37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
11 Ekim 2011 Salı - 14:02

6 kayıptan 3'ünün cesedi bulundu

Antalya Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nde yapılan arama çalışmaları sonucu 3 kişinin cesedine ulaşıldıği bildirildi.

6 kayıptan 3 ünün cesedi bulundu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bölge arama çalışmalarının sürdüğü belirtilen açıklamada, 81 yaşındaki Fatma Kutlu'nun cesedinin teşhis edildiğini, bulunan erkek cesedinin de 85 yaşındaki Hasan Bulut'a ait olduğunun kesinleştiğini kaydetti. Açıklamada, “Gebiz Beldesi'nin Hacıosmanlı Köyü Ermedin Mevkii'nde kimliği henüz tespit edilemeyen 80 yaşlarında bir erkek cesedine de ulaşılmıştır" denildi.

HAVA DÜZELİNCE FİYATLAR DA DÜŞER

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali Şube Müdürü Rıza Uysal, halde sebze ve meyve fiyatlarında yüzde 20 oranında bir artış olduğunu söyledi. Şube Müdürü Uysal, bu artışın nedeninin sel nedeniyle zarar gören sera ve tarım alanlarından kaynaklanmadığını, aşırı yağış nedeniyle giden sebze ve meyve oranındaki düşüşün fiyat artışına neden olduğunu söyledi. Yaylada bir kaç gündür ürün toplanmadığını, ürün toplansa bile aşırı yağış nedeniyle sebze meyvenin hale giremediğini belirten Uysal, "Ankara ve İstanbul hallerinden yapılan zam açıklamaları, Antalya'yı bilmeden yapılıyor" dedi.

Halde yaşanan fiyat artışının zarar gören seralardan kaynaklı olmadığının altını ısrarla çizen Şube Müdürü Uysal, gerek Antalya Valiliği'nin gerekse Meteoroloji'nin uyarıları neticesinde özellikle sera üretimi yapan çiftçilerin gerekli önlemi aldığını söyledi.

Fiyat artışının dönemsel olduğunu hava koşullarının normale dönmesiyle ürünlerinin piyasa fiyatını bulacağını kaydeden Şube Müdürü Uysal, "Yaylada aşarı yağış nedeniyle üreticiler, bir kaç gündür ürün toplayamıyor. Bu nedenle hale gelen meyve sebze sayısında bir düşüş var. Bu da dolayısıyla fiyatlara yansıyor. Havaların düzelmesi ile mahsul tarlalardan toplanır ve fiyatlar olması gereken seviyelere geriler" diye konuştu.

SEL BÖLGESİ YÜZDE 1'İNİ OLUŞTURUYOR

Antalya'da etkili olan sağnak yağış ve selde merkeze bağılı Aksu İlçesinin Günoluk, Alaylı, Gökdere köyleri ve Solak mahallesinde 45 bin dekar sera ve pamuk tarlası zarar gördü. Selin vurduğu tarım alanı kentin toplam alanlarının sadece yüzde 1'nini oluşturuyor. Antalya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 2011 tarihli Antalya Tarım Master Planı'nda yer alan verilere göre Antalya'nın 2 milyon 87 bin 426 dekarlık toplam yüzölçümünün, yüzde 20' sini tarım alanları oluşturuyor. Kentin yüzde 20' sini oluşturan 4 milyon 143 bin 256 dekarlık tarımsal alanın 2 milyon 312 bin 294 dekarlık alanı aktif olarak kullanılıyor. Aktif kullanılan alanın 232 bin 43 dekarında açık tarla, 206 bin 619 dekar alınında ise örtü altı yani sera üretimi yapılıyor.

VALİ YARDIMCISI BÖLGEDE

Pazar gecesi felaketin yaşandığı Haskızılören Köyü’nde incelemelerde bulunan Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren ise bölgede 45 evin tamamen veya kısmen, Haskızılören İlköğretim Okulu, köy camii, sağlık ocağı ve köy konağının sel sularından etkilenerek kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Köylülerin yıkılan evleri ve diğer zararlarına ilişkin Başbakanlık’tan 4 kişilik bir inceleme ekibinin geldiğini dile getiren Vali Yardımcısı Eren, devlet olarak tüm imkanları ile felaketin yaralarının sarılması için ilgili tüm kurumları ile felaket bölgesine intikal edildiğini ve önce acil yapılması gerekenlerin yerine getirileceğini, ardından da köylülerin yıkılan evlerinin yapımı gibi yaraların sarılacağını kaydetti. Yaşanan felaketi 100 yılda bir yaşanan felaket olarak nitelendiren Eren, teknik incelemeler sonucunda gerekirse ilköğretim okulu, cami ve evlerin yeniden aynı yerlere yapımına izin verilmeyebileceğini söyledi.

ELEKTRİK VE TELEFON YOK

Felaket bölgesine olay gecesinden itibaren elektrik verilemiyor. Cep telefonlarının da çekmediği köyde yakınları kaybolan vatandaşlar ise gözyaşları içinde yakınların cenazelerinin bulunmasını bekliyor. Selde babası Hasan Bulut’u kaybeden Osman Bulut, yağış sırasında babasının evinde olduğunu ve 200 metre aşağıdaki kendi evinden eşini alıp geri döndüğünde babasının evinin yıkıldığını, gözünün önünde sel sularının babasını alıp götürdüğünü ama birşey yapamadığını söyledi.

Bölgede insanlar kadar birçok hayvanın da telef oluğu görüldü. Sel sularında annelerin kaybeden 4 küçük kedi yavrusu bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katılan ekipler tarafından kakaolu kek verilerek beslendi. Sel felaketinin şokunu yaşayan minik kedi yavrularının yanı sıra, çok sayıda keçi, köpek gibi hayvanların da telef olduğu görüldü. Dere yatağında bulunan ilköğretim okulunda ise felaketin izleri zemin kattaki sınıflarda sel sularının duvarda asılı olan Atatürk portresine kadar yükseldiği görüldü. Okul, köy camii ve sağlık ocağına boyu bir metreye ulaşan çamurlar doldu ve kullanılamaz hale getirdi.

 
Kolon kanserinin en etkili tedavisi ameliyattır
 
Ve, Kılıçdaroğlu köstebeğin ismini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistin unuttuğu şapka koleksiyon yaptırdı
Antalya'nın Alanya ilçesinde bir Alman turistin 20 yıl önce unuttuğu şapka, ...
Yakalanmamak için 14 yılda onlarca ev değiştirdi
Antalya'da 14 yıl önce Ali Özen adlı kişinin gasp edildikten sonra öldürülmesiyle ...
Antalya'da seldeki kayıplar aranıyor
Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz Beldesi Haskızılören Köyü'nde pazar gecesi ...
 
Kaza yapınca yakalandı
Antalya'da anahtarı üzerinde bulunan taksiyi kaçıran 30 yaşındaki Funda ...
'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' galası yapıldı
Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ilk gösterimini ...
Altın Portakal'da defile rüzgarı
Uluslararası 48'nci Antalya Altın Portakal Film Festivali İzmirli ünlü ...
 
Meteoroloji Antalya için uyarı yaptı
Meteoroloji, Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.
Budak’tan Akaydın’ın sitemine cevap var:
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, son günlerde ...
Antalya milletvekilleri bölgede
AKP ve CHP milletvekilleri yağmurun büyük hasar verdiği bölgede inceleme yaptılar.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva