Yalvaç ve Isparta'dan kaza yerine sağlık ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Cenazeler devrilen midibüsün altından çıkartılırken, yaralılar ambulanslarla Isparta, Yalvaç, Akşehir ve Gelendost'taki hastanelere kaldırıldı.
Yalvaç Kaymakamı Ahmet Altıntaş, ilk belirlemelere göre aracın freninin boşalması nedeniyle meydana gelen kazada minibüsün yol kenarındaki su tahliye kanalına devrildiğini söyledi.
15 YARALI AKŞEHİR'E SEVKEDİLDİ
Isparta'nın Yalvaç İlçesi yakınlarındaki kazada yaralananlardan 15'i ambulanslarla yakındaki Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayı duyan yaralıların yakınları da hastaneye akın etti. Yaralılardan durumu ağır olan Leyla Çelik (44), Şerife Özkan (46) ve Fatma Önay (31) yapılan ilk müdahalenin ardından Konya'ya sevk edildi.
Akşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altındaki yaralıların adları şöyle:
Esme Altunbay (16), Meral Arslanalp (24), Erkan Arslanalp (16), Buket Keskin (26), Nermin Ölçer (33), Sultan Bozdağ(66), Ömer Akdeniz(31), Rabiya Caran (19), Şerife Aksoy(58), Ömer Samur (47), Sibel Arslanalp (12), Durmuş Ali İlboğa (25).

Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), (DHA)


bu türkazaları şöför hatası diyerek geçiştirmek işin kolayına kaçmaktır sorunların temeline inmeyen yetkililr sorumludur o şöförü o koltuğa oturtmadan önce toplu taşıma yapma yeterliliğine baktınızmı şöförlük sıradan basit insanların mesleği olmamalıdır bu yaşananlar kader değildir