Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
7 Kasım 2012 Çarşamba - 14:18

Akaydın: Sadi ihanet etti

BÜYÜKŞEHİR ve Konyaaltı belediye meclis üyesi Remzi Sadi'nin CHP'den ayrılıp Ak Parti'ye geçmesini 'ağır derecede siyasi ayıp' olarak nitelendiren Başkan Mustafa Akaydın, Sadi'nin seçmenlerine ihanet ettiğini ifade etti.

Akaydın: Sadi ihanet etti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Halkın oyuyla seçilmiş kişilerin aynı seçim döneminde parti değiştirdikleri takdirde, kendilerine oy vermiş halka ihanet etmiş sayıldığını vurgulayan Akaydın, "Dolayısıyla siyasi ihanet içinde olan kişilerin yeni partilerinde de etik değerleri yüksek seçmenler tarafından saygı ve sevgiyle karşılanmayacağı inancındayım. Bu benim siyasi etik anlayışımdır" dedi.

 

3.5 SENE ÖNCE BİRTAKIM YANLIŞLAR YAPILMIŞ

Daha önce Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile meclis üyesi İsmail Tosun'un CHP'den istifa edip Ak Parti'ye geçtiğine de atıfta bulunan Başkan Akaydın, "Benim geçmişte birtakım serzenişlerim oldu. Bu serzenişlerimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Yani bazı insanları düzgün seçmediğiniz, karakterlerini iyi değerlendirmediğiniz takdirde her partinin başına bu tür olaylar gelebilir. 3.5 sene önceye hafızamı götürüyorum; demek ki orada da birtakım yanlışlar yapılmış olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

 

CHP'LİNİN DSP'YE GEÇMESİNİ ANLARIM

CHP'nin sol ve sosyal demokrat bir parti olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın, şöyle dedi: "Dolayısıyla insanların tabi ki partiye geçişi ideolojik bazda olur. İlkeli insanlar ideolojilerine uygun partilerde yer alır. İdeoloji zaman içinde değişebilir mi, değişebilir. Ama tekrar söylüyorum; bu bir seçim dönemi içinde olmaması lazım. Seçilmiş insanın dönemini tamamladıktan sonra bu değişikliği yaşaması lazım. Ama burada tuhaf olan şudur; Seçim dönemi bittikten sonra kendi siyasi düşüncesine yakın bir partiye geçiyorsa bunu anlarım."

 

"Ama kendi siyasi ideolojisine tam ters bir partiye, hatta geçmişte meclis kayıtlarında -ki birçok kayıt vardır o arkadaşlarla ilgili- çok ters söylemlerde bulunmuş bir partiye geçiyorsa, kamu vicdanı bunun altında başka gerekçeler arar. İspat edemediğimiz sürece bu gerekçelerin ne olduğunu kamu vicdanına bırakmak lazım. Bir CHP'linin DSP'ye geçmesini anlarım. Hatta merkez sağ partilerine, hatta İşçi Partisi'ne geçmesini de anlarım. Ama böyle 180 derece dönüş yapıp da bir de iktidar partisine geçiyorsa her aklı başında Türk vatandaşı gibi bunun altında başka şeylerin sorgulanması gerektiği doğaldır."

 

KUMBUL DA İKİ ÜYEYLE BAŞKANLIK YAPTI

Başkan Akaydın, Remzi Sadi'nin Ak Parti'ye geçmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP grubunun muhalefet karşısında sayısal üstünlüğü kaybetmesini ise şu sözlerle değerlendirdi: "Zaman gösterir bunu. Çünkü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerçekten çok kaliteli ve Antalya'nın yararı için düşünen insanlar çoğunlukta, meclis üyesi olarak hangi partiden olursa olsun. Eğer, bizim teklif ettiğimiz maddelerde Antalya yararı ön plandaysa buna siyaseten bakılamayacağı bende her zaman bir umut olarak var. Geçmişte Bekir Kumbul da sadece 2 meclis üyesiyle yaptı belediye başkanlığını. Meclis üyelerinin sağduyusu ve Antalya sevgisine bağlı olarak işlerin yürüyeceği inancındayım."

 

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 

 
Emekli bankacının sanat aşkı
 
10 Kasım'da çelenk krizi yok
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinal gülsoy a cvp 11 Kasım 2012 Pazar 19:24

remzi sadi kimki kendi oyu ıle kazanmış! chp nın aldıgı oya bak sen once! kendı ailesi bile adamı yerden yere vurmuş! benım oyumla meclis uyesı oldu! bende hakkımı helal etmıyorum

Yorumu oyla      5      3  
Sinan Gülsoy 11 Kasım 2012 Pazar 01:08

Konyaaltında ben oyumu chp ye vermedim Muhittin böceğe ve remzi sadiye verdim. Remzi sadi chpnin oylarını değil kendi oyları ile seçilmiştir. burdan kimse maval okumasın. Konyaaltında chp değil muhittin böcek gerçeği var. muhittin böcek chp yerine bağımsız koysa daha fazla oyla seçilir. yok ben oyumu chp'ye verdim falan bunlar hikaye. oyu muhittin böcek ve remzi sadiye verilmiştir. bir bir daha iki eder. Hoca zaten muhiitin böcek ve süleyman evcilmenin sayesinde seçilmiştir. bu seçimde bu iki ismi koymasın chp antalyadan 3. parti çıkar. demedi demeyin.

Yorumu oyla      4      4  
TİMUR İNANÇ 9 Kasım 2012 Cuma 01:06

Yine duramadım??? Kardeşim ben böyle omurgasız insanlara karşıyım... Remzi Sadi efendiyi buradan Akepeye geçti diye yere göğe sığdıramayan çakma cumhuriyet halk partili?yada kabul etti diye çakma Akepeli omurgasız siyaset yapan yada siyasetçiyim diye geçinenlere kapak olsun??? Bir Ata sözümüz vardır??? el ..... gerdeğe girilmez??? Sen remzi efendi benim oyumla seçilerek meclis üyesi seçil? sonra beni satarak başka partiye geç???? ben bunu takdir etmem??? senin yaptığın onursuz bir insanın yaptığı harekettir???sen kıblesi ne olduğu belli olmayan siyasetçisin? menfaatin nerdeyse? sen ordasın? bizde seni adam sanmıştık??? yuuhhhh olsun sanaaaa.... Topu Büyükşehire atıyorsun? delikanlı biri olmuş olsaydın? Büyükşehire ters isen? bağımsız kalırdın...Senin yaptığın siyaset değil???

Yorumu oyla      7      3  
antalya sevdalısı 8 Kasım 2012 Perşembe 15:01

akaydın mı sorumlu ! deniz baykal yazmadımı meclis uyelerını! dışarıda yagmur yagıyo! onunda sorumlusu akaydın hoca oylemı! hasan baki demir senı tanıyoruz ! senın gıbı chp li de değiliz

Yorumu oyla      6      8  
hür demokrat 8 Kasım 2012 Perşembe 13:43

hocam parti senin umrunda olmazki sen belediye başkanısın rozeti cıkarmakla parti değiştirmek aynı şey...

Yorumu oyla      7      4  
ahmet öztürk 8 Kasım 2012 Perşembe 12:53

bü olayların tek sebebi siyasi partiler kanunudur. degerli yorum yapan arkaadaslarıma sesleniyorum olay kişisel degil dönemsel bir hatadır.. eger 80 darbesi oncesindeki gibi siyasi partiler kanunu olmus olsaydı bu tip olayları kesinlikle görmezdik. faşit bir yasa ile bu tur seviyesiz dansözlükler oluyor... bu işin ordan oraya atlamaların önünü kesmek sadece ve sadece önseçimle olur. partili partilisine koltuk verirki ozaman guven olur. ama krallar ve padisahlar koltukları dagıtınca olucagıda budur. saygılar...

Yorumu oyla      7      4  
ERKAN ER 8 Kasım 2012 Perşembe 10:22

Sayın akaydın sizde de durum aynı kaç bürokratınız var partili tüm burokratlarınız AKP veya MHP siz kendinizi hala chp limi sanıyorsunuz yemezler.

Yorumu oyla      11      5  
SORDUNUZ MU HOCAM 8 Kasım 2012 Perşembe 10:22

BEKİR KUMBUL ZAMANINDA O DÖNEMİN DSP Lİ BELEDİYE BAŞKANI NASIL MUHALEFET ETMİŞ. MHP NİN SAĞDUYULU (?) ÜYELERİ İLE ÇALIŞMAK ZORUNDA KALMIŞ. SONRA DA ADAY OLMA DENMİŞ.SORDUNUZ MU HOCAM? İHANET HEMDE NASIL! SOKAĞA ÇIKARMAMAK GEREK UTANMAZLARI.

Yorumu oyla      6      7  
8 Kasım 2012 Perşembe 08:43

Fırsat bulsan sen de geçersin

Yorumu oyla      10      4  
m tunç 7 Kasım 2012 Çarşamba 22:37

Bir kisinin chp'den ayrılmasından sonra yapılan klasik yorum sol partiye gitse anlarım.CHP ne kadar sol ve chp ismini hak ediyor mu?Sorulmaz ama pardon yeni chp...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu, 'Sahtekar vekilleri' açıkladı
Kılıçdaroğlu: "Parlamentoda sahtekarlık yapıyorlar."
Şok bir Bülent Ecevit iddiası
CNN TÜRK’te, Aykırı Sorular Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümünde DSP’nin ...
AKP'ye geçen Remzi Sadi: Kabul ederseniz eşim ve oğlumu da getirdim
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Remzi Sadi, düzenlenen ...
 
Remzi Sadi AKP'ye geçti
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Remzi Sadi, partisinden istifa ...
Muratpaşa yatırım için arsa satacak
MURATPAŞA Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısında belediyeye ...
AKP neden MHP'ye yaklaştı... Tuğrul Türkeş yorumladı...
Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın babası Türkeş’in kitaplarını okuduktan ...
 
Baykal'dan Çevik Bir iddiasına cevap geldi
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri ...
Baykal komisyonu terk etti
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
Devrim Kök'ten anlamlı ziyaret
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, İl yönetimi ile birlikte Şehitlerimizi ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva