Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
3 Mayıs 2019 Cuma - 12:50

ATSO'da 'Emlakta başarılı olmanın sırları' anlatıldı

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 41. Grup (Gayrimenkul faaliyetleri) Meslek Komitesi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) işbirliğiyle 'Durgun Piyasalarda Emlakta Başarılı Olmanın Sırları' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ATSO da  Emlakta başarılı olmanın sırları  anlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu, "Ekonomide ve sektörde durgunluk var diye de enseyi karatmamak gerekiyor. Antalya, birçok açıdan emlak sektörü için avantajlı bir destinasyondur" dedi.

ATSO Atatürk Konferans salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu, TÜGEM'den kurucu Başkan Hakan Akdoğan, TÜGEM İl Başkanı Derya Avcıoğlu ve sektör temsilcileri katıldı. Mustafa Ayanoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden birisi konumunda olduğunu belirtti. Rakamlara bakıldığında inşaat sektörü ile büyüme rakamları arasında güçlü korelasyon olduğunu kaydeden Ayanoğlu, şöyle konuştu:

“İnşaat sektöründeki büyüme aslında bizlere turizmin, sanayinin ve altyapının büyümesini de gösterir. Ekonomi büyürken lokomotif olarak görev yapan inşaat sektörü, ekonomi küçülürken de en çok etkilenen sektör olmaktadır. Nitekim maliyetlerin yükselmesi, kredi faizlerinin artması gibi faktörlere piyasadaki genel durgunluk da eklenince sektördeki büyümenin de durduğunu görüyoruz. Ocak-Mart döneminde konut satışları Antalya'da yüzde 13,82, Türkiye'de ise yüzde 15,61 düşüş göstermiştir. Benzer tabloyu emlak sektörünün tamamında da görmek mümkün. Ancak ekonomide ve sektörde durgunluk var diye de enseyi karatmamak gerekiyor. Antalya, birçok açıdan emlak sektörü için avantajlı bir destinasyondur. Turizmde bu yıl rekorlar kırmayı hedefliyoruz. İlk rakamlar da bu hedefi destekler niteliktedir. Nisan sonu itibarıyla turist sayısında yıllık artış yüzde 36 düzeyindedir. Turizmdeki canlanma ve gelir artışı tüm sektörlere olduğu gibi emlak sektörüne de yansıyacaktır."

ANTALYA'DA YABANCIYA KONUT SATIŞI YÜZDE 44 ARTTI

Döviz kurundaki yükselme nedeniyle yabancılar için Türkiye'de emlak yatırımının cazibesinin arttığını söyleyen Ayanoğlu, yabancıya konut satışında Antalya'nın İstanbul'dan sonra ikinci sırada bulunduğunu kaydetti. Ayanoğlu, “2018'de Antalya'da ilk 3 ayda yabancıya 1288 konut satılmışken bu rakam 2019'da yüzde 44 artışla 1899'a çıkmıştır. Yurtdışı pazarlarda da önemli fırsatlar bulunmaktadır ve bunları değerlendirmek gerekmektedir" dedi.

'ATSO OLARAK SEKTÖRÜN YANINDAYIZ'

ATSO olarak sektörü desteklemek adına azami çaba harcadıklarını kaydeden Ayanoğlu, "İnşaat grubumuz geçtiğimiz günlerde odamızın organizasyonu ile Katar'da yapı-inşaat fuarına katıldı. Bu fuarlar hem yurtdışında iş almak hem de konut satışı için önemlidir. Mart ayında başkanımız Davut Çetin'in çabaları ile sektöre cansuyu niteliğinde önemli bir adım atıldı. Ziraat bankamızın desteğiyle, müteahhitlerimizin katkısıyla faizi 0.98'e çekerek 120 ay vadeli 750 bin liraya kadar kredi sağlamak için protokol imzaladık. Sektörden olumlu dönüşler alıyoruz" diye konuştu.

ATSO olarak emlak sektörünü dijital dünyaya yönlendirmek üzere de çalışmaların sürdüğünü anlatan Ayanoğlu, “Tüm sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de artık dükkânda müşteri bekleme dönemi bitmiştir. İnternet ile bütün dünya müşteri haline gelmiştir. ATSO olarak e-ticaret ve e-ihracat konularında alanında uzman isimlerin eğitmenliğinde programlar düzenliyoruz. Arzu edenleri bu eğitimlerimizden yararlanmaya davet ediyorum" dedi.

TÜGEM adına kurucu Başkan Hakan Akdoğan ile İl Başkanı Derya Avcıoğlu'nun konuşmalarının ardından eğitmenler Hilmi Işıkören ve Belgin Benek 'Durgun Piyasalarda Emlakta Başarılı Olmanın Sırları' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) 41. GRUP (GAYRIMENKUL FAALIYETLERI) MESLEK KOMITESI VE TUM GIRISIMCI EMLAK MUSAVIRLERI DERNEGI (TUGEM) ISBIRLIGIYLE 'DURGUN PIYASALARDA EMLAKTA BASARILI OLMANIN SIRLARI' KONULU BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) 41. GRUP (GAYRIMENKUL FAALIYETLERI) MESLEK KOMITESI VE TUM GIRISIMCI EMLAK MUSAVIRLERI DERNEGI (TUGEM) ISBIRLIGIYLE 'DURGUN PIYASALARDA EMLAKTA BASARILI OLMANIN SIRLARI' KONULU BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Belediyeden çöpleri yere atanlara uyarı
 
Şehrazat bu sezon Antalya'da son kez sahnede
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yasak İşler Yapılıyor 3 Mayıs 2019 Cuma 14:37

Antalya'da Emlakçılar emlak dışında her işi yapıyor! Emlak Yeterlilik belgesi şart olan emlak sektoru, tek vergı levhası ıle sadece emlak ısı yapabılır rent a car ve galerı gıbı yan ıslerı yapamaz! dıger sektorlere zarar verıyor Emlak sektoru. Bır ofıs ıcınde sadece Emlak ısı yapılması gerekılırken bır suru ıs yapıyor emlakcılar ve rekabetı bozuyor! Ozellıkle Rent A Car ısı yapıyorlar ve KABIS kıralık arac bıldırım sıstemıne bıldırım yapımadan kıralama yapıyorlar.. acıl olarak Antalya dakı tum emlakcıları tabelaları ısletme faalıyetlerı ıncelenmelıdır.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumluca Belediyesi'nde Meclis Toplantısı
Kumluca Belediyesi Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu başkanlığında yapıldı.
Topaloğlu: Büyük tasarruf sağladık
KEMER Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediyede önemli tasarruf sağladıklarını ...
MURGEM'le sınava hazırlanıyorlar
MURATPAŞA Belediyesi'nin 3 yılda 1860 genci üniversite hayaliyle buluşturan ...
 
Ramazan'da talep eden otellere imam
ANTALYA Müftüsü Osman Artan, yaklaşan Ramazan ayında alınan önlemler ve ...
Gazipaşa'da tomruk yüklü kamyon devrildi: 2 yaralı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde tomruk yüklü kamyonun 30 metrelik şarampole ...
Demre'de el emeği göz nuru sergisi
ANTALYA'nın Demre İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kurslara ...
 
Antalya'da cinayetin delili parkedeki ayak izi
ANTALYA'da, emekli öğretmen Faik Akyol'un bıçaklanarak, öldürülmesiyle ...
Antalya'da feci kaza: 1 ölü
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde itfaiye aracıyla çarpışan motosikletin sürücüsü ...
Kardeş ilçeden konuklar Demre'ye geldi
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Gelin Kardeş ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva