Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
16 Ocak 2022 Pazar - 11:23

ANSİAD 32 yaşında...

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (ANSİAD) 32. Kuruluş Yıl Dönümü muhteşem bir gece ile Sunis Hotel Su’da kutlandı.

ANSİAD 32 yaşında...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İş, sanat ve siyaset dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren 32. Kuruluş Yıl Dönümü Balosu’na, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili & ANSİAD Şeref Üyesi Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Aydın Özer, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Başkanı Abdullah Erdoğan,TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı Ebru Manavoğlu, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer,ANSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Akıncı, 32 yılı geride bırakan bir kurum olduklarını belirterek, “Temelleri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılan, ilkelerine yürekten bağlı olduğumuz ve önümüzdeki yıl 100. yaşını kıvançla kutlayacağımız cumhuriyetimizin temel ilkelerinden ve hedeflerinden vazgeçmeden ama onları çağa uydurmayı da beceren bir yaratıcılıkla, yeni dünya düzeninde ülkemizin hak ettiği yerini almasını istiyoruz” dedi.

SÜLEYMAN ÖZTÜRK ANILDI

2019 yılında tüm dünyada yaşanmaya başlayan covid sürecinin Mart 2020 tarihi itibari ile de ülkemiz gündemine girdiğini, toplumsal ve ekonomik anlamda ciddi kayıplar yaşattığını kaydeden Başkan Akıncı, “Bu süreçte küresel ve ulusal ölçüde alışılmışın ötesinde çok çalkantılı bir dönem geçirdiğimizin ve halen bu sürecin kendini hissettirmeye devam ettiğini de söyleyebiliriz.Salgın yeni varyantları ile inişli çıkışlı olarak hızını sürdürse de aşıların etkisi ile en azından hastane yatış ve ölüm oranlarının azaldığını görebiliyoruz” diye konuştu. Salgına şahsen yakalananlar ve yakınlarını kaybedenler olarak acı deneyimler yaşandığını dile getiren Başkan Akıncı, “Ansiad olarak bizlerde bu deneyimi acı bir şekilde yaşayanlardanız. Çok sevdiğimiz arkadaşımız, kardeşimiz, üyemiz Süleyman Öztürk'ü bu salgında covide kurban verdik. Bu vesile ile tekrar kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diliyorum” dedi.

32 YILDIR GÜÇLÜ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

ANSİAD’ın her geçen yıl emin adımlarla ve hiç taviz vermeden büyüyerek 32 yılı geride bıraktığını kaydeden Başkan Akıncı, “ANSİAD bunu başaran nadir derneklerden biri olup gerek kurumsallığı gerekse girişimcilik ekosisteminin büyüklüğü ile sadece Antalya'ya değil tüm Türkiye'ye örnek teşkil etmektedir.Her zaman vurguladığımız gibi sivil toplum kuruluşları toplumsal gelişmenin, demokratikleşmenin ve ekonomik kalkınmanın en önemli aktörlerinden biridir. Bunları yaparken de gücünü üyelerinden ve onların entelektüel birikimlerinin oluşturduğu sinerjiden alırlar. Ansiad bu sinerjiyi 32 yıldır en güçlü şekilde yaşatan ve çevresine yayan bir sivil toplum kuruluşudur” diye konuştu. ANSİAD’ınkuruluşundan bu yana dernekte görev alan yönetim kurullarındaki büyüklere, dostlarına, çalışmalara destek veren tüm üyelere gayretleri ve çabalarından dolayı teşekkür eden Akıncı,“Ayrıca bu süreç içinde aramızdan ebediyete intikal eden üyelerimize ve kurucularımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

DEMOKRASİ, HUKUK VE KALKINMA

Ekonomik programların başarısının teknik özelliklerinin yanında birçok konuya bağlı olduğuna işaret eden Başkan Akın Akıncı, “Ekonomi sadece ekonomiden ibaret bir mesele değildir. Herhangi bir ekonomik programın başarısı o ülkedeki yargı sisteminin güvenirliliğine, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygının düzeyine, kurumların yetkinliği ve ülkenin eğitim sistemindeki seviyenin yüksekliğine bağlıdır” diye konuştu. Eğitim sisteminin kız ve erkek çocuklarını ve gençleri çağımızın gereklerine uygun bir müfredatla yetiştirmesinin mutlak olduğunun altını çizen Başkan Akıncı, “Bu da ancak eğitim kurumlarının, üniversitelerin güçlü özerk yapılarının, yüksek bilimsel kapasitelerinin, eğitimin özgür tartışma ve özgür düşünce ortamında yapılması ile gerçekleşebilir” dedi. Başkan Akıncı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek hiç ayrılmadığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ana hedefinin, ancak çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebileceği hiç unutulmamalıdır” diye konuştu.Cumhuriyetin kazanımlarını ileriye taşıyacak olanın daha güçlü bir demokrasi, sağlam bir hukuk devleti ve yüksek bir kalkınma hızı olduğunun altını çizen Başkan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu noktada Türkiye'yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak reformları acilen hayata geçirmek, ülkemizin refah düzeyini artırmanın yanı sıra siyaset ve toplumsal sorunları yapıcı diyalog ve toplumsal uzlaşma anlayışıyla çözmek ülke olarak yakın geleceğimizin en önemli konularından olmalıdır.”

NASIL YAŞAYACAĞIMIZI BİZ TERCİH EDECEĞİZ

Geleceğin renginin pandemiyle açığa çıktığını kaydeden Başkan Akın Akıncı, “Dünya düzeni artık yeni bir kuruluş sürecinden geçiyor. Etrafımıza baktığımızda bunların tüm işaretlerini görmekteyiz. Türkiye'nin de bu yeni dünya düzeninde kendi yönelimi, stratejik kimliği ve iç düzeni hakkında kararlar vermesi gerekmektedir” dedi. Tercihlerin net olduğunu ve bu noktada Türkiye’nin 21. yüzyılda küresel düzendeki yerini belirleyeceğini dile getiren Başkan Akıncı, “Diplomatik esneklik ve yapıcılık ile çatışmacılık, laiklik ve bilimsellikle hurafe, özgürlükçü ilkeler ile baskıcılık, doğayı sakınmak ile onu talan eden bir hoyratlık, kadınların eşitliğini benimsemek ile onları ikinci sınıflığa mahkum etmek, demokrasi ile otoriterlik, çoğulculuk ile çoğunlukçuluk, vatandaş hakları ile tebaacılık, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile baskıcılık arasındaki bu tercihler, dünyada ve ülkemizde nasıl yaşayacağımıza dair tercihler olacaktır” diye konuştu.

YOLUMUZ AÇIK KILAVUZUMUZ ATATÜRK OLSUN

32 yılı geride bırakan bir kurum olarak cumhuriyetin 100. yılına da kıvançla eşlik etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Akıncı, “Temelleri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından atılan, ilkelerine yürekten bağlı olduğumuz ve önümüzdeki yıl 100. yaşını kıvançla kutlayacağımız cumhuriyetimizin temel ilkelerinden ve hedeflerinden vazgeçmeden ama onları çağa uydurmayı da beceren bir yaratıcılıkla, yeni dünya düzeninde ülkemizin hak ettiği yerini almasını istiyoruz” dedi. Değişim ve gelişim iradesine sahip olan bir ülke olduğumuzu belirten Başkan Akın Akıncı, “ANSİAD olarak dün olduğu gibi yarında bu heyecan verici yolculuğun bir parçası olmaya devam edeceğimizi özellikle belirtmek isterim.Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru hepimizin yolu açık, kılavuzu Mustafa Kemal Atatürk olsun” diye konuştu.

‘YILIN BAŞARILI İŞ İNSANI’NECMİ ALPAGOT

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘2021 Yılın Başarılı İş İnsanı Ödülü’nün sahibi 1914 yılından beri sanayicilik faaliyetinde bulunan Alpagot ailesinin bir ferdi olarak Antalya’nın değişmesi, gelişmesi ve güçlenmesi yönünde gösterdiği yaratıcı ve girişimci çabaları, sosyal sorumluluk bilinci, istihdam kapasitesi ile ülke ve bölge ekonomisini kalkındıran çabaları nedeniyle ANSİAD üyesi ve Yenigün Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Alpagot oldu. Necmi Alpagot’a ödülü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili & ANSİAD Şeref Üyesi Çetin Osman Budak tarafından takdim edildi. 

YILIN SANAT ÖDÜLLERİ BAYRAMOĞULLARI VE DAYIOĞLU’NA

ANSİAD’ın kültüre, sanata, bu yolla kentine, bölgesine, ülkesine hizmet eden kişi ve kurumları manevi olarak desteklemesi ve sivil toplumun sanata, tarihe, kültürel değerlere hizmet eden sanatçı ve kurumlara 2001 yılından bu yana verdiği ANSİAD Yılın Sanat Ödülü bu yıl, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Lelya Bayramoğulları ile Kaş ilçesi Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Müzik Öğretmeni Emre Dayıoğlu’nun oldu. Sanat alanındaki çalışmalarıyla Antalya sanat yaşamına önemli katkılarda bulunan ve yurt içi ve dışında şehrin ve Türkiye’nin tanıtımına katkı koyan çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülen Doç. Lelya Bayramoğulları’na ödülü ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer tarafından takdim edildi. Ödülün ardından Lelya ve Bayram Bayramoğulları çifti tarafından konuklara müzik dinletisi sunuldu. Kaybolmaya yüz tutmuş eserlerin ve çalgıların yeniden topluma kazandırılması için yaptığı çalışmalarıyla ve Anadolu folklorunun unutulmaması için yüzlerce eseri kayıt altına alarak yarattığı değerli arşivi ve Türk Halk Müziği’ne katkıları dolayısıyla ödülün sahibi olan Emre Dayıoğlu’na ödülü, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve ATSO Başkanı Davut Çetin tarafından takdim edildi. Dayıoğlu ödülün ardından konuklara kendi arşivinden türküleriyle bir dinleti sundu.

2021 ANSİAD YILIN MEDYA ÖDÜLÜ HÜRRİYET’TEN VAHİDE YANIK’A

Batı Akdeniz Bölgesi il ve ilçelerinde yazılı basın, görsel ve işitsel basın ile internet medyası alanlarında hizmet veren medya mensuplarının desteklenmesi ve bölgemizin ekonomik hayatının gelişmesine katkıda bulunacak eserlerin üretilmesini özendirmeyi amaçlayan ANSİAD 2021 Yılın Medya Ödülü, ‘Finike Portakalına Kıymayın Efendiler’ haberiyle Hürriyet Akdeniz Gazetesi Tarım Köşe Yazarı Vahide Yanık’ın oldu. Yanık’a ödülü, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı tarafından takdim edildi. ANSİAD üyeleri ve eşlerinden oluşan ANSİAD Çok Sesli Korosu’nun konser verdiği gece, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı ve Geçmiş Dönem Başkanlarının pasta kesimi ve ardından Acro Project konseri ile son buldu.

 
Yargı süreci sona erdi yıkım kararı kesinleşti
 
Ressam Himmet Öcal'dan 'Pandemi Renkleri' sergisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan FER 16 Ocak 2022 Pazar 16:53

Yılın işadamı asgari ücret ile evini bir ay geçindirebilen insanlardır. Bunları yazabildiğiniz zaman gerçek habercilik yapmış olursunuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargı süreci sona erdi yıkım kararı kesinleşti
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Gençlik Mahallesi'nde, denize sıfır ...
Antalya güneşli ama çok soğuk
Antalya'da bu hafta sonu çok soğuk geçiyor. Burdur ve Isparta’nın ise ...
Antalya'da bağajda işçi taşımanın cezası belli oldu
ANTALYA'da işçisini alışverişe otomobilinin bagajında getirip götüren ...
 
Caretta carettaların yuvası kurtuldu
ANTALYA'da 5 yıldızlı otellerin yanı başındaki Kumköy Sahili'nde yaz tatilini ...
Ağaçta mahsur kalan yavru kediyi itfaiye kurtardı
ANTALYA’da ağaçta mahsur kalan yavru kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Kayıp ihbarı verilen yaşlı adam ölü olarak bulundu
ANTALYA'nın Elmalı ilçesinde yakınlarının kayıp ihbarında bulunduğu Hüseyin ...
 
Emekliye ayrılan personele vefa plaketi
ANTALYA İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, emekliye ayrılan personellerle ...
Kumluca Belediye Başkanı koronavirüse yakalandı
KUMLUCA Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından koronavirüse ...
Doktoralı tek uzmanın'TCG Ufuk'akarakulaklı amblem sevinci
TÜRKİYE'de karakulak üzerine doktoralı tek uzman olan, Muğla Sıtkı Koçman ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva