Kaş Adliyesi'nde 'tuvalet' krizi çözülemedi
Kaş Adliyesi'nde 'tuvalet' krizi çözülemedi
Arkadaşlarıyla 'hamburger yeme' yarışına giren Eftelya, boğuldu
Arkadaşlarıyla 'hamburger yeme' yarışına giren Eftelya, boğuldu
Başkan Kotan, Köy Yaşam Merkezi’nde
Başkan Kotan, Köy Yaşam Merkezi’nde
Patara'da caretta yuva rekoru
Patara'da caretta yuva rekoru
10 Temmuz 2014 Perşembe - 12:27

Demirtaş CHP ile ipleri koparan olayı açıkladı

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş medya yöneticileri ve yazarlarla buluştu.

Demirtaş CHP ile ipleri koparan olayı açıkladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş medya yöneticileri ve yazarlarla buluştu. Demirtaş neden aday olduğunu, CHP ile iplerin neden koptuğunu bu toplantıda açıkladı. Toplantıya katılan yazarlar yorumları köşelerine taşıdı.
Aslı Aydıntaşbaş hem izlenimlerini hem de Selahattin Demirtaş'ın yorumlarını köşesine taşıdı.
"HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, özgüveni ve iddiasıyla dikkat çekiyor. " yorumunu yapan Aydıntaşbaş, "Demirtaş, Erdoğan ve İhsanoğlu için de “Biri geçmiş, biri ise kendi var ettiği statükoyu temsil ediyor” diyor" sözlerini aktarıyor.

‘Özgürlük herkesin ihtiyacı’
Demirtaş’la Salı gecesi Şirin Payzın’ın CNNTürk’deki programında başlayan sohbetimize, dün de bir grup yazarla Taksim’de devam ettik. Bir Kürt partisi değil, daha geniş bir hareketin temsilcisi olarak konuşan HDP liderinin, iddiası da büyüktü, özgüveni de:
Türkiye’de demokrasiye, özgürlüğe ihtiyacı olan sadece Kürtler değil. Dolayısıyla bizi ortak bir çatıda, potada buluşturan şey radikal demokrasidir. Güçlü bir demokrasidir. Buna Kürtlerin de, Pomakların da, Çerkezlerin de, Alevilerin de ihtiyacı var. Türkiye’de yeni bir çizgi oluşturulamayacağı sürece, kimse rahat bir nefes alamayacaktır. Benim adaylığım bunun için büyük bir fırsattır.
Peki İzmirli, Bursalı, kazanma ihtimalinin zayıf olduğunu bildiği halde Demirtaş’a niye oy versin? “Biz seçilmeme ihtimali üzerine aday olmadık. Ciddi ciddi Çankaya’ya adayız. ‘Şöyle bir deneme yapalım’ babında bir adaylık anlayışı yok. İki aday da bir şey vaad etmiyor. Türkiye’de hiçbir insanın, kimliğin kendini özgür hissettiğini düşünmüyorum. İki aday da bu sorunu çözecek vizyona sahip değil. Biri geçmişi, biri şimdiyi temsil ediyor. Biri geçmiş statükoyu, biri de kendi var ettiği statükoyu temsil ediyor. Biz geleceği temsil ediyoruz. İzmirlilerin de, Diyarbakırlıların da gelecek kaygısı var.
Daha sonra İzmir’den yazan bir kadın izleyici “Bayrağı değiştirmeyeceğinize söz verir misiniz?” sorusuna güldü: “Elbette. Nasıl bir değişiklik yapmayı düşünebiliriz ki? Söylemediğimiz hiçbir şeyi yapmayız, söylediğimiz her şeyi de yaparız.”
Bakalım Demirtaş “Bizi ancak radikal demoktasi birleştirir” teziyle seçmeni ikna edip yüzde 10 barajını zorlayacak mı?

Kampanyayı gönüllüler yürütüyor
Demirtaş’ın kampanyası, gönüllülerin katılımıyla şekilleniyor. Kampanyasının maliyetini sorduğumuzda “AKP’nin yüzde biri civarında. 5-6 milyon” diyor. Bağışlar konusunda sıkıntı yaşamayacağı düşüncesinde. “Önemli olan ne kadar para yollandığı değil. Bir liraya bile razıyız. Önemli olan ne kadar insanın katıldığı” diyor.

‘Genel müdüre ulaşamıyoruz’
TRT’nin Başbakan Erdoğan dışında Cumhurbaşkanlığı adaylarını sansürlemesi, tüm muhalefet partilerinin ortak şikayeti. Son üç günde TRT Türk’ün Erdoğan’a 305 dakika, İhsanoğlu ve kendisi için zaman ayırmamasına dikkat çeken Demirtaş “AKP’nin özel kanalı olsa bunu yapamazlar.
Başbakan kendi parasıyla televizyon kursa bunu yapmaya cesaret edemezler” dedi. Farklı TRT kanallarından “orantısız yayın” konusunda rakamlar veren HDP lideri, “TRT Genel Müdürü’nü ziyaret etmek istiyoruz. Ama kendisine ulaşamıyoruz. Ortalarda yok. TRT bütçesi vergilerimizden geliyor. O zaman vergilerin bütçeye rücü edilmesi için TRT Genel Müdürü’ne şahsen dava açacağız” dedi.

CHP’yle ipler nasıl koptu?
HDP lideri, Çankaya adayı belirleme sürecinde CHP’yle yaptıkları görüşmenin perde arkasını anlatırken, CHP’yi ziyaret ettiklerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu ismine karar vermiş olduğunu iddia etti: “Biz CHP’ye gittiğimizde, Kemal Bey Ekmeleddin Bey’i biliyordu. CHP’den zaten Roza Lüksemburg tarzı bir aday olmayacağı belliydi. Ama biz birlikte hareket etmeye hazırdık. CHP’nin handikaplarına rağmen, değişim ve dönüşüm konusunda kendilerini sorgulayabileceklerini, bizim partimizde de değişim dönüşüm gerektiğini söyledik. Cumhurbaşkanlığı seçiminden başlayarak yeni bir hat kuralım, dedik. CHP sağa savrulan gidişatı böyle toparlayabilirdi. Onlar MHP’yi seçti. Yollarımız o noktadan itibaren ayrılmıştır.

AKP ile pazarlık yok
Toplantıya katılan milliyet gazetesi yazarlarından Kadri Gürsel ise köşesine sohbetin bir başka kısmını taşıdı. Gürsel en çok merak edilen AKP ile pazarlık iddiasını aktarmış. Gürsel şunları aktarmış;
Demirtaş’ın Kürt sorununa çözüm ve barış sürecinin geleceği ile cumhurbaşkanının kim olacağı arasında herhangi bir ilişki bulunmadığını vurgulaması oy tercihleri açısından önemliydi. Aktarıyorum:
“Asla AKP’yle pazarlık ilişkimiz yok ve olmayacak. (...) Köşke kim çıkarsa çıksın süreç kesintiye uğramayacak, görüşmeler sürecektir. Bir defa çözüm sürecini cumhurbaşkanı yürütmüyor; yeni bir iktidar seçimi yapılmıyor. Erdoğan ‘Daha aktif bir cumhurbaşkanı olacağım’ diyor; İhsanoğlu ‘Anayasaya bağlıyım’ diyor; biz ‘Yeni bir anayasa’ diyoruz. Bu üçü de süreci bitirecek bir konumlanma değil. Şimdi parlamentonun onaylayacağı bir yasa geliyor. Bu yasa çıktığında süreci hiçbir cumhurbaşkanı tıkayamaz.”
Demirtaş, “İlk turda kimsenin yüzde 51 alacağını düşünmüyorum” dedi ve kendisinin ikinci tura kalamaması halinde seçmenlerini adaylardan birini desteklemeye davet etmeyeceklerini ima etti.

 
Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde deprem
 
Kılıçdaroğlu'nun görev vermediği 2 CHP'li
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin küskünleri çatı aday için birarada
ANTALYA'da Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı CHP'de 'birlikte ...
Bu ne iş?
30 Mart 2014'deki yerel seçimler, oyların sayımı konusunda demokrasi tarihimizin ...
Gül ne kadar emekli maaşı alacak?
Cumhuriyet gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Abdullah Gül'ün şu anda Cumhurbaşkanı ...
 
İhsanoğlu'nun oy hedefi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP'nin ortak gösterdiği 'çatı aday' ...
Türkler, Kürt cumhurbaşkanına ne diyor?
Selahattin Demirtaş'ın HDP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesinden ...
Merkez Partisi kuruldu
Siyaset arenasında yeni bir parti kuruldu.
 
Akaydın; Türel'e ayıp ettiler
Antalya'da hızla büyüyen Alevi-siyasetçi polemiğine Büyükşehir eski Başkanı ...
Kasım ayında erken genel seçim geliyor
Ankara kulislerinde cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası erken seçim konuşulmaya başlandı.
Paylaşım rekoru kıran Erdoğan fotomontajları
Türkiye, ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva