Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
5 Kasım 2012 Pazartesi - 15:32

Remzi Sadi AKP'ye geçti

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Remzi Sadi, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katıldı. Sadi, istifasından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve İl Başkanı Devrim Kök'ü sorumlu tutarken, istifa, arkasında iki farklı yorumu bıraktı. CHP kulislerinde Sadi'nin istifası Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in AK Parti'ye katılım sürecinin işareti olarak değerlendirildi.

Remzi Sadi AKP ye geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nda, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun'un meclis üyeleriyle birlikte AK Parti'ye geçtiği Haziran 2010'dan bu yana transferler kapalıydı. Beldelerde küçük çaplı katılımlar dışında önemli bir transfere imza atmayan AK Parti'de Antalya Milletvekili Menderes Türel'in yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmasıyla birlikte ilk adım atıldı.

CHP'nin Konyaaltı'nda liste başı belediye meclis üyesi Remzi Sadi, AK Parti'ye geçti. Muhittin Böcek'in belediye meclis üyesi listesinde birinci sırada yer alan Sadi, listedeki yeriyle Böcek'in 'sağ kolu' unvanını da kazandı. Remzi Sadi, meclisi üyeliğinin ilk yıllarında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la uyumlu bir görüntü sergiledi.

Başkan Akaydın'ın, Antalya'nın vekaletini bırakıp gidecek kadar güvendiği Remzi Sadi'yle arası zaman içinde açıldı. Büyükşehir Meclisi'nin 'Hocacılar' ve 'Particiler' olarak bölündüğü dönemde Sadi, particiler ekibinde aktif görev üstlendi. Başkan Akaydın'a yaklaşırken Başkan Böcek'ten uzaklaşan Remzi Sadi, CHP'nin büyükşehir meclis grubu içinde yaşanan bölünmeyle birlikte 'Hoca'dan uzaklaştı.

Ardından Başkan Böcek'e yakınlaşan ve sonrasında AK Parti'ye geçen Remzi Sadi'nin yaşadığı süreç, siyasi parti kulislerinde iki farklı yoruma neden oldu. Büyükşehir Meclisi'nde bir kişi daha eksilen CHP kulislerinde Sadi'nin AK Parti'ye katılmasıyla başlayan süreç, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de geçiş sürecinin işareti olarak yorumlandı.

AK Parti kanadında yapılan yorumlarda ise Başkan Böcek'in partiye katılmasıyla noktalanacak böyle bir süreç yaşanmayacak. Parti içinde yapılan değerlendirmelerde Remzi Sadi'nin AK Parti'ye katılmasının arkasında Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın gerek parti, gerek meclis toplantılarında sergilediği tutum yatıyor. AK Parti'de Büyükşehir Meclis aritmetiğini değiştiren katılımın mimarı olarak Başkan Akaydın görülüyor.

Transfer aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın üzerinde psikolojik harekatın hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor. Yerel yönetim stratejisini Başkan Mustafa Akaydın'ın 'İş yapmadığı' tezi üzerinden şekillendiren parti, şimdi Akaydın'a karşı ikinci cepheyi hazırlıyor. AK Parti, Belediye Başkanı Akaydın'ı 'CHP'yi de bölen adam' olarak gösterecek.

AKAYDIN VE KÖK'Ü SORUMLU TUTTU

Remzi Sadi, CHP içinde uzun süredir rahatsızlık yaşadığını belirterek, “Sorunların tek taraflı çözülme çabası yeterli olmadı" dedi. İstifasının partinin tüzel kişiliğiyle kesinlikle alakalı olmadığının altını ısrarla çizen Sadi, isim vermedi ama sorumlular olarak CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı işaret etti. Sadi şunları söyledi:

“Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim tarzı, kentin öncelikli sorunlarını çözmede yetersiz kalmıştır. Bu sorunları çözme noktasında sergilenen tutum, kent adına hizmete dönüştürülememiştir. Böylesi ortamda dile getirdiğim öneriler, iyi niyetli eleştiriler farklı algılanmış, uyum mümkün olmamıştır. Bu konuları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bizzat iletmeme, partinin Antalya'da yetkili kurullarında dile getirmeme rağmen ilgisizlik genel bir tutum olarak benimsenmiştir."

Kendisini partisinden istifaya kadar götüren sürecin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olarak kent adına sorumluluklar yüklediğini dile getiren Remzi Sadi, istifanın bu çerçevede gündeme geldiğini söyledi. Sadi, Ak Parti'ye katılmasında Menderes Türel ve İl Başkanı Mustafa Köse'nin kendisi için referans oluşturduğunu söyledi.

İDDİALAR YANITLAR

Remzi Sadi'nin AK Parti'ye katılımının arkasında bir işadamının olduğu iddia edildi. Sadi ile AK Parti'nin kurmaylarını ismi saklı bu işadamının buluşturduğu ve görüşmelerin 1 ay önce başladığı belirtildi. Sadi, hakkındaki bu iddiayı kesin dille yalanlarken, AK Parti'ye katılmasının birkaç günlük bir sürecin sonucu olduğunu ve farklı siyasi partilerden isimlerle buluşmak için aracıya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Meclis Üyesi Sadi, “Kaldı ki, Büyükşehir Belediyesi'nin olaylı meclislerini yaşandığı dönemde Ak Parti'li üyelerin oyunu alarak encümen ve meclis komisyonlarına seçilmiştim. AK Parti'nin o desteği benim için çok anlamlı olmuşturö dedi. Remzi Sadi, kendisinin Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in AK Parti'ye geçiş sürecinin işaret fişeği olduğu yönündeki yorumların ise hayal ürünü olduğunu kaydetti.

AK Parti'nin Konyaaltı Belediye Başkan adaylığı garantisiyle bu transferin gerçekleştiği iddiasını da yalanlayan Sadi, “Konuşmalarımızda gündeme dahi gelmedi" dedi. AK Parti kanadı da böyle bir pazarlığın kesinlikle olamayacağı konusunda net açıklamalar yaptı. Fakat parti kurmayları bunun Remzi Sadi'nin belediye başkan adayı olmayacağı anlamı taşımadığının da altını çizdi.

BEKLENEN SÜREÇ

Antalya'da billboard'lara verdiği reklamlarla partiye üyelik kampanyası başlatan CHP İl Başkanı Devrim Kök ise Remzi Sadi'nin istifasının beklenen bir süreç olduğunu söyledi. Sadi'nin yaşadığı rahatsızlıkların sürekli hale geldiğini ve kendisinin bu sorunları aşılması imkansız hale taşıdığını dile getiren Devrim Kök, “Hiçbir şekilde bizimle beraber hareket etmiyordu" dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek ise istifayı, "Kendi siyasi tercihini kullanmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

ARİTMETİK DEĞİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin başkan hariç 30 kişilik üye listesinde dengeler değişti. Sadi'nin istifasıyla AK Parti ve MHP çoğunluğu ele getirdi. İstifanın ardından CHP mecliste 14 üyeyle temsil edilirken karşısında 16 kişilik muhalefet bloğu oluştu. AK Parti meclisteki sandalye sayısını 12'ye çıkarttı. CHP mecliste artık muhalefet blok şeklinde hareket ederse, hiçbir kararı meclisten çıkartamayacak duruma geldi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 

 
Genç kızların hayallerini yıktı
 
Engelli çocukların bowling keyfi
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selami Çelik 5 Ekim 2013 Cumartesi 00:31

Antalya menderes türelin zamanında hizmet görmüştü. 5 yıldır bir çivi bile çakmadı hoca.

Yorumu oyla      3      3  
AK PARTİLİ SÜLEYMAN RAFİ 8 Mart 2013 Cuma 00:19

HOŞGELDİN REMZİ SADİ.HAKTAN YANA OLANA KALPDE AÇIK KAPIDA. ARTIK ANTALYA'YA AK PARTİDE HİZMET EDİCEKSİN.

Yorumu oyla      3      4  
Muhammet demirci 8 Mart 2013 Cuma 00:00

ben Remzi beyi takdir ediyorum sonuna kadar.

Yorumu oyla      3      4  
Gökhan Yılmaz 29 Kasım 2012 Perşembe 23:56

emin barış atalan toyota gibi adam demişsin ne tayotası, mercedes gibi

Yorumu oyla      4      3  
Mustafa Şen 21 Kasım 2012 Çarşamba 18:50

yürü başkanım kim tutar seni allah başımızdan eksik etmesin

Yorumu oyla      4      4  
Osman Çetinpolat 21 Kasım 2012 Çarşamba 18:48

allah sizleri başımızdan eksık etmesın

Yorumu oyla      4      4  
Şükrü Öncel 21 Kasım 2012 Çarşamba 18:47

Her zaman aynı yolda aynı dürüstlükle devam...

Yorumu oyla      4      4  
İsmail Ertaş 19 Kasım 2012 Pazartesi 01:00

Allah c.c sana güç kuvvet sağlık versin,biz seni seviyoruz,iceride dışarıda yaptığın mücadeleyi biliyoruz yolun açık olsun...

Yorumu oyla      4      4  
Konyaaltı Maviköy sitesinden Hasan 19 Kasım 2012 Pazartesi 00:54

Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun, yüreğimiz sizinle ...

Yorumu oyla      4      4  
Nadir Ekim 16 Kasım 2012 Cuma 01:16

Yerel gazetede okumuştum. Konyaaltı için çok ilginç projeleri var. Eğer yaparsa "Antalya Konyaaltı olur".

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muratpaşa yatırım için arsa satacak
MURATPAŞA Belediyesi'nin kasım ayı olağan meclis toplantısında belediyeye ...
AKP neden MHP'ye yaklaştı... Tuğrul Türkeş yorumladı...
Tuğrul Türkeş, Başbakan Erdoğan’ın babası Türkeş’in kitaplarını okuduktan ...
Baykal'dan Çevik Bir iddiasına cevap geldi
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri ...
 
Baykal komisyonu terk etti
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Darbe ve Muhtıraları Araştırma ...
Devrim Kök'ten anlamlı ziyaret
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, İl yönetimi ile birlikte Şehitlerimizi ...
Baykal: Nereye gidiyoruz
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Bayramlar ...
 
AKP'de çifte bayramlaşma
MİLLİ Savunma eski Bakanı, Ak Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, ...
Devrim Kök: 28 Ekim Saat 11.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda buluşalım
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Valiliği'nin 29 Ekim Cumhuriyet ...
Siyaset ikinci gün bayramlaşıyor
ANTALYA'da Kurban Bayramı'nda siyasetin nabzı, bayramın ikinci günü atacak. ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva