Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan plastik malzemeden imal edilmiş olan trafik işaret levhalarını kavşaklara yerleştiriyor. İlk plastik levhalar Sampi Kavşağı’nda uygulandı.
Kavşakta gazetecilere açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin, Antalya’nın önemli sıkıntılarından birinin, yönlendirme levhalarının yetersizliği olduğunu söyledi. Bu sorunu önlemek için Antalya’nın 85 kavşağında yönlendirme levhalarını yeniden düzenlediklerini belirten Aktekin, “Yeniden düzenleme yapılırken günümüz teknolojisine uygun olarak hafif malzemeden imal edilmiş, ışığı çok iyi yansıtan ve gece levhaların kolay okunmasını sağlayacak plastik malzemeler kullanıldı. Aynı zamanda kavşaklarda araçların refüjlerden kaza anında korunması amacıyla basınç emme özelliği olan bir ürünü uygun alanlara yerleştirdik. Çalışmalardan sonra hem meydana gelebilecek kazalarda hasarların azalmasını bekliyoruz hem de özellikle yabancı konuklarımızın kent içerisinde daha rahat yönlenmelerini sağlamış olacağımızı umuyoruz” diye konuştu.


LEVHALAR GÜZEL AMA........ Yeni yönlendirme levhalarını Konayaaltı ve Anafartalar Caddelerinde gördüm,genel görüntü,yazı büyüklüğü, estetik çok güzel olmuş.Daha önce belirtilmeyen bazı önemli yerler ve kurumlar da gösterilmiş.Yalnız önceki direklerin başında Antalya Büyükşehir Belediyesi logosunun altında bulunulan* kavşağın adı* yazıyordu,bu da yönlendirme de faydalı bir bilgi sayılır.Yeni direklerde böyle bir bilgilendirme yok.Ayrıca yeni levhalar dikilince eski levhalarında hemen sökülmesi daha iyi olurdu.Şu anda 10-20 m. mesafade birisi eski birisi yeni iki lehha bulunması hoş bir görüntü oluşturmamaktadır.Yeni yönlendirme levhalarının faydalı olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkürler.