12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
8 Ocak 2024 Pazartesi - 10:50

Liseli üçüz atletler

ERZURUM'da tek yumurta üçüzü olup, atletizm dalında çeşitli yarışmalara katılan 15 yaşındaki Mert, Yusuf ve Ömer Aslan, 2,5 yılda birçok madalya kazandı.

Liseli üçüz atletler
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Aşkale ilçesinde yaşayan İmran-Ayhan Aslan çiftinin tek yumurta üçüzleri olarak dünyaya gelen Mert, Yusuf ve Ömer Aslan, 'atletizmin üçüzleri' olarak dikkat çekiyor. İnkılap Ortaokulu'nda yapılan spor seçmelerinde Aşkale Belediyespor Kulübü atletizm antrenörü Elif Eyüp, antrenmana çağırdığı Mert'in ardından yetenekli olabileceklerini düşünerek diğer kardeşler Ömer ve Yusuf'u da davet etti. Elif Eyüp'ün çalıştırdığı üçüzler, katıldıkları il şampiyonalarında dereceler elde etti. Bölge yarışlarından da başarıyla dönen üçüzler, okullar arası Türkiye şampiyonalarında çok sayıda madalya aldı.

2023'ÜN BAŞARILI SPORCULARI OLDULAR

Son olarak geçen aylarda gerçekleştirilen okullar grup müsabakalarında 60 metre ve 100 metre engellide Ömer Arslan, 800 metrede Mert Aslan, 1500 metrede Yusuf Aslan 1'inci olarak kürsüye çıktı. Kardeşler, 4x100 bayrak yarışmasında da takım halinde birinci olmayı başardı. Erzurum'daki Reşit Karabacak Spor Lisesi'nde eğitimlerine devam eden kardeşlerden Ömer, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne alındı. Üçüzler ayrıca Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce 2023 yılının başarılı sporcuları olarak seçildi. Ödüllerini düzenlenen törenle alan kardeşler, 2024'teki yarışmaları kazanmak amacıyla çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

'BİRBİRİMİZİ DESTEKLİYOR VE MOTİVE EDİYORUZ'

Mert Aslan, "Benden sonra diğer kardeşlerim de atletizme başladı. Üçüz olarak hep birlikte hareket ediyoruz. Antrenman ve yarışmalarda birbirimizi destekliyor ve motive ediyoruz. İlk hedefimiz, milli formayı giyerek ülkemizi uluslararası müsabakalarda ve olimpiyatlarda temsil etmek" diye konuştu. Ömer Aslan da 800 ve 1500 metrede koştuğunu belirterek, yarış sırasında birbirlerini destekleyip, motive olduklarını söyledi.

'EFSANE OLMAK İSTİYORUZ'

Yusuf Aslan ise bugüne kadar her şeyi beraber yaptıklarını söyledi. Antrenman ve yarışlarda birbirlerine destek olduklarını anlatan Aslan, sporu da beraber sürdürmeye kararlı olduklarını söyledi. Sporcu arkadaşlarının kendilerine 'efsane üçlü' dediklerini belirten Aslan, "Biz de atletizmde efsane olmak istiyoruz. Üçüz olarak spora devam edip, milli formayla ülkemiz adına yarışmak istiyoruz" diye konuştu.

'MİLLİ TAKIMA GİRME ŞANSLARI ÇOK YÜKSEK'

Erzurum Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce 2023 yılının en iyi antrenörlerinden biri olarak seçilip, ödül alan Elif Eyüp de şunları söyledi: "Antrenman sonrası kardeşini almaya gelen Ömer'den üçüz olduklarını öğrendim. Üçüzlerin kabiliyetli olacaklarını düşünerek kulübe davet ettim. 3 kardeş de atletizmde birbirinden yetenekli çıktı. Yerel, bölgesel ve ulusal birçok yarışmaya katıldı. Elde ettikleri başarı sonrası Ömer, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'ne sporcu olarak seçildi. Bu yıl milli takım yarışmaları var. Üçüzlerin milli takıma girme şansları çok yüksek. Üçüz kardeşlerin önce milli formayı giyip, ardından uluslararası yarışlarda ülkemizi temsil etmelerini istiyoruz. Bu konuda ben de onlara elimden gelen desteği vereceğim." 

ASKALE BELEDIYESPOR KULUBU ATMETIZM ANTRENORU ELIF EYUP, (ORTADA) ORTAOKULDA ATLETIZME KAZANDIRDIGI UCUZLERDEN COK UMUTLU OLDUGUNU SOYLEDI. EYUP, UCUZLERLE ILK HEDEFLERININ MILLI FORMA OLDUGUNU BELIRTTI.(FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

ERZURUM'UN ASKALE ILCESINDE YASAYAN TEK YUMURDA UCUZLERI MERT, YUSUF VE OMER ASLAN (15), 2,5 YILDA KATILDIKLARI YEREL, BOLGESEL VE ULUSAL YARISLARDA COK SAYIDA MADALYA KAZANDI. ASLAN KARDESLERIN HEDEFI MILLI FORMAYI GIYMEK. ARKADASLARININ UCLU EFSANE' ISMINI TAKTIKLARI UCUZLER, "ATLETIZM PISTINDE EFSANE OLMAK ISTIYORUZ" DEDI. (FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

ERZURUM'UN ASKALE ILCESINDE YASAYAN TEK YUMURDA UCUZLERI MERT (SOLDA), YUSUF (SAGDA) VE OMER ASLAN (ORTAD7A), 2,5 YILDA KATILDIKLARI YEREL, BOLGESEL VE ULUSAL YARISLARDA COK SAYIDA MADALYA KAZANDI. ASLAN KARDESLERIN HEDEFI MILLI FORMAYI GIYMEK. ARKADASLARININ UCLU EFSANE' ISMINI TAKTIKLARI UCUZLER, "ATLETIZM PISTINDE EFSANE OLMAK ISTIYORUZ" DEDI. (FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

ASKALE BELEDIYESPOR KULUBU ATMETIZM ANTRENORU ELIF EYUP, (SOLDA) ORTAOKULDA ATLETIZME KAZANDIRDIGI UCUZLERDEN COK UMUTLU OLDUGUNU SOYLEDI. EYUP, UCUZLERLE ILK HEDEFLERININ MILLI FORMA OLDUGUNU BELIRTTI.(FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

ATLETIZMDE 2023 YILINDA DUZENLENEN YARISMALARDA COK SAYIDA MADALYA ALAN MERT (SOLDA), YUSUF (ORTADA) VE OMER (SAGDA), ERZURUM'DA DUZENLENEN SPORUN ENLERI TORENINDE ODULA LAYIK GORULDU. (FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

ASKALE BELEDIYESPOR KULUBU ATMETIZM ANTRENORU ELIF EYUP, (FOTOGRAFTA) ORTAOKULDA ATLETIZME KAZANDIRDIGI UCUZLERDEN COK UMUTLU OLDUGUNU SOYLEDI. EYUP, UCUZLERLE ILK HEDEFLERININ MILLI FORMA OLDUGUNU BELIRTTI. UCUZ ATLETLERLE BASARILI SONUCLAR ALAN ANTRENOR ELIF EYUP, GENCLIK VE SPOR MUDURLUGU TARAFINDAN ODULENDIRILDI.(FOTO: DHA / SALIH TEKIN / ERZURUM)

Salih TEKİN/ERZURUM,(DHA)

 
18 yıldır kayıp İlayda'nın babası: Yüreğimiz yanıyor
 
Mahmut Var anısına Antalya'da golf turnuvası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
18 yıldır kayıp İlayda'nın babası: Yüreğimiz yanıyor
İZMİR'in Buca ilçesindeki bir piknik alanında ortadan kaybolan ve o zaman ...
Bakan Kacır: Togg, yeni modeliyle dünya sahnesine çıkıyor
SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yenilik güzeldir. Togg, ...
2 çocuğun ölümünde belediye için 2,5 yıl sonra soruşturma izni
TEKİRDAĞ'da taşan derenin suyuna kapılan Burak Önder (9) ile Mustafa Aslan'ın ...
 
Altın dişlerden sonra altın tırnak dönemi
Kadınların yeni modası altın dişlerden sonra altın tırnak yüzükleri modası başladı.
Cezaevindeki Dilan Polat'tan yeni şube
Kara para aklama suçundan cezaevinde bulunan Dilan Polat, iddiaların merkezinde ...
'Kalkan-7' operasyonlarında 2 bin 155 düzensiz göçmen yakalandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 27 ilde düzenlenen 'Kalkan-7' operasyonlarında ...
 
MasterChef'te şampiyon belli oldu
MasterChef All Star'ın merakla beklenen final bölümü yayınlandı. Finale ...
Can sıkıcı günler
Turgut Güngör
Meteorolojiden 16 ilde alarm: Kar geliyor
Meteoroloji 5 günlük haritalı hava durumunu açıkladı. Mevsim normalleri ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva