Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
24 Nisan 2011 Pazar - 13:27

Adaylara reklamcı tepkisi

İzmir'deki reklamcı ve matbaacılar, parti bütçeleri dışında milyonlarca liralık harcama yapılmasının planlandığı İzmir’de milletvekili adaylarından siyasi parti yöneticilerine kadar kimsenin kapılarını çalmamasına kırgın olduklarını anlattı.

Adaylara reklamcı tepkisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Fotoğraf çekimi, ilanlar, web site, seçim bürosu, basın ekibi gibi pek çok kalemde birçok sektöre hareketlilik getirmesi beklenen ve sadece bir adaya ortalama 100 bin TL’ye malolan seçim harcamaları, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde de yereldeki reklamcı ve matbaacıların eleştirilerine hedef oldu. İzmirliler, tüm promosyon işlerinin İstanbul ve Ankara’da yapılması ve yereldeki işletmelere pay ayrılmamasından yakındı.

İzmir Reklamcılar Derneği (İRD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Murat Türkay, şimdiye kadar profesyonel bir yardım isteyen adayın bulunmadığına dikkat çekti. Türkay, şöyle dedi:

"Bırakın iş çerçevesinde konuşmayı, telefonla danışan bile yok" dedi. Bu kampanyaların profesyonelce yapılması gerektiğini, ancak halihazırdaki çalışmaları 'basmakalıp' bulduğunu söyleyen Türkay, şunları söyledi:

"Hazır kalıpların üzerinde fotoğrafı değiştirip, 'kopyala-yapıştır ve yayınla' tarzında bir durum var. Ancak, çok daha yaratıcı konular üzerinden çalışılarak kampanya yürütülmeli. Bu tür işler parti genel merkezleri tarafından belirlenirken, yereldeki unsurlar da dikkate alınmyor. İzmirli reklamcılar olarak 'yerelden evrensele' sloganıyla hareket ediyoruz. Milletvekili adaylarımız yereldeki sorunları bilmiyorlarsa bu basmakalıp ilanlar da o kadar etkili olacaktır."

ÇAM: BÜTÇE İL YÖNETİMLERİNE GÖNDERİLMELİ

İTO Meclis Üyesi Kazım Çam ise, her seçim öncesinde İzmirli esnafın da pastadan pay alması için ısrarlı çalışma yürüttüklerini belirterek, "Buradan oy isteniyorsa buradaki esnaf da mutlu olmalı. Ancak maalesef işler Ankara’dan veriliyor. Bu seçimlerde de aynı sistem işliyor. Ancak, partiler duyarlı olsa ve Ankara’dan büyük firmalara iş vereceğine bütçeyi il yönetimlerine göndererek harcamaları bu şekilde organize etseler o ilin esnafında da çark döner" dedi. 

İzmir Matbaacılar Odası Başkanı Ceyhun Geçtan da, promosyon işlerinin tek elden verilmesine ve hareketliliğin küçük esnafa yansımamasına tepki gösterdi. Geçtan, "Adaylar kendi şahsi broşür, kartvizitlerini yaptırıyor. Ancak bu tüm harcamalar içinde yüzde 1’i bile bulmuyor. Adil bir paylaşım isteniyorsa en büyük iş parti liderlerine düşüyor. Parti liderleri büyük ajanslara yerelde de alışveriş için şart koşabilir. Böylece bu sorun kısmen de olsa çözülür" diye konuştu.

 “DÖRT BAŞI MAMUR TANITIM” 100 BİN TL


İzmir’de bulunan çeşitli reklam ajanslarından derlenen bilgilere göre geniş bir yelpazede tanıtım yapmak, teknolojinin olanaklarından yararlanmak isteyen milletvekillerinin dört dörtlük bir kampanya için 100 bin TL’ye yakın bir harcama yapması gerekiyor. Diğer yandan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son açıkladığı listelere göre, 26 milletvekili çıkaracak İzmir’de 11 de bağımsız aday bulunuyor. Barajı geçme olasılığı yüksek siyasi partilerin üst sıralarında bu harcamaların yapılması halinde bile milyonlarca liralık harcamaların yapılacağı belirtiliyor. 98 bin TL'yi bulan harcamalar ve ortalama maliyet tahminleri şöyle:

Gazete ilanları; 30 bin TL, pankart-araç giydirme 20 bin TL, basın ekibi 10 bin TL, seçim bürosu 10 bin TL, yiyecek, içecek giderleri 10 bin TL, broşür 5 bin TL, stüdyo fotoğrafı 2 bin TL, tanıtım filmi 5 bin TL, web sitesi 3 bin TL, barkovizyon 3 bin TL.


 
Otomotivci eleman bulamıyor
 
Yine kadın cinayeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSYM'de şimdi de kitapçık krizi
ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisanüstü Eğitimi Giriş ...
Yörükler için senfoni
Adana'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) sanatçıları Anadolu'da ...
Yağışlar etkili olacak
İç kesimler kuvvetli yağışların etkisinde olacak. Antalya, parçalı ve ...
 
Kız futbol takımını taşıyan otobüs devrildi
Elazığ Fırat Üniversitesi Kız Futbol Takımı'nı taşıyan midibüs Konya'da ...
'Dünya temassız karta geçecek'
Visa Europe Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, 2012 Londra Olimpiyatları’nın ...
KONYA'DA, ''SEVGİLİ TEKİRDAĞLILAR''
İki yıl önce Tekirdağ Valiliği görevinden Konya Valiliği görevine atanan ...
 
Turkcell’den yüzde 40 indirim
Turkcell, yurtdışında konuşma tarife ücretlerinde yüzde 40, internet tarife ...
İki şehit verdik
Hakkari’nin iki ilçesinde meydana gelen iki olayda iki asker şehit verdik. ...
Makyajsız yakalandı
Alışverişte makyajsız yakalanan ünlü manken panik oldu.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva