Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Konyaaltı'nda gönüllülerden resim sergisi
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
Kırmızı Takım'dan o isim arkadaşlarına veda etti
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
7 ilde suç örgütüne 'Mahzen-32' operasyonu
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
100 yıldır kayıptı, değerinin altında satıldı
6 Mart 2011 Pazar - 14:19

'Kader anındayız'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8 yıllık Ak Parti iktidarında milli devlet, üniter yapı ve toprak bütünlüğünün tahrip edildiğini, bu nedenle 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin 'kader anı' olduğunu söyledi, ülkücülerin 'istismar tuzaklarına' düşmemesini istedi.

 Kader anındayız
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

12 Eylül'de yapılan Anayasa değişikliği referandumu öncesinde Ak Parti'nin en çok ülkücüleri istismar ettiğini belirten Bahçeli, bu nedenle genel seçimlerde aynı tuzağa düşmemesi gerektiğini söyledi.

 Partisinin Adana il yönetimi tarafından organize edilen, milletvekilleri, teşkilat yöneticileri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda konuşan Devlet Bahçeli, Ak Parti iktidarını sert dille eleştirdi, yürüttükleri mücadeleye 'kellesini koyduğunu' söyledi.  12 Eylül'de referandumda kabul edilen anayasa değişikliğiyle ilgili Ak Parti'nin 'gizli gündemlerini' gerçekleştirdiğini öne süren  Bahçeli, "Gelinen noktada Anayasa Mahkemesi AKP'leştirilmiş, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu siyasallaştırılmıştır. Yarın Yüce Divan'da kendilerini koruma altına alacak, ondan önce herhangi bir sorgulamada yargının önünden kaçabilmek için Türkiye'de yapılmadık maskaralık kalmamıştır. Bu hala devam ediyor" dedi.

"ANAYASA PAKETİNİ AÇIKLA"

İktidar tarafından yeni bir anayasa değişikliğinin 2011 seçimleri sonrasına bırakılacağının söylendiğini hatırlatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Anayasa değişikliğini 2011 seçimlerinin sonuna niye bırakıyorsun? Anayasa değişikliğini 7 bilim adamı hazırlamadı mı? Elinde paket halinde durmuyor mu? Onu kamuoyu ile bütün çıplaklığı ile niye paylaşmıyorsun? Şimdi 341 milletvekili ile devletin tüm imkanlarını kullanarak referandum yoluyla da olsa çıkartabilmeye muktedirsin. Böyle bir anayasa değişikliğinde size bölücü terör örgütünün ve onun siyasallaşmış unsurlarının da destek vereceğini adın gibi biliyorsun, neden çıkartmıyorsun?  Açıklarsan 2011 seçimlerinde bu millet senin kader çizgini çizer. Açıklamaz isen 'aldatma ve kandırma partisi' özelliğinle bir daha iktidara gelip, kime neyi söz vermişsen, Türkiye'yi nasıl bölmeyi planlamışsanız, o planlamayı karşılayabilecek bir iktidar olmayı düşünüyorsun demektir. O zaman sorum şu olacaktır; yaptığın pazarlıklar hangi temellere dayalı olarak, hangi karşılıklı rol paylaşımıyla devam ediyor? Bunu da hep beraber göreceğiz. Göreceğiz ama iş işten geçmiş olacak."

"SON SÖZÜ HENÜZ SÖYLEMEDİK"

MHP'nin toplumsal istikrar bozulmadan, toplumun bin yıllık kardeşliğinin çatışma haline dönüştürmeden 21'inci yüzyılı anlamlı karşılayabilmesi için demokrasi içinde bir çıkış yolunun bulunmasına inandığının altını çizen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP darbelerle, ara rejimlerle sorunların çözüme kavuşturulamayacağının şuuruyla seçimlere hazırlanıyor. İşte bu seçimler bu boyutuyla bir kader anıdır. Bunun farkında olmamız lazım. Referandumdaki gizli gündemlerin tuzağına mı düşeceğiz? İmralı, Kandil'e hükmedecek, Diyarbakır'da Demokratik Toplum Kongresi'ni, KCK'yi yönlendirecek ve el altından da eylemsizlik oyalamalarıyla, bugünkü siyasi iktidarla rol paylaşımını sürdürecek. Önce 2 dilli hayat, sonra demokratik özerklik, sonra federasyon, sonra da Suriye, Irak, İran ve Türkiye'den oluşan dört parçalı bir bağımsız devletçik. Kat edilen mesafeye çanak mı tutacaksınız? İşte Türkiye'nin temel konusu budur."

Devlet Bahçeli, partisinin 'sosyal maliyeti çok yüksek mücadeleden geldiğini' belirttiği konuşmasında, "MHP henüz son sözü söylememiştir. Yeri gelirse, devletin varlığı ve milletin birliği için son sözünü geçmişte örneği olduğu gibi söyleyebilir. Ama buna ihtiyaç hissetmeden, demokrasi içinde bu güzide kadroyu milletle buluşturarak devletin tüm imkanlarını seferber ederek ülkeyi yönetmek, terörün ve bölücü tehditlerin kökünü kazıyarak başarıyı elde edebilecek kabiliyete, birikime, tecrübeye sahip değil miyiz? Kaanatim biz ülkeyi yönetiriz. Ama bir şartla: birliğimiz ve dirliğimizi koruyarak" dedi.

MHP'nin tavrınınyanlış değerlendirilmemesini isteyen Bahçeli, "Bunu bir acziyet olarak kabul etmeyin, kelleyi koymuşum, sonuna kadar da devam edeceğim" diye konuştu.

Konuşması ayakta alkışlanan Devlet Bahçeli, salondan çıkarken partililerin yoğun sevgi gösterilerini karşılıksız bırakmadı. Bahçeli, partili kadınlarla birlikte fotoğraf çektirip, tokalaştı.

Bahçeli, toplantının ardından otelden kalabalık bir konvoyla Adana'nın Aladağ, İmamoğlu, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçe gezileri için yola çıktı.

GÜL'ÜN AÇIKLAMASINA DEĞERLENDİRME

Devlet Bahçeli, Aladağ İlçesi'ni ziyaretinde Kaymakam Kürşat Güleryüz ve Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Baş'tan ilçe hakkında brifing aldı. Bahçeli, belediye binasından çıkarken bir gazeteci, Ergenekon davasında gazetecilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Kaygı duyuyorum" şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sordu. Bahçeli bu soruyu "Geç kalınmış, isabetli bir açıklamadır" diye yanıtladı. Bahçeli, daha sonra hayırsever işadamı İsmail Hazar tarafından yaptırılan kültür merkezinin temel atma törenine katıldı.

KONVOYDA KAZA; 4 YARALI

Adana'nın ilçelerini ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konvoyundaki bir otomobil Aladağ İlçesi'ne giderken Mustafalar Mevkii'nde yağışlı havada mıcırlı yolda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazada otomobilde Ali Cevher, Mustafa Cevher, ve Habip Cevher adlı partililer ile sürücü hafif yaralandı.

 
Karttan harcama arttı
 
Yağmurlu Runtalya maratonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gül: 'Kaygı duyuyorum'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Olup bitenleri takip ettiğimde intibaım şu ...
'Antalya'yı en parlak günlere getiririz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yaptırdığı ankette, bütün büyük ...
Erbakan'ın yerine Kamalak
Saadet Partisi'nde Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından boşalan genel ...
 
Akaydın'dan cevap var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Antalya oylarında artış ...
'Hukuk ayaklar altında'
Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın ...
Kılıçdaroğlu'na Antalya'da anket şoku
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, büyük şehirlerdeki durumunu görmek için ...
 
'Erzak dağıtmayın'
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, 12 Haziran’da yapılacak seçimlerden ...
Adnan Kaya Gün Haber'e konuştu
MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya 12 Haziran’da yapılacak seçim stratejilerini, ...
Antalya'nın ilk adayı
Antalya'da 2002 seçimlerinde bağımsız aday olan fakat seçilemeyen ve seçim ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva