37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
1 Eylül 2015 Salı - 15:53

37 bin öğretmen kadrosunun branş dağılımı açıklandı

MEB atama yapılacak 37 bin öğretmen kadrosu için branş dağılımını açıkladı. Atama başvuruları 4-10 Eylül arasında yapılacak. Atamalar ise 15 Eylül'de gerçekleştirilecek. En fazla kadro ise 4 bin 189 ile sınıf öğretmenliğine verildi.

37 bin öğretmen kadrosunun branş dağılımı açıklandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması için 15 Eylül’de ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ile milli sporcuların ataması kapsamında 37 bin öğretmen ataması yapılacak. Adayların başvuruları 4-10 Eylül arasında alınacak, atamalar ise 15 Eylül’de yapılacak. En fazla kadro ise 4 bin 189 ile sınıf öğretmenliğine verilirken, bu alanı 3 bin 964 ile İngilizce ve 3 bin 819 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip etti. Diğer alanların kadro dağılımı ise şöyle:





Sosyal bilgiler ve coğrafya için yargı kararı bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Twitter sayfasından öğretmen atama kadrolarının ilan edildiğini duyurdu. Sosyal bilgiler ve coğrafya öğretmenliği için ÖSYM’nin yargı sürecini beklediklerini açıklayanTekin, öğretmen adaylarına da “hayırlı olsun” dedi.

Başvuru hakkı olanlar
İlk atamalarda adayların öncelikle KPSS’de atanacağı alana göre belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekiyor. İlk atama için resmî eğitim kurumlarındaki öğretmen kadrolarına ilk defa atanacaklar, özel okullar dâhil olmak üzere, özel öğretim kurumlarında görev yapanlardan resmî eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar,  vakıf veya özel üniversitelerde görev yapanlardan resmî eğitim kurumlarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar, bakanlık veya diğer Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen aday veya asıl devlet memuru olarak görev yapanlar, öğretmen veya devlet memuru olarak görev yapmakta iken adaylığı kaldırılmadan görevlerinden ayrılanlar, devlet memurluğunda adaylığı kaldırıldıktan sonra görevlerinden ayrılanlar, öğretmen veya devlet memuru olarak görev yapmakta iken adaylık döneminde başarısız olmaları nedeniyle görevine son verilenler, kamu kurum ve kuruluşlarında kanun veya kanun hükmünde kararnameler kapsamında (399 sayılı KHK dâhil) sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, diğer personel kanunlarına ve özel kanunlara tabi olarak çalışanlar aday öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunabilecektir.
Ayrıca resmi eğitim kurumlarında öğretmenlikte adaylığı daha önce kaldırılmış olanlardan yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama yoluyla öğretmenliğe atanabilme niteliklerini taşıyanlar, istemeleri hâlinde ilk atama kapsamında da başvuruda bulunabilecek. Ancak, başvuruda ilk atama ya da yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama usullerinden yalnızca birini tercih edebilecek.

Tercihler nasıl yapılacak?
-Aday öğretmenliğe / öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacaklar, 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin üçüncü fıkrası hükmünü de göz önünde bulundurarak Elektronik Başvuru Formuna yansıtılacak olan eğitim kurumları arasından en fazla 40 eğitim kurumunu tercih edebilecek. 
-Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. 
- İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliğinde bulunabilecek. 
- Adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek. 
- Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.
- Bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar 7 teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecek.

Atama sonuçları internetten duyurulacak
- Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, atamaların yapıldığı tarihte Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak. 
- Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine internet ortamında gönderilecek.
- Ataması yapılanların başvuruda belirtikleri elektronik posta adreslerine tebligat yapılacak. Tebligat, adayın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılacak. Adaylar, tebligatın yapılmış sayıldığı tarihten itibaren 657 sayılı Kanunun 62’nci ve 63’üncü maddelerinde belirtilen sürelerde göreve başlamak zorunda. 
- Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecek. Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecek.
- Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlar göreve başlatılmayacak; sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecek.

Atama için gerekli belgeler neler?
Ataması yapılanlar, istenilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacak. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak. Ataması yapılanların hazırlaması gereken belgeler ise şöyle: 
- Başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler, 
- İki adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf, 
- Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir), 
- Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği, 
- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu, 
- Millî sporcular, bu belgelerin yanında elektronik ortamda beyan ettikleri 12/05/2011 tarihli ve 27932 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 12/05/2011 tarihi ve sonrasında düzenlenen/denklik işlemleri yapılan millî sporcu belgesi/belgeleri veya kurumca onaylı örneği, 
- Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi, 
- Diğer kamu kurumlarında görev yapmakta olanlardan yetkililerce onaylanmış muvafakat belgesi.
Göreve başlamayanlar hakkında işlem yapılacak
Öğretmen olarak ataması yapılanlardan başvurusunda belirtilen mail adresine, elektronik posta yoluyla tebligat yapıldığı hâlde yasal süre içinde göreve başlamayanların atamaları, iptal edilecek. Bu durumda olanlar, atandıkları tarihten itibaren bir yıl geçmeden öğretmenliğe yeniden atanmak üzere başvuramayacak.

Kaynak: ROTAHABER

 
Batı Akdeniz'in ihracatı 955 milyon dolar
 
Antalya'da kelebek park açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkçe F klavye geliyor
Türkiye'nin milli klavyesi olan F klavye ile ilgili yeni standart TSE tarafından kabul edildi.
Koza Grubu'na polis baskını
Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı.
AKP'li başkanı silahlı saldırı
AKP eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koçak eczanesinde uğradığı silahlı ...
 
Kamuda tüm atamalar durduruldu
Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Erhan Çelik TRT ile el sıkıştı
TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT1 Ana Haber için Erhan Çelik ile el sıkıştı.
İhsan Özkes’ten çok tartışılacak tweetler!
CHP'den istifa eden ve sık sık yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Milletvekili ...
 
31 asker devlete dava açtı!
Balyoz'dan beraat eden 31 asker, devlete 40 milyon TL'lik dava açtı.
Tır'a arkadan çarpan ticari araçta 3 ölü var
İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, TIR'a arkadan çarpan hafif ticari araçta ...
Küfür cinneti: Baba ve 2 oğlu öldü
GAZİANTEP'te, çocukların kavga etmesi nedeniyle çıkan tartışmada iddiaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva