37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
8 Temmuz 2021 Perşembe - 15:54

Afyonkarahisar'daki Emre Gölü'nde ilk sıcak hava balonu havalandı

AFYONKARAHİSAR'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesindeki Emre Gölü'nde yapılan denemeler sonrası ilk sıcak hava balonu havalandı. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, "Ümit ediyoruz ki binlerce, milyonlarca kişiyi ağırlayacağız" dedi.

Afyonkarahisar daki Emre Gölü nde ilk sıcak hava balonu havalandı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Afyonkarahisar ile birlikte Eskişehir ve Kütahya illeri sınırlarında bulunan 3 bin yıllık geçmişi olan Frig Vadisi'nde ilk sıcak hava balonu uçuşları yapıldı. Frig Vadisi'nin 'Ege bölgesinin Kapadokyası' olması için yürütülen çalışmalar kapsamında vadinin en güzel noktalarından biri olan Emre Gölü'nde uçurulacak sıcak hava balonları ile test uçuşları başarıyla tamamlandı. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Zeybek, il müdürleri ve davetlilerin katıldığı etkinlikte gün doğumunda Emre Gölü'ne ilk sıcak hava balonu uçuşu gerçekleştirildi. Öte yandan Emre Gölü'ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin gezinti yapması için de 'Saltanat kayağı' adı verilen kayık hazırlandı.

'BALONLARIMIZ ARTIK AFYONKARAHİSAR'IN SEMALARINDA'

Vali Gökmen Çiçek, gizemli şehir Afyonkarahisar'da ayrı bir mutluluk yaşadıklarını aktardı. Milletvekilleriyle hayal kurup karar verdiklerini söyleyen Çiçek, "Özellikle hem bu bölgeyi hem Ayazini'ni yani Frigya'yı ayağa kaldıracaktık. Frigya'yı tüm Türkiye'nin tanımasını sağlayacaktık. Balon uçuşları yapalım diye hayal etmiştik, planlamıştık. Büyük bir uğraş verdik hep beraber bugün çok şükür o uğraşlarımızın sonucunda balonlarımız artık Afyonkarahisar'ın semalarında inşallah olacak. Özellikle gölde teknelerimiz, gökyüzünde balonlarımız, gölümüzde su sporlarımız olacak. Gökyüzünde balonlarımızla beraber Afyonkarahisar'ın eşsiz havasını, doğasını, güzelliğini görmek için tüm Türkiye'deki tüm Avrupa'daki hem hemşerilerimizi hem de tüm oradaki insanları buraya davet ediyoruz. Bu gizemli şehri, bu eşsiz güzelliği gelip görsünler. İnşallah ümit ediyoruz ki binlerce, milyonlarca kişiyi ağırlayacağız. Biz buna hazırız ve Afyonkarahisar gerçekten gizemli şehir diyoruz, görülmeye değer eşsiz bir memleket" dedi.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Milletvekili Veysel Eroğlu ise Emre Gölü'nün, tabiat görüntüleriyle muhteşem olduğunu ifade etti. Emre Gölü'nün Frigya'nın merkezi olduğunu söyleyen Eroğlu, "Afyonkarahisar şu anda termal, tabiat, sağlık, spor ve kültür turizminin merkezi oldu. Dolayısıyla özellikle burada bugün hakikaten çok mutluyuz. Balonlarımız geldi. Artık bu balonlarla gelecek olan yerli ve yabancı turistler inşallah bu tabiat güzelliklerini gökyüzünden seyredebilecek" diye konuştu.

Milletvekili Ali Özkaya da, "Afyonkarahisar'ı geçerken uğradığınız bir yer olarak düşünmeyin, Afyonkarahisar'a zaman ayırın. Zaman ayırdığınızda göreceksiniz ki Afyonkarahisar'da tarihin her dönemine ait çok ciddi kültür ve tarihi miraslarımız var" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise Afyonkarahisar'ın tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkarmak için bir çalışma içerisine girdiklerini ifade etti.

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(GOKMEN CICEK)(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(MEHMET ZEYBEK)(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(ALI OZKAYA)(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

AFYONKARAHISAR'IN IHSANIYE ILCESINE BAGLI DOGER BELDESINDE BULUNAN EMRE GOLU'NDE YAPILAN DENEMELER SONRASINDA ILK SICAK HAVA BALONU HAVALANDI.(VEYSEL EROGLU)(FOTO:AFYONKARAHISAR-DHA)

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

 
Müzede 'Venera Ensemble' rüzgrı
 
Üniversiteli Eda'yı ezen sürücüye indirimli ceza ve tahliye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dinar'da kaza: 1 yaralı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde yoldan çıkarak takla atan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı.
Kuyuya takılarak düşen baba ve kızı hastanelik oldu
AFYONKARAHİSAR'da ailesiyle pikniğe giden Hatice Çarkacı (21), koşarken ...
6 yaşındaki Narin, sevdiği köpeğin saldırısında yaralandı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde Narin Yüksel (6) ve ağabeyi Turan Yüksel ...
 
Afyonkarahisar emniyetine Temiz asaleten atandı
RESMİ Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararına göre Afyonkarahisar ...
Park halindeki otomobil yandı
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar ilçesinde park halindeki otomobil çıkan yangında hasar gördü.
Hocalar'da kadınlara arıcılık kursu
AFYONKARAHİSAR'ın Hocalar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ...
 
TIR devrildi: 1 yaralı
AFYONKARAHİSAR'da talaş taşıyan TIR'ın devrildiği kazada sürücü yaralandı.
AFJET Afyonspor, kaleci Olgun ile anlaştı
AFJET Afyonspor önceki sezon Tuzlaspor, geride kalan sezonda da Kocaelispor ...
Şehit annesi toprağa verildi
TEDAVİ gördüğü hastanede yaşamını yitiren Şehit Jandarma Astsubay Çavuş ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva