Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
8 Ocak 2024 Pazartesi - 10:41

18 yıldır kayıp İlayda'nın babası: Yüreğimiz yanıyor

İZMİR'in Buca ilçesindeki bir piknik alanında ortadan kaybolan ve o zaman 5 yaşında olan İlayda Taşçı'dan (23) 18 yıldır haber alınamıyor. Baba Saim Taşçı (47), umutlarını hala yitirmediklerini belirtip, "Çocuğumun yerini söylesinler, kimseden davacı olmayacağım" dedi.

18 yıldır kayıp İlayda nın babası: Yüreğimiz yanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 9 Nisan 2006'da meydana geldi. Buca ilçesinde oturan Saim- Bedriye Taşçı (50) çifti, ailece Kaynaklar bölgesindeki piknik alanına gitti. Gün boyunca piknik yapan, oyunlar oynayan Taşçı ailesi, akşam saatlerinde eve dönmek üzere hazırlık yaptığı sırada, o zaman 5 yaşında olan kızları İlayda'nın olmadığını fark etti. Kendi çabalarıyla arama yapan çifte, jandarma ekipleri de destek oldu. Yol üzerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarına bakılırken, köpeklerle piknik alanında günlerce arama yapıldı. Çok sayıda ihbarın değerlendirilmesine rağmen bir sonuç alınamadı. Buca ilçesindeki polis okulunda işçi olarak çalışan baba Saim Taşçı, olayın üzerinden 18 yıl geçmesine karşın acılarının tazeliğini koruduğunu söyledi.

'YETKİLİLERDEN HALA YARDIM BEKLİYORUM'

Hala kızından bir haber alamadıklarını anlatan Saim Taşçı, "İnşallah en kısa zamanda belki kendisi çıkar bizi bulur. O zaman mutlu oluruz. Yetkililerden hala yardım bekliyorum. Olayın yeniden gündeme gelmesini istiyorum. Şu anda bir gelişme yok. Ne bir görgü tanığı ne bir şahit var. Ellerini vicdanlarına koysunlar çünkü mutlaka orada birisi, bu çocuğu gördü. Umudumuz hala var. Çocuğumun yerini söylesinler, kimseden davacı olmayacağım. Yeter ki bizim bu ateşimizi söndürsünler. 18 yıldır her gün yüreğimiz yanıyor. Sadece bir gece bizim yerimize kendilerini koysunlar. Bize bir telefon açsınlar, çocuğun burada desinler. Gidip onu alayım, davacı bile olmayacağım" diye konuştu.

'SOKAKTA GÖRSEM BİLE TANIMAM'

İlayda kaybolduğu günden beri yoğun şekilde arama çalışması yaptıklarını belirten 3 çocuk babası Taşçı, "Baba olarak gereken bütün girişimleri yaptım. Bugün benim başıma gelen yarın başkasının başına da gelebilir. İlayda o zaman 5 yaşındaydı. Şu anda 23 yaşında. Sokakta görsem bile tanımam. Ancak o bizi bulabilir ya da onu götüren geri getirebilir. İlayda'nın kaybolduğu yere artık kimse gitmiyor. Orada hiçbir Allah'ın kulu yok. Artık ailece kalabalık yerlere ayda, yılda 1 kez gidebiliyoruz. Gittiğimiz zaman aklımıza İlayda geliyor. Hep evimizde oturuyoruz. Pikniğe gidemiyoruz ama umudumuzu kaybetmedik. Çocuğumuz 1 gün gelecek ama ne zaman? Sadece ölmeden çocuğumu görsem, o bana yeter. Tek umudum bu. Onun yokluğunu sürekli hissediyoruz" dedi.

'18 YILDIR ÖLÜ GİBİYİZ'

Her gün telefonundan kızının fotoğraflarına bakan Taşçı, İlayda'nın adına bir sosyal medya hesabı açtıklarını belirtip, "Telefonumda kızımın fotoğrafları var. Onun adına sosyal medya hesabı açtık. Her gün kontrol ediyorum, paylaşım yapıyorum. Belki biri insafa gelir, 'Bu çocuğu gördüm' der diye bekliyoruz. Çocuğumun yerini bilen varsa söylesinler. Kimseden davacı olmayacağım. Yeter ki bizim bu ateşimizi söndürsünler. 18 yıldır her gün yüreğimiz yanıyor. Hep telefonumu açtığımda karşımda o var. İnşallah bir gün gelir. O zaman bizden mutlusu olmaz. 18 yıldır ölü gibiyiz" diye konuştu.



IZMIR'IN BUCA ILCESINDEKI BIR PIKNIK ALANINDA ORTADAN KAYBOLAN VE O ZAMAN 5 YASINDA OLAN ILAYDA TASCI'DAN (23) (FOTOGRAFTA), 18 YILDIR BIR HABER ALINAMIYOR.(FOTO: IZMIR DHA) (ARSIV)

IZMIR'IN BUCA ILCESINDEKI BIR PIKNIK ALANINDA ORTADAN KAYBOLAN VE O ZAMAN 5 YASINDA OLAN ILAYDA TASCI'DAN (23) 18 YILDIR BIR HABER ALINAMIYOR.(FOTO: TEKIN GURBULAK / IZMIR DHA)

IZMIR'IN BUCA ILCESINDEKI BIR PIKNIK ALANINDA ORTADAN KAYBOLAN VE O ZAMAN 5 YASINDA OLAN ILAYDA TASCI'DAN (23) 18 YILDIR BIR HABER ALINAMIYOR.(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN BUCA ILCESINDEKI BIR PIKNIK ALANINDA ORTADAN KAYBOLAN VE O ZAMAN 5 YASINDA OLAN ILAYDA TASCI'DAN (23) 18 YILDIR BIR HABER ALINAMIYOR.(FOTO: IZMIR DHA)

IZMIR'IN BUCA ILCESINDEKI BIR PIKNIK ALANINDA ORTADAN KAYBOLAN VE O ZAMAN 5 YASINDA OLAN ILAYDA TASCI'DAN (23) 18 YILDIR BIR HABER ALINAMIYOR.(FOTO: IZMIR DHA)

Nevra UÇKAÇ-Tekin GÜRBULAK/İZMİR, (DHA)

 
Ödüllü Gençlik Projesi DÖGEM
 
Liseli üçüz atletler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kacır: Togg, yeni modeliyle dünya sahnesine çıkıyor
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yenilik güzeldir. Togg, ...
2 çocuğun ölümünde belediye için 2,5 yıl sonra soruşturma izni
TEKİRDAĞ'da taşan derenin suyuna kapılan Burak Önder (9) ile Mustafa Aslan'ın ...
Altın dişlerden sonra altın tırnak dönemi
Kadınların yeni modası altın dişlerden sonra altın tırnak yüzükleri modası başladı.
 
Cezaevindeki Dilan Polat'tan yeni şube
Kara para aklama suçundan cezaevinde bulunan Dilan Polat, iddiaların merkezinde ...
'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-7' operasyonlarında ...
MasterChef'te şampiyon belli oldu
MasterChef All Star'ın merakla beklenen final bölümü yayınlandı. Finale ...
 
Can sıkıcı günler
Turgut Güngör
Meteorolojiden 16 ilde alarm: Kar geliyor
Meteoroloji 5 günlük haritalı hava durumunu açıkladı. Mevsim normalleri ...
Evinde öldürülen kadının katil zanlıları komşu çift çıktı
MANİSA’nın Kırkağaç ilçesinde Ulviye Eskici'nin (85), evinde darp edilerek ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva