Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
11 Temmuz 2014 Cuma - 15:37

6 partiden ortak çağrı

ANTALYA'da CHP ve MHP'yle birlikte 6 siyasi partinin il başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısı yaptı. Çağrı yapan partilerin 2014 yerel seçimlerde aldığı toplam oy oranı; yüzde 59.5

6 partiden ortak çağrı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da CHP İl Başkanı Devrim Kök ve MHP İl Başkanı Osman Çetin, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen 4 siyasi partinin il başkanlarıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısına, CHP ve MHP il başkanlarının yanı sıra, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Hasbi Ünal, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı Ali Buldu, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Metin Oktay ve Liberal Demokrat Parti (LDP) MYK Üyesi Antalya Sorumlusu Mustafa Dilek katıldı.

YA DİKTATÖRLÜK YA PARLAMENTER SİSTEM

Toplantıda ilk sözü alan CHP İl Başkanı Kök, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Devlete bir baş seçiyoruz. Kimseye ideolojik bakış açısıyla yaklaşmayan, siyaset üstü, güven ve huzur yaratacak, milletin korkusuz güven içinde yaşamasını sağlayan, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul eden baba kucağı gibi kucaklayan, bir cumhurbaşkanı seçeceğiz" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu üzerinde sağlanan uzlaşının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir devrim olduğunu savunan Kök,“Antalya'da biz de siyasi partilerin il başkanları olarak genel başkanlarımızın aldığı kararların arkasındayız. Büyük uzlaşının bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizin geleceği için büyük bir adım olduğuna inanıyoruz" dedi. Siyasi partilerin Türkiye'nin geleceği adına sergiledikleri bu birliktelik sonrasında artık seçmenin bir karar vermesi gerektiğini dile getiren Kök, şöyle konuştu:

“Vermemiz gereken karar şudur, bir diktatörlüğe giden, tek adama, tek partiye giden bir sisteme, yapıya devamı mı yoksa parlamenter sistemin korunması ve geliştirilmesi midir? Biz Türk milletinin sağduyusuna güveniyoruz. Herkesin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceğine inanıyoruz."

Kök, İhsanoğlu'nun ertelenen 9 Temmuz Antalya ziyaretinin ise 26 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşeceğini söyledi.

YA ADALETSİZLİK YA HUZUR

MHP İl Başkanı Osman Çetin ise siyasi partilerin uzlaşısıyla çatı aday olarak ortaya çıkan İhsanoğlu'nun artık Türk halkının ortak kararı olduğunu söyledi. İhsanoğlu'nun milletin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin adayı olduğunu belirten Çetin, “İnşallah 10 Ağustos'ta adaletsizlik, hukuksuzluk, baskı rejimine bir son vererek, adaleti, huzuru, rahatı, birliği, dirliği Ekmeleddin İhsanoğlu ile ekeceğiz" dedi.

DEMOKRATLARIN ADAYI İHSANOĞLU'DUR

DP İl Başkanı Ünal ise İhsanoğlu'nun milletin kabullendiği bir aday olduğunu söyledi. Ünal, “Eski ANAP'lılara ve DYP'lilere sesleniyorum, biz DP'liyiz ve bizim adayımız Ekmeleddin İhsanoğlu'dur. Oylarınızı İhsanoğlu'na vermenizi rica ediyorum" dedi.

ATATÜRK'Ü SEVDİĞİ İÇİN İHSANOĞLU

BTP İl Başkanı Buldu da “Atatürk'ü sevdiği için, kendini yüce Türk milletine, gençliğe adadığı için, Atatürk cumhuriyetine sahip çıktığı için Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz" diye konuştu. DSP İl Başkanı Metin Oktay da İhsanoğlu'nun Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın elindeki en büyük silahı aldığını belirterek, “20 yıldır sürdürdüğü din sömürüsünü artık yapamayacak" dedi. LDP Antalya sorumlusu Mustafa Dilek ise İhsanoğlu'na destek vererek, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin cumhurbaşkanı seçilmesi için kurduğunu savunduğu oyunu bozacaklarını söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -
 

 
Antalya'dan gitti Ayvalık'ta öldü
 
Başbakanın etrafında pervane olacaklar
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bızler 12 Temmuz 2014 Cumartesi 17:41

devrım kok kaldıgı surece Antalya CHP bıtıyorrrrrr

Yorumu oyla      6      4  
YENİKÖYLÜ CHP'Lİ 12 Temmuz 2014 Cumartesi 16:15

Sevgili Devrim Kök çok güzel konuşuyorsun, fakat ülke gerçeklerinden haberin yok galiba. 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde de böyle süslü laflar etmiştin "19 ilçeyi aldık vb.gibi". CHP parti Üyeleri olarak bütün uyarılarımıza kulak tıkayarak bildiğinizi yaptınız. 2009 yerel seçimlerinde de senin ağabeylerin aynı yolu takip edip Antalya'yı partili olmayan Akaydın'a, Döşemealtı'nı da N.Tursun'a teslim etmişlerdi. Aynı zihniyette olduğunuz için ve yanlış hamleler sonucunda Antalya'yı kaybettiniz, Döşemealtı'nı da AKP'nin muhalif kanadıyla kazandınız. Bu sonuç sizi sevindirmesin ileride Döşemealtı PATLAYACAKTIR. Cumhurbaşkanlığı konusunu partinin hiç bir organında değerlendirmeyen, milletvekillerine de " ikinci bir adaya izin vermem" diyerek aba altından sopa gösteren Sayın Kiliçdaroğlunun şimdilik Genel başkanlığı sorunu yok. YALNIZ bizler, istemeyerek de olsa (sözde Atatürk'çü) Ekmel beyi destekleyeceğiz. Bu dayatmalara rağmen eğer sonuç akp'nin lehine olursa vay halinize. Başta İl başkanı olarak sizin, sonra da Genel başkanın görevlerini sorgulamak ZORUNLU olacaktır.TV lerden İzlediğim kadarıyla Sn.Ekmel beyin TC. ATATÜRK-LAİKLİK vb. gibi konularda inanarak konuştuğunu göremedim. Uğur Dündar beyle yaptığı TV konuşmasına İnandırıcı olmadı ama Sn. Uğur bey İnandığını söyledi.Ben de Uğur beye inanmak istiyorum (!). YETMEZ AMA EVET konumuna getirilmiş birisi olarak diyorum ki, ÜTOPİK'te olsa Ekmel beyin kazanması sizlerin kurtuluşunuz olacaktır. Diğer türlü ya sizlere yada biz CHP üyelerine bay bay..

Yorumu oyla      6      3  
CHPLİ 12 Temmuz 2014 Cumartesi 13:01

KONYAALTI CHPLİ BELEDİYE BAŞKANI , YİNE CHPLİ BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI AYHAN ZOR U DESTEKLEDİ DİYE BİRİ CHP DEN MECLİS ADAY ADAYI OLAN İKİ PERSONELİ DOYRAN MAHALLESİNE SÜRERSE YAZIK OYUM İNADINA ERDOĞANA

Yorumu oyla      4      3  
aslan inan 12 Temmuz 2014 Cumartesi 10:33

chp il başkanı konuşurken gözünü yum kimin konuşduğunu bilme ne kadar da güzel konuşuyor ne demokrat adam dersiniz ama gözünü aç yüzüne bakdığın anda o maskenin cilanın altında ki gerçek yüzü görürsünüz yahu tamam anladık Erdoğan a diktatör diyorsunuz ya sizin her 2 başkanınıza ne demeli tencere demiş dibin kara oda demiş seninki benden kara 3 nüzde aynı misal onlar ankara da diktatörse sizde illerinizde aynısınız MHP ye diyecek bişey yok onlar zaten belirli bi marjinal grup adamların öyle ikdidar falan olma gibi bi düşünceleri yok partiyi küçük bi azınlık ele geçirmiş sadece kendileri vekil olsunlar yeter ama chp ye ne demeli ülkenin tek solu temsil eden partisi olacaksın insan hak ve hürriyetlerine sayğılıyım diyeceksin biz onlar gibi değiliz diyeceksin vekillerin grupların sabah akşam birbirlerini yiyecek bizde olur böyle diyeceksin biz biat partisi değiliz diyeceksin sonrada bütün kararlarında o diktatör dediğiniz parti yöneticileri gibi davranacaksınız göstermelik onu bunu ziyaret edeceksiniz ama kafanızdaki adayları halkın önüne koyacaksınız sonrada her defasında aynı tokatı yiyeceksiniz ve bıkmadan aynı hatalara devem edeceksiniz eğer her kararı siz verecekseniz o zaman ilçe il teşkilatlarına parti grubuna myk lara parti meclislerine ne gerek var bunları süs bitkisi olarakmı tutuyorsunuz sonuş da geniş halk kitleleri doğru dahi söyleseniz samimi olduğunuza inanmıyor böyle davrandığınız sürece güvensizlik hep devam edecek çokmu zordu parti meclislerinde açıkça isimleri tartişsaydınız makul çoğunluğun düşüncesine göre hareket etseydiniz yok yanğından mal kaçırır gibi 2 genel başkan aday belirleyecek siz il yöneticileride gelecek hesaplarıyla allayıp pullayacaksınız yaa şu Erdoğan a her konuda atıp tutmakdan vazğeçseniz her konuda siz ne düşünüyorsunuz ülkenin sorunlarını nasıl çözeceksiniz bunlara kafa yorsanız herhalde şimdi bulunduğunuz yerden daha iyi bi pozisyonda olurdunuz yoksa orda toplanıpda 2 demeç patlatmakla bu işler olmaz sanırım cumhurbaşkanlığı seçimindede halk sizi zaten patlatacak da yediğiniz tokatın derecesi ne olacak siz şimdiden yenilğinin başarısızlığın nedenlerini her defasında olduğu gibi yine başka nedenlere atmanın hazırlığını yapsanız iyi olur.

Yorumu oyla      8      3  
mustafa kaya 12 Temmuz 2014 Cumartesi 02:18

ingiliz,israil konseyinin kemal kılıcdaroğluna baskısı neticesi paralel çatı aday çıkardılar...mhp tabanı uyanık olacaz...

Yorumu oyla      6      3  
halil bolatan 11 Temmuz 2014 Cuma 21:33

hepsinin alacagı oy toplamı türkiye geneli fetonun oyuda dahil yüzde 38 dir

Yorumu oyla      8      5  
... 11 Temmuz 2014 Cuma 18:06

aç tavuk misali...2+2 siyasette 4 etmez.yüzde 40 olsun öpün başınıza koyun

Yorumu oyla      8      4  
CHPli 11 Temmuz 2014 Cuma 16:02

Devrim Kök olmasaydı bir umut vardı orayıda halleder o.

Yorumu oyla      12      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Cumartesi günü Antalya'da
Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı R. Tayyip Erdoğan cumartesi günü Antalya'ya ...
7 partinin Ekmeleddin zirvesi
Antalya'daki 7 siyasi partinin il başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin ...
Ekmekçi tanıdık
CHP ve MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'Ekmek için Ekmeleddin' ...
 
Kılıçdaroğlu'nun görev vermediği 2 CHP'li
İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkan CHP'lilere tek tek ...
Demirtaş CHP ile ipleri koparan olayı açıkladı
HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş medya yöneticileri ve yazarlarla buluştu.
CHP'nin küskünleri çatı aday için birarada
ANTALYA'da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP'de 'birlikte ...
 
Bu ne iş?
30 Mart 2014'deki yerel seçimler, oyların sayımı konusunda demokrasi tarihimizin ...
Gül ne kadar emekli maaşı alacak?
Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Abdullah Gül'ün şu anda Cumhurbaşkanı ...
İhsanoğlu'nun oy hedefi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP'nin ortak gösterdiği 'çatı aday' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva