AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
7 Nisan 2022 Perşembe - 13:26

5'inci kattan düşerek ölümde sanıklar müebbetle yargılanıyor

ANTALYA’da bir apartman çatısından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Suat Sırım’ın (47) vücudunda 25 bıçak izi tespit edilince tutuklanan ardından rapor doğrultusunda serbest bırakılan eşi T.S ile kayınbiraderi A.T hakkında istenen ikinci raporda cinayet şüphesi çıkınca iddianame hazırlandı.

5 inci kattan düşerek ölümde sanıklar müebbetle yargılanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 17 Kasım’da Muratpaşa ilçesi, Deniz Mahallesi 129 sokakta meydana geldi. Bir kişinin, 5 katlı apartmanın çatısından atlayarak intihar ettiği ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri yaptığı kontrolde, güvenlik görevlisi Suat Sırım'ın hayatını kaybettiği tespit etti. Kayıtlara 'yüksekten atlamak suretiyle intihar' olarak geçen olayın ardından Sırım'ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk muayenesinde, Sırım'ın vücudunda boyun sol yanda 6, göğüs sol yanda 19 olmak üzere 25 kesici alet yarası bulunduğu belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmada, Suat Sırım'ın atladığı çatıda kanlı ekmek bıçağı, cebinde de 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' yazılı not bulundu. Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki kardeş, 'kasten öldürme' suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun, 'kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulmasının mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği' yönündeki raporun ardından T.S. ile A.T. hakkında takipsizlik kararı verilerek, serbest bırakıldı.

YENİ RAPOR TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin serbest bırakılmasına Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşi ve avukatları itiraz etti. Dosya, yeni bir rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderildi. Savcılık, bıçak darbelerinin olduğu bölgelerin, meydana getirdiği yaralamanın niteliği itibarıyla maktul tarafından kendi kendine yapılabilir nitelikte olup olmadığının saptanmasını istedi. Öte yandan savcılık, bıçak darbesinden sonra maktulün yanına gelen kayınbiraderi ile bir müddet konuşması ve ardından eşinin gelmesi üzerine aniden hareketlenerek kendisini aşağıya atması yönündeki iddianın da irdelenmesi istendi.

KURUL KARARSIZ KALDI

İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan gelen raporda, maktulün el parmaklarında savunma kesilerinin tanımlandığı, bu kesilerin kendisi tarafından veya başkası tarafından oluşturulmuş olabileceği belirtilerek, "Kişinin vücudunda tespit edilen kesici, delici alet yaralanmalarının tamamının kendisi tarafından oluşturulmuş olabileceği ve sonrasında olay yerinden yüksekten atlamasının mümkün olduğu, ancak kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının bir başkası ya da başkaları tarafından da oluşturulmuş olabileceği ve yine iddia edildiği üzere sonrasında yüksekten atılmış olabileceği, yüksekten düşme olayının kişi canlıyken meydana gelmiş olduğu, mevcut verilerle olayın oluş şeklinin tıbben kesin olarak değerlendirilemediği ve sorulan diğer hususlar hakkında tıbben değerlendirme yapılamadığı, olayın adli tahkikat ile aydınlatılmasının uygun olacağı oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

KORONAVİRÜS, PSİKOLOJİSİNİ BOZDU

Yeni raporun ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede maktul Suat Sırım'ın eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T.'nin, 'kasten öldürme' suçundan yargılanmaları istendi. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada tutuksuz yargılanan T.S., ağabeyi A.T. ile Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşleri, müşteki ve taraf avukatları hazır bulundu. 'Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası' istemiyle yargılanan sanıklardan T.S. olay günü, eşiyle koronavirüse yakalandıkları için izolasyonda olduklarını anlattı. Karantina nedeniyle eşinin psikolojisinin bozuk olduğunu, o gece 04.00 sıralarında da 'Aklında intihar düşüncesinin olduğunu' söylediğini iddia eden T.S., Suat Sırım'ın arabadan bir şey alacağı için evden çıktığını söyledi. Eşi gittikten sonra otomobil anahtarını ayakkabılık üzerinde görmesi üzerine ağabeyi A.T'yi arayarak durumu anlattığını aktardı.

Ağabeyi A.T.'nin eşini çatıda bulduğunu söyleyen T.S., "Oraya çıktığımda Suat ayaktaydı, ağabeyim de günısılarının olduğu yerde sağ tarafta duruyordu. Suat benim geldiğimi görünce cinnet getirdi, manevra yaptıktan sonra balıklama çatıdan atladı. Çatıya çıktığımda Suat'ın üzerinde kan izi veya elinde bıçak görmedim" ifadesini kullandı.

'DENİZE ATLAR GİBİ ATLADI'

Sırım'ın kayınbiraderi A.T. ise savunmasında şunları söyledi:

“Suat çatıda duruyordu. Covid olduğu için de 2-3 metreden fazla yaklaşmadım. Suat hayırdır dedim. 'Benim nefesim boğazım sıkılmış gibi oluyor, yaşamak istemiyorum' dedi. Eşi çatıya gelince, 'Gidin başımdan, ben yaşamak istemiyorum' dedi, atladığı yere doğru koştu, durur gibi oldu, tekrar atladığı yere doğru duvarın üzerinden uçaraktan denize atlar gibi atladı. Kendimize gelemedik. Apar topar aşağı indim. Bu süre zarfında Suat'ın üzerinde bir yara veya elinde bıçak görmedik. Ambulansı aradık."

'KUSURSUZ CİNAYET YOKTUR'

Sanık savunmaların ardından Suat Sırım'ın kardeşi Yasemin Sırım ise kardeşinin intihar edecek bir kişi olmadığını iddia ederek, "Ailecek plan yapıp abimi vahşice katlettiler. Lütfen bu dosyayı irdeleyin, buradan zaten cinayet çıkacak. Kusursuz cinayet yoktur. Bunlar yaptıklarının cezasını çeksinler. Adalet yerini bulsun. 25 bıçak darbesi almış bir insanla sohbet edebilir mi? Bir insan bu şekilde şuurunu kaybedip, oradan oraya koşturup balıklama atlayamaz" dedi.

Diğer kardeş Yüksel Sırım da cinnet geçiren bir insanın hemen atlayacağını, kendisine o kadar yarayı vurup, sohbet edip sonra gidip balıklama atlamasının hiç olmayacak bir şey olduğunu söyledi.

Tanık olarak dinlenen H.Y. ise iki kişinin Suat Sırım'ı kolundan tutup attığı şeklindeki ilk ifadesini baskı altında verdiğini, olayı aslında görmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, maktulün el yazısı örnekleri, telefon kayıtları incelenmesi ve dinlenmeyen tanıkların hazır edilmesi için tutuksuz yargılanan sanıklar T.S. ve A.T. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı vererek duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.

ANTALYA'DA BIR APARTMANIN CATISINDAN ATLAYARAK INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN SUAT SIRIM'IN (FOTODAKI) VUCUDUNDA 25 BICAK IZI TESPIT EDILINCE TUTUKLANAN, ARDINDAN DA 'INTIHAR' RAPORU DOGRULTUSUNDA SERBEST BIRAKILAN ESI T.S. ILE KAYINBIRADERI A.T. HAKKINDA ISTENEN IKINCI RAPORDA CINAYET SUPHESI CIKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN IDDIANAME HAZIRLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR APARTMANIN CATISINDAN ATLAYARAK INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN SUAT SIRIM'IN (47) VUCUDUNDA 25 BICAK IZI TESPIT EDILINCE TUTUKLANAN, ARDINDAN DA 'INTIHAR' RAPORU DOGRULTUSUNDA SERBEST BIRAKILAN ESI T.S. (FOTODAKI) ILE KAYINBIRADERI A.T. HAKKINDA ISTENEN IKINCI RAPORDA CINAYET SUPHESI CIKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN IDDIANAME HAZIRLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR APARTMANIN CATISINDAN ATLAYARAK INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN SUAT SIRIM'IN (47) VUCUDUNDA 25 BICAK IZI TESPIT EDILINCE TUTUKLANAN, ARDINDAN DA 'INTIHAR' RAPORU DOGRULTUSUNDA SERBEST BIRAKILAN ESI T.S. ILE KAYINBIRADERI A.T. (FOTODAKI) HAKKINDA ISTENEN IKINCI RAPORDA CINAYET SUPHESI CIKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN IDDIANAME HAZIRLANDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA BIR APARTMANIN CATISINDAN ATLAYARAK INTIHAR ETTIGI IDDIA EDILEN SUAT SIRIM'IN (47) VUCUDUNDA 25 BICAK IZI TESPIT EDILINCE TUTUKLANAN, ARDINDAN DA 'INTIHAR' RAPORU DOGRULTUSUNDA SERBEST BIRAKILAN ESI T.S. ILE KAYINBIRADERI A.T. HAKKINDA ISTENEN IKINCI RAPORDA CINAYET SUPHESI CIKINCA 'KASTEN OLDURME' SUCUNDAN IDDIANAME HAZIRLANDI.(OLEN SUAT SIRIM'IN KIZ KARDESI YASEMIN SIRIM)(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Fuel oil havuzu patlayan tesis ÇED'siz çıktı
 
'Bağımlılık ile mücadele çalıştayı' düzenlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mermer ocağı açılmaması için imza topladılar
FİNİKE'nin Yazır köyünde yakınında açılmak istenen istenen mermer ocağına ...
Maket bıçaklı saldırgan için eski eşi uzaklaştırma kararı aldırmış
ANTALYA'da, 11 ay önce boşandığı Meral Demir Fesli (39) ile 10 gün önce ...
Bu kez Antalya'da görüldü!
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde birçok kez görüntülenmesine karşın varlığı ...
 
Gurbetçilerden Manavgat'a 250 bin fidan bağışı
ALMANYA başta olmak üzere Avrupa'da yaşayan gurbetçiler, Diyanet İşleri ...
Mavi Kelebekler, İzmir'den avantajlı döndü
KONYAALTI Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Türkiye Kupası çeyrek final ...
Öğrencilere polisliği tanıttı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerie ilkokul 1. sınıf ...
 
Kurtlar 4 keçiyi parçaladı
ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Yavu mahallesinde, kurtlar saldırdığı sürüdeki 4 keçiyi parçaladı.
Jandarmadan emniyete kutlama
FİNİKE İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ...
Antalya'da çıktığı anıtta mahsur kaldı
ANTALYA'da 5,5 metre yüksekliğindeki 'Al yazmalım' anıtına çıkan Mehmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva