemin ardından çıkacağı söylenmiş. Ancak saatlerce beklemişler. Bir hafta önce de sağlık raporu istemişler, tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlıklı olduğuna ilişkin rapor almış. Elimizde bu belgeler de var” ifadelerini kullandı.
Ameliyat sırasında yaşananların ve yapılan müdahalelerin araştırılmasını isteyen Baysal, gerekli müdahalelerin yapılmadığını ve acil müdahale ekipmanlarının yetersiz olduğunu iddia etti. Ailenin şikâyetçi olduğunu belirten Baysal, sorumluların tespit edilmesini ve olayın aydınlatılmasını istediklerini kaydetti.
“KARDEŞİM KALP MASAJI YAPMAK ZORUNDA KALDI”
Onur’un kayınbiraderi Bülent Onur da olayın basit bir estetik müdahale sırasında yaşandığını belirterek hastane ve doktorların sorumluluğunun araştırılması çağrısında bulundu. Onur’un bilinen bir sağlık sorununun olmadığını söyleyen Bülent Onur, “Gelinimiz basit bir estetik cerrahi müdahale için hastaneye gitti. Kendi ayağıyla, yürüyerek girdiği hastaneden maalesef cenazesini almak zorunda kaldık. Bizim iddiamız, ameliyat sırasında hatalı ve eksik müdahaleler nedeniyle bu ölümün yaşandığı yönünde. Hastane tarafından aileye herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçmiş olsun diyen bile olmadı” dedi.
Kardeşi Murat Onur’un ameliyathaneye girdiğinde eşini müdahale masasında gördüğünü ve kalp masajı yapmak zorunda kaldığını aktaran Bülent Onur, acil müdahale için gerekli ekipmanların yeterliliğinin de incelenmesini istedi.
Hastanenin kapatılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep eden Bülent Onur, üç küçük çocuğun annesiz kaldığını belirterek ailenin adli süreci sonuna kadar takip edeceğini söyledi.
(Odatv.com)


Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz paylaşın.