Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
8 Mart 2011 Salı - 11:13

'Ergenekon, arap saçı'

Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi olduğunu iddia eden Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "12 Haziran’ı bekleyeceksiniz, çözeceğiz. 12 Haziran’da sadece o dava değil her şey çözülecek" dedi.

 Ergenekon, arap saçı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Osman Pamukoğlu, Burdur Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde partisinin Burdur milletvekili adaylarını tanıttı. Daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilerle ilgili, "Kaçıncı dalga olduğunu saydınız mı? Karadeniz hırçın bir denizdir. Karadeniz’in dalgaları bile sayılıyor ama, bu Ergenekon dalgalarını ben bile sayamıyorum. Aldı başını gitti" diye konuştu.  Ergenekon ve Balyoz davalarının tamamen siyasi olduğunu iddia eden Pamukoğlu şunları söyledi:

"Hepsi bu işin içindeler. Bu işi çözecek olan 12 Haziran’dır. Artık iş iyice akıl almaz hallere ve koşullara büründü. Yapmaya devam etsinler. Her şeyin bir sonu var. O son gelince hep beraber bakılacak. Ölçü kaçmış. 2007 yılından bu yana devam ediyor. Kaç celse toplanmış, daha doğru dürüst tutukluların ne savunması yapılabiliyor, ne de iddianameler tam okunmuş. 7 bin küsur sayfa iddianame var. 300’e yakın insan var. Arap saçına dönmüş. Ben içinden çıkabileceklerini zannetmiyorum. En büyük yanlışlık olarak şunu yapıyorlar, bunu siyasetçisi de yapıyor, bu işe bakanlar da yapıyor. Bunu yaparken işin içinden çıkılamaz hale getiriyorlar. Ergenekon diye tabir edilen davada 5- 6 grup insan var. Birbirleriyle alakasının olmadığını görüyorum. 12 Haziran’ı bekleyeceksiniz, çözeceğiz. 12 Haziran’da sadece o dava değil her şey çözülecek."

AĞIZDAN DOLMA İNSANLAR VAR

Pamukoğlu, milletvekili aday tanıtım toplantısının ardından Burdur Sanayi Sitesi'ne geçerek, esnafla sohbet etti. Bir av malzemeleri tamir atölyesine giren Pamukoğlu, buraya ağızdan dolma tüfek gelip gelmediğini sordu. Kendisinin ilk tüfeğinin ağızdan dolma olduğunu belirten Pamukoğlu, "Önceden ağızdan dolma tüfekler vardı. Şimdi ağızdan dolma insanlar var, bunlar da siyaset yapıyor" dedi. Pamukoğlu daha sonra Suludere Köyü'nü ziyaret ederek, 1994 yılında Hakkari'de şehit olan Ümit Alyanak’ın ailesiyle bir süre sohbet etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Pamukoğlu, Hakkari’deki anılarını anlattı. Şehit annesi Vesile Alyanak ise şehit oğluna yazdığı şiirleri okudu.

PAMUKOĞLU ANTALYA'DA

HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon davasının, yağ hariç, her şeyin içerisine konulduğu aşureye döndüğünü söyledi. Gazetecilerin tutuklandığı son gözaltı dalgasını hatırlatan Pamukoğlu, "Artık bunlar yağı da koydular" dedi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin Antalya milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuştu. Pamukoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir takım siyasetçilerin ve bürokratların çocuklara masal anlatır tarzda klasik sözler sarf ettiği bir gün olduğunu ileri sürdü. Kadın sorununun aynı zamanda bir güvenlik sorunu olduğunu belirten Pamukoğlu, özellikle son günlerde kadınlara yönelik şiddet ve katliamların akıl almaz boyuta ulaştığını söyledi.

Osman Pamukoğlu, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerinin, iktidar, ana muhalefet, muhalefet ve kendisinin partisinin de içinde bulunduğu 4 parti arasında geçeceğini söyledi. Seçime girceği açıklanan partilerin önemli bir bölümünün şeklen var olduğunu savunan Pamukoğlu, "Kimlikleri ve örgütleri var ama bunların yüzde 90'ının halk nezdinde bir gücü yok" dedi.

BARAJ, KORKUNUN İFADESİDİR

Yaklaşan seçimlerin her yönden hayati olduğunun altını çizen Pamukoğlu, bu defa rejim, güvenlik, adalet sistemi dahil her şey açısından kritik ve çok hassas bir dönemin yaşandığını dile getirdi. Partisinin etrafından sempatizan aşamasında 3 milyon 600 bin kişinin toplandığını belirten Pamukoğlu, seçim sistemindeki yüzde 10'lu barajın bir mevcut siyasi partilerin korkularının sonucu olduğunu savundu.

Seçim barajının siyaset hayatına yeni atılan partilerden ürken, eski, 40 yıllık partilerin korkularının ifadesi olduğunu dile getiren HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu, "Kendilerinden şüpheleri var. Kendilerine güvenleri yok. Baraj korkusu tamamen kişinin kendi güvensizliğinden kaynaklanır" dedi.

Türkiye'nin tek parti tarafından yönetildiği 8 yıl içinde ülkedeki her üç kişiden birinin yerel yönetimlerde veya merkezi idare işini yaptırmak için rüşvet verir duruma geldiğini iddia eden Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Ülkenin hali ortada, bunların kime hizmet ettiği de ortada. Bu parti, hiçbir şey yokken, gökten zıp diye mi düştü? Kimdi? MHP siyaset yapmıyor muydu? CHP, DSP siyaset yapmıyor muydu? Bu ANAP denilen parti, birleşim mirleşim derken tagır tungur oldular gitti, siyaset yapıyor muydu? Bunların beceriksizliği, yeteneksizliği... Hepsi de çaldı çırptı. Bunlar 40 haramileri geçecek, onlara nal toplatacak kadar hırsız. Ama ondan öncekiler de hepsini yaptı. Avuttular, uyuttular ve soydular."

"BUNLAR YAĞI DA KOYDU"

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, bir soru üzerine Ergenekon davasının aşureye döndüğünü söyledi. Aşureye yağ hariç her şeyin konulduğunu dile getiren Pamukoğlu, gazetecilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan son gözaltı operasyonuyla birlikte "Artık bunlar yağı da koydular" dedi. Ergenekon davası kapsamında 6- 7 tip insanın gözaltına alınıp tutuklandığını dile getiren Pamukoğlu, "Birincisi, 'Mermi, vurduk kırdık, el bombası attık' denilen grup. Bu grup şehir eşkıyası gurubu. Ardından bir takım emekli generaller var. Arkadan bir gurup gazeteci, sonra akademisyen. Birinin diğeriyle hiçbir irtibatı olduğu kanatinde değilim" diye konuştu.

SİLİVRİ TUTUKLULARI SİYASİ RANT ARACI

Dava kapsamında yargılanan çetevari bir grup bulunduğunu ve bunlar hakkındaki yargılama işlemlerinin biran önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen Pamukoğlu, "Bu tamamen siyasi bir dava. Balyoz da öyle. Bunu da 12 Haziran çözecek. Siyasi meseleleri siyasi kararlar çözer. Bu dünya ettim buldum dünyasıdır. Her zaman bahar olmaz. Kara kışı, kurak yazları da gelir" dedi. Pamukoğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan generallerin veya Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının partisi tarafından milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceğine yönelik soru karşısında adaylığını talebe bağlı bir süreç olduğunu hatırlattı. Pamukoğlu, böyle bir adaylık sürecinin bazı siyasi partiler tarafından siyasi jargon haline getirildiğini ve rant aracı olarak kullandığını savunarak, partisinin kapılarının herkese açık olduğunu söyledi

 
ALARGA RUM MEYHANESİ
 
FERRARİ FF’E TÜRKİYE’DEN İLK SİPARİŞ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de sürpriz istifa
CHP İstanbul İl Başkan Nebil İlseven, geçtiğimiz ocak ayından bu yana ...
DP'de ittifak yok
Saadet Partisi(SP), Demokrat Parti(DP), Türkiye Partisi(TP) ve Büyük Birlik ...
Kılıçdaroğlu, Akaydın görüşmesi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 ilde yaptırdığı bir anketten söz ...
 
Erdoğan'ın Antalya'dan beklentisi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 12 Haziran'da tarihi bir seçimi ...
Akaryakıt sorusu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
Müsteşarların önü açık
Seçim takvimi gereği Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Beşir ...
 
Seçim için ilk istifa
Milletvekilliği aday adaylığı için bürokrasiden ilk istifa yaşandı. Türkiye'nin ...
AKP'den sahillerde "pop"lu propaganda
AKP her bölge için ayrı seçim şarkısı hazırlayacak. Sahil kentlerindede ...
'Kader anındayız'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 yıllık Ak Parti iktidarında milli ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva