Muratpaşa’dan aşure ikramı
Muratpaşa’dan aşure ikramı
Konyaaltı Belediyesi şair Didem Madak’ı unutmadı
Konyaaltı Belediyesi şair Didem Madak’ı unutmadı
Altın Portakal'da jüri başkanı Ferzan Özpetek
Altın Portakal'da jüri başkanı Ferzan Özpetek
Serdar Dursun Alanyaspor'da...
Serdar Dursun Alanyaspor'da...

Turgut Güngör

Karanlık ilişkiler
20 Mayıs 2024 Pazartesi

Türkiye'de bir süredir çok ilginç olaylar oluyor. Çok kirli ilişkiler ortaya çıkıyor. Çok pis bağlantılar deşifre ediliyor. Çok karanlık, çok akıl almaz, çok utanç verici, çok kabul edilemez durumlar meydana dökülüyor. 

Devletin yargı gücünün içinden ve bürokratlarından bazıları, onun düşmanı sayılan mafya ile kol kola iş çeviriyor. Bazı siyasilerin onlara zemin hazırladığı anlaşılıyor.

 Ekonomideki durum nedeniyle yaşam savaşı veren halk, daha bir yoksulluk çekerken, kimi kamu görevlileri güç zehirlenmesi yaşıyor. Karanlık yapılar zenginleşiyor.

 Kara para nedeniyle Türkiye, gri listede yer alıyor. Afrika'dan getirilen ve bir yerde işlendiği iddia edilen hurda altınların ne olduğu, nerede kullanıldığı, aradaki komisyonun kimin cebine gittiği bilinmiyor. 

BAHÇELİ'DEN DARBE 

Cumhur ittifakı son dönemde kendilerine yönelik "darbe" endişesiyle sarsılıyor. Ülke gündemine "siyaset krizi" olarak yansıyan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki "skandal" için Devlet Bahçeli "bu darbe girişimidir" diyebiliyor. Devlet yönetiminde tecrübesi olan, polis teşkilatıyla yakın ilişkilerde bulunan Bahçeli, bir şeyi bilmeden böyle iddialı konuşmaz. 

Fetö yandaşı sözde gazeteciler ve Alman ajanları bir yıldır Ayhan Bora Kaplan dosyası ile ilgili yayınlar yapıyor. Elektronik kelepçeli bir gizli tanık yurt dışına kaçırılabiliyor. İlk ifadeler, dava dosyaları ve daha birçok bilgi, belge, materyal dışarı sızdırılıyor, bir yerlere servis ediliyor. Hükümet ortağının "darbe" dediği, gerçek neyse ortaya çıkarılmalıdır. Bahçeli daha iddialı söylemle "haşhaşiler" diyerek, ilişkiler ağının dini gruplara uzandığına dikkat çekiyor. 

ERDOĞAN GÜÇ ARIYOR

Sinan Ateş cinayetinin aydınlanması hamlesi ile başlayan ve siyasi satranç süreci, Ankara'yı darbe endişesine getirdi.

İçişleri bakanları ve bürokrasideki yakın çalışma arkadaşları ile polis teşkilatındaki kadroların bu komplo, skandal veya darbe denilen saçmalıktaki rolleri derinlemesine araştırılmalıdır.

Ankara'da yaşanan olaylar zincirinin Recep Tayyip Erdoğan'ın "yumuşama/normale dönüş" mesajları verdiği, gerginliğin sona ermesini istediği bir dönemde ortaya çıkması çok ilginçtir. AKP'nin yerel seçim yenilgisinde sorumlu arayan tek yetkili Erdoğan, devlet otoritesindeki gücünü ve etkisini de kaybetmek istemiyor. Erdoğan'ın Fetöden sonra birde Menzilci, Nurcu sözde tarikatların sempatizanı bürokrat ve güvenlik elemanlarından darbe yemesi hiç hoş olmayacaktır. Devletin çetelere karşı savaşı, bugünden sonra daha da etkin ve şiddetli olacaktır.

ANKARA TOZ DUMAN

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın şu açıklaması Ankara'daki kargaşayı açıklıyor: "Kimler terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup Fetö taktikleriyle Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize oyun kurmaya çalışıyorsa..."

Ankara toz duman. Bir yandan Sinan Ateş dosyası irdeleniyor, öte tarafta polis-yargı-mafya işbirliği yaşanıyor. Hapiste zorla tutunan generaller geç de olsa özgürlüğüne kavuşuyor. HDP'liler 40 yılı bulan hapis cezalarına mahkum ediliyor. Yeni Anayasa girişimini askıya alan Beştepe'de yeni kabine hazırlığı olduğu öne sürülüyor.

 Polisin, yargının ve siyasilerin, mafya ile kol kola olması, işbirliği yapması, rüşvet çarkı kurması Türkiye'ye yakışmıyor. Halkın belini büken hayat pahalılığı son bulsa, ülkede herkes derin soluklu bir nefes alacak.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
İbradı'da bir gün...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
‘Yapay Zeka‘ işçi dostu mu ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Kıbrıs'a selam
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tüm vicdan sahibi olanlara çağrı ‘’YASAYA HAYIR’’ diyelim…
İsa Altun
İsa Altun
Sessiz Çığlık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva