AKM'de klarnet keyfi
AKM'de klarnet keyfi
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
5 Kasım 2012 Pazartesi - 14:35

Genç kızların hayallerini yıktı

Şakacı çoban ağaçlara gelinlik astı, kızlar evlilik duasına gitti.

Genç kızların hayallerini yıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde çoban Muhittin Karakoyun, çöpte bulduğu çok sayıda gelinliği ağaçlara astı. Ardından da, gelinliklerin kızının evlenmesi için dilekte bulunan ve bu dileği kabul olan biri tarafından ağaçlara asıldığı söylendi. Buna inanlar, köye gelip dua etmeye ve dilekte bulunmaya başladı.

Yalvaç'ın Hisaradı Köyü'nde oturan çoban Muhittin Karakoyun, 22 Ekim'de çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na gittiği sırada köyün hemen dışındaki çöplük alanda çuvallar içinde eski 50 gelinlik ve yaklaşık aynı sayıda abiye elbise, etek ve kazak buldu. Çuvalları sırtlanan Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü Boğaz Mevkii'nde yol kenarında yaklaşık 1 kilometre boyunca gelinlik ile elbiseleri ağaçlara astı. Yoldan gelip geçenler, bölgedeki 'yatır'ın hemen yanındaki ağaçlardaki gelinlik ve elbiseleri görünce şaşırdı. Köylülerin olayı birbirine haber vermesi üzerine meraklılar, gelinlik giydirilen ağaçları görmek için Boğaz Mevkii'ne akın etti. Herkes olanı biteni anlamaya çalışırken, Muhittin Karakoyun, meraklılara "Zengin bir işadamı 'yatır'a gelerek evlenemeyen kızı için adakta bulunmuş. Duaları kabul olmuş ve kızı evlenmiş. O da bu yüzden bir sürü gelinlik ve elbiseyi alıp ağaçlara giydirdi gitti" dedi. Anlatılan hikayeye inanan çok sayıda genç kız, evlenmek için buradaki 'yatır'a gelerek dua etmeye başladı.

Yalvaç'ta taksicilik yapan Muhittin Karakoyun'un amcasının oğlu Ahmet Karakoyun, olayın tamamen bir şaka olduğunu ve kimsenin inanmaması gerektiğini söyledi. Muhittin'in çobanlık yaptığı Sultan Dağı'na giderken çöpte bulduğu gelinlikleri ağaçlara giydirdiğini ve ardından da böyle bir hikâye uydurduğunu anlatan Karakoyun, "Muhittin çok şakacıdır. Çöpte gelinlikleri gördüğünde aklına böyle bir şey gelmiş. Olayı bana anlattı. Anlattığı hikayeye hemen herkes inanmış. Bu olaydan sonra Yalvaç'ın dışından pek çok insan buraya dilekte bulunmak için geliyor" dedi.

Taksici olduğu için bölgeden geçerken birçok kişiyi dua etmeye götürdüğünü aktaran Karakoyun, "Yatırın başında dua edip, dilekte bulunuyorlar. Lüks araçlarla gelenleri gördüm. Köye gelip giden eksik olmuyor. Yakında köy turizm merkezi olursa hiç şaşırmam" diye konuştu.

Ağaçlara takılan gelinlikleri kimsenin almadığını da vurgulayan Ahmet Karakoyun, "Muhittin, hikayesini atlattıktan sonra gelinliklerin alınmaması için de ayrı bir hikaye uydurmuş. Gelenlere, 'Bu gelinlikleri sakın almayın. Biri gelinliği almış ve bir daha onu gören, haber alan olmamış' demiş. Bu nedenle kimse gelinlikleri almaya cesaret edemiyor" dedi.

"MUZİPLİK YAPMAK İSTEDİM"

Evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki Muhittin Karakoyun, Hisarardı Köyü'nde yol kenarındaki ağaçlara gelinlileri muziplik olsun diye astığını söyledi. Bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini anlatan Karakoyun, yörede bir yatır bulunduğunu, yıllardan bu yana çok sayıda kişinin dua etmek, dilekte bulunmak için geldiğini belirterek, "Bölgede koyun otlattığım için sık sık o insanları görüyordum. Kurban Bayramı'ndan önce buradan geçerken gelinlikleri gördüm. Aklıma gelinlik ve elbiseleri ağaçlara asarak şaka yapmak geldi. Çöpün yanında bulduğum gelinlikleri ağaca asıp gittim. Ertesi gün yine buradan geçerken insanların gelinlikler önünde dua ettiğine şahit oldum. Gelinliklerin sırını soranlara da kendim uydurduğum bir hikayeyi anlattım. Herkes inandı ve o günden sonra gelen gidenin sayısı arttı" diye konuştu.

KÖYE İLGİ ARTTI

'Yatır'a yıllardan beri insanların dilek dilemek ve yağmur duası için geldiğini hatırlatan Karakoyun, "Zaman zaman gelinlikleri alanlar da oldu. Bunun önüne de geçmek için yine bir hikaye uydurdum. 'Bu gelinliklerden alan biri kaybolmuş. Bir da onu gören olmamış' dedim. Bunu anlattıktan sonra kimse gelinlikleri almadı. Birkaç günde köye olan ilgi arttı" dedi.
Nurettin ARKAN/ YALVAÇ(Isparta), (DHA)

 
Polis uyuşturucu şebekesini çökertti
 
Remzi Sadi AKP'ye geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakanlıkta silah sesleri
Başbakanlıktan silah sesleri geldi. Korku dolu anların yaşandığı olayda, ...
Kanlıca'ya bilgi evi
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projeleri ...
Lufian Afyon açıldı
Kadın ve erkek spor giyimin önde gelen markalarından Lufian'ın Afyonkarahisar ...
 
Ekimin fiyat şampiyonu giyim
Aylık enflasyon korkulduğu kadar çıkmadı ama yine de yüksek.
Hurdacı dükkanı değil mide
HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde ailesi tarafından şiddetli karın ağrısı ...
Şüphe ile gelen katliam
BAĞCILAR’da meydana gelen cinnet olayıyla ilgili soruşturma başlatan polis, ...
 
"Krizden çıkmak için çok çalışıyoruz"
Yunanistan'ın Selanik Meslek Odası yöneticileri ve iş adamları Afyonkarahisar ...
Enstitü'de görev değişikliği
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünde ...
Kızılay'ın kapısı, tüm gönüllülere açık
Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, 29 Ekim-4 ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva