Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
18 Şubat 2011 Cuma - 14:03

'Telekulak iktidarı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti'nin kulaklarının çok büyük olduğunu söyleyerek, "Bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuklarını merak ediyorlar. Derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep bey Ankara'dan duyar" dedi.

 Telekulak iktidarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah parti otobüsüyle Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ne geldi. Otobüsten partilileri selamlayan Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptıktan sonra Düzce'ye gitti. İşsiz gençlere yönelik kişisel gelişim eğitimi olan 'Gence Artı Projesi'nin açılışına katılacağı, Konak Düğün Salonu'nun önünde davul zurna ile karşılanan Kılıçdaroğlu, yaklaşık 400 kişiye seslendi. Düzgün, temiz ve namuslu siyaset yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Bu kardeşiniz sizin için çalışacak. Sizin derdiniz benim derdim. Bir çocuk, 2.5 aylık bir çocuk, annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa bu hepimizin ayıbıdır. Siyasetçilerin ayıbıdır. Hele hele iktidardakilerin ayıbıdır. Nasıl olur da 2.5 aylık bir çocuk anne kucağında açlıktan ölür. Manisa'daki bir gazi yatağında açlıktan ölür. Nasıl olur da Afyon'daki bir köyde vatandaşlar böbreklerini satarlar. Bu ayıbı 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde tarihe gömeceğiz."

'VATANDAŞ TELEFONLA KONUŞMAKTAN KORKUYOR'

İnsanların telefonla konuşmaya korkar hale geldiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye aydınlığa kavuşsun diye, herkesin karnı doysun diye mücadelemizi yapacağız. Mücadele sadece aş ve iş değil. Özgürlük de getireceğiz. Düşünebiliyor musunuz, 21'inci yüzyılın Türkiye'sinde vatandaş telefonla konuşmaktan korkuyor. Allah allah! Telefondan niye insan korkar? 'Acaba bir şey söylersem beni dinliyorlar mı?' diye. AKP'nin kulakları çok büyük. Bunlar telekulak iktidarı. Vatandaşın derdini değil, telefonda ne konuştuklarını merak ediyorlar. Derdiniz varsa telefonla anlatın da belki Recep Bey Ankara'dan duyar."

'KUL HAKKI YEMEYENLERE İMKAN VERİN'

CHP'nin kapılarının herkese açık olduğunu, partide herkese yer olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelsin, hepimize yer var burada. Hepimizin karnı doyar. Komşumuzu, ülkemizi düşünürüz. Siyaset kendini değil, halkını düşünmek zorundadır. Geçtiğimiz dönem etnik kimliği siyasete alet ettiler. İnancınız da, etnik kimliğiniz de başımın üstüne. Biz sizin dertlerinize talibiz. Unutmayın AKP de bu ülkenin rantına talip. Aramızdaki fark bu. Halkın iktidarında herkes rahat bir nefes alacak. Halkın her katmanının desteğini bekliyorum. Türkiye'yi temiz siyaset özlemiyle buluşturacağız. Bir de siyasette zenginleşmeyen, kul hakkı yemeyenlere imkan verin. İlla kul hakkı yemek mi lazım iktidar olmak için? Milleti dolandırmak mı lazım iktidar olmak için? Halkı düşünen, halk için çaba harcayan yeni CHP'yi düşünün. Bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz. Eğer bunlara teslim ederseniz ülkenin hali meydandadır. İşçi haline baksın, emekli haline baksın. 'Yetmiyor bizi biraz daha ezin' diyorlarsa eyvallah, ona da saygımız var. Ezilmeye razıysanız bir şey diyemem. Ama gönlüm razı değil."

AİLE SİGORTASI

İktidarının kömür dağıtımında yolsuzluk yaptığını iddia eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin 'Aile Sigortası' projesini anlattı. Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Aile sigortasında kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız diyoruz. 'Parayı nereden bulacaksın' diyorlar. Sen demiyor musun 'Dünyanın en büyük 20 ekonomisinden bir tanesiyiz' diye. Madem o kadar büyük bir ekonomi, vatandaşa makarna dağıtırkin, kömür dağıtırken para var, onun yoksulluğunu sömürürsün para var. Ama adam gibi bankaya parasını yatır. İster makarna alsın, ister kömür alsın. Ama neden bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Orda da yolsuzluk yapıyorlar da onun için. Sadece kömür işinde yaptıkları yolsuzluk 1 milyar lirayı aşkın. Yoksula kömür dağıtıyorlar. Eyvallah. Evinde doğalgaz var kömür dağıtıyor. O zaman doğalgazı bedava ver. Kullanmadığın doğalgazın parası olarak İran'a 1 milyar 600 milyon dolar para verdiler. Yazık günah değil mi? Bize de 'nereden bulacaksın kaynak' diyorlar. Devleti iyi yönetirsen kaynak bulursun. Yeter ki kul hakkı yeme. Devleti iyi yönet. Yeter ki milletine sahip çok. O zaman kaynak var."

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından gençlere iş istihdamı yaratan iş adamlarına plaket verdi.

KAZADA ÖLEN DENİZ'İN AİLESİNİ ZİYARET

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen pazar günü pişmaniye satarken TEM yolunun Kaynaşlı gişelerinden çıkan otobüsün altında kalarak yaşamını yitiren 14 yaşındaki Deniz Koçyiğit'in, Ağa Mahallesi Ağlar Sokak'ta oturan ailesini ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, evin önündeki çadırda taziyeleri kabul eden Servet Koçyiğit'e baş sağlığı dileğinde bulundu. Koçyiğit'in bir komşusu ailenin ekonomik desteğe ihtiyacını ifade ederken, Kılıçdaroğlu arkadaşlarının ilgileneceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra pazar yeri ve otopark açılışı için Yığılca'ya gitti.

 
Dinleme yaptıran 52 kişiden 27'si kadın
 
Özel kalem müdürleri Antalya'da toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya artıyor, Isparta azalıyor, Burdur aynı kalıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçen ay, illerin. 2010 sonu nüfuslarını ...
Başbakandan Odatv açıklaması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş ...
'Af değil kolaylık'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ...
 
TESK'ten imzala çağrısı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ...
İnisiyatif Deniz Baykal'da
Antalya CHP’de, “Ön seçim yapılsın” isteği ön plana çıktı. Gün Haber’in ...
İddialara yanıt
İçişleri Bakanı Beşir Atalay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
 
Türk-İş'ten veto çağrısı
Türk-İş, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Anayasa mahkemesi seçim kanunu kısmen iptal etti
Anayasa Mahkemesi Haziran'daki seçimleri yakından ilgilendiren önemli ...
'Telekulak'ı sordu
CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva