Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
Tedavi gören Yıldız Tilbe 'dişsiz' halini paylaştı
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
42 ilde Narkoçelik-14 operasyonu
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Pastanede oturan 2 arkadaşa silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem
19 Nisan 2021 Pazartesi - 10:44

Adım atamazken şimdi gezi hayali kuruyor

ANTALYA'da talasemi majör hastalığı nedeniyle kalp ve karaciğer yetmezliği gelişen web tasarımcısı Onur Yaşın'ın (40), 10 yıl önce takılan kalp pili değiştirilip kalp kapakları onarıldı.

Adım atamazken şimdi gezi hayali kuruyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'da yaşayan talasemi majör hastası Onur Yaşın'a, hastalığına bağlı olarak gelişen ritim problemi nedeniyle 2011 yılında kalp pili takıldı. Son 6 ayda sağlığı hızla kötüleşmeye başlayan Yaşın'a, başvurduğu hastanede orta seviyede kalp ve karaciğer yetmezliği tanısı kondu. Üç ay boyunca hastanede yatarak tedavi gören Yaşın, karaciğer nakli yapılması gerektiği söylenince özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde önce kalbindeki sorunların düzeltilmesi gerektiği belirlenen Yaşın, Kardiyoloji Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi İsmail Ateş'e yönlendirildi. Dr. Ateş yaptığı tetkiklerde, hastanın 10 yıl önce kalbine takılan pilin kablosunun sağ kalp kapağını etkilemesi sonucu kaçak, sağ kalp büyümesi ve orta seviyede kalp yetmezliği geliştiğini belirledi. Yaşın'ın kalp kapaklarını mitraklip yöntemiyle onaran Dr. Ateş, daha sonra çıkarılan pilin yerine yenisini taktı.

Kalple ilgili sorunu giderilen Onur Yaşın, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek ameliyatla da donör olan üniversite öğrencisi kardeşi sayesinde karaciğer nakli olacak. Kalp sağlığına kavuşan ve karaciğer naklini heyecanla bekleyen Yaşın'ın en büyük hayali ise sağlığına kavuştuktan sonra Karadeniz- Gürcistan gezisi yapmak.

KALP YETMEZLİĞİ TEDAVİSİ GÖRÜRKEN SİROZ OLDUĞUNU DA ÖĞRENDİ

Son 6 aydır adım bile atamaz hale geldiğini anlatan Onur Yaşın, başvurduğu hastanede 3 ay yatarak tedavi gördüğünü, kalp ve karaciğer yetmezliği başladığını öğrenince büyük üzüntü yaşadığını anlattı. Karaciğer nakli olmak için özel hastaneye başvurduğunu söyleyen Yaşın, “Doktorlarım önce kalpteki sorunların giderilmesi için beni İsmail hocaya yönlendirdi. İsmail hoca önce kalp pilini değiştirdi, sonra da mitraklip yöntemiyle kasıktan girerek kalp kapaklarımı onardı. Operasyon öncesi hiç yürüyemiyordum. Şimdi ise çok çok iyiyim. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

'HAYALİM KARADENİZ GEZİSİ'

Nisan ayı sonunda gerçekleştirilecek karaciğer nakli ameliyatını heyecanla beklediğini anlatan Yaşın, “Üniversite öğrencisi kardeşim Muhammed Furkan (22), karaciğer için donör oldu. Karaciğer naklini de olduktan sonra en büyük hayalim Karadeniz- Gürcistan gezisine gitmek. Yani artık yiyip, içip gezmek istiyorum" dedi.

TÜRKİYE'DE LİTERATÜRDEKİ İLK HASTA

Hastanın kalple ilgili operasyonlarını gerçekleştiren Doktor Öğretim Üyesi İsmail Ateş, Onur Yaşın'ın Türkiye'de literatürdeki ilk hasta olduğunu söyledi. Dr. Ateş, “Yapmış olduğumuz pubmed sorgulamasına göre, talasemi majör hastası olup orta kalp yetmezliği, takılan pilin kablosuna bağlı sağ kapakta ciddi kaçak olan, ameliyatsız tedavi edilen ve karaciğer nakline hazırlanan ilk vaka olduğunu gördük" dedi. Hastanın tedavisiyle ilgili Dr. Ateş, şöyle konuştu:

"Hasta bize başvurduğunda, öncelikle 10 yıl önce başka bir hastanede takılan kalp pilinin çıkarılması gerekiyordu. Zorlu bir işlemdi. Kalp pilini çıkardıktan sonra, hasta ameliyata uygun olmadığı için kasıktan girerek mitraklip yöntemiyle her iki kapağını tamir ettik. Sonra yeni kalp pilini taktık. Bize gelmeden önce 3 ay başka bir hastanede yatan hastamızı yaptığımız operasyonlar sonunda artık evine gönderiyoruz. Organ nakli merkezimizde ile de görüştük. Nisan ayı sonunda da karaciğer nakli olacak.

ANTALYA'DA TALASEMI MAJOR HASTALIGI NEDENIYLE KALP VE KARACIGER YETMEZLIGI GELISEN WEB TASARIMCISI ONUR YASIN'IN (KARDESI MUHAMMED FURKAN ILE ) 10 YIL ONCE TAKILAN KALP PILI DEGISTIRILIP KALP KAPAKLARI ONARILDI. SIMDI KARACIGER NAKLINE HAZIRLANAN YASIN, "KARACIGER NAKLINI DE OLDUKTAN SONRA EN BUYUK HAYALIM KARADENIZ- GURCISTAN GEZISINE GITMEK" DEDI.(FOTO:SELMA KUNAR/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA TALASEMI MAJOR HASTALIGI NEDENIYLE KALP VE KARACIGER YETMEZLIGI GELISEN WEB TASARIMCISI ONUR YASIN'IN (DR. ISVMAIL ATES ILE) 10 YIL ONCE TAKILAN KALP PILI DEGISTIRILIP KALP KAPAKLARI ONARILDI. SIMDI KARACIGER NAKLINE HAZIRLANAN YASIN, "KARACIGER NAKLINI DE OLDUKTAN SONRA EN BUYUK HAYALIM KARADENIZ- GURCISTAN GEZISINE GITMEK" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Selma KUNAR/ANTALYA, (DHA)

Etiketler:
 
Eski sevgiliye 9 bıçak darbesine 17 yıl istendi
 
Rabia'nın mektubu bakanlığın kitabında yayınlanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya yine arttı...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık koronavirüs vaka sayılarını açıkladı. ...
Antalyalı profesör, 'Tam kapanma' önerdi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat ...
Rektör virüs tablosunu paylaşıp uyardı
SAĞLIK Bakanlığı verilerine göre 'kırmızı' renkli çok yüksek riskli iller ...
 
Burdurlu Fatma nine 2 yıl sonra kana kana su içti
BURDUR'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır ...
Prof. Dr. Ömer Özkan; Anlattıklarım bilim kurgu gelebilir ama...
Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları ( Konysiad) Çevrimiçi Toplantı konuğu ...
Hangi tatlıları yiyebilirsiniz
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, ...
 
Torbalı Belediye Başkanı hastaneye kaldırıldı
İZMİR'de, solunum rahatsızlığı yaşadığı belirtilen Torbalı Belediye Başkanı ...
Antalya'da iftar sonrası aşı kuyruğu
ANTALYA'da iftar sonrası aşı uygulaması bugün başladı. Kepez Devlet Hastanesi’nden ...
Yeni tabloda Antalya yine yüksek...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından haftalık vaka oranlarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva